Prečo spíme...

Spánok je činnosť, ktorú vykonáva prakticky každý obyvateľ tejto planéty. Zaberie až tretinu či štvrtinu nášho života.

Spánok  je činnosť, ktorú vykonáva prakticky každý obyvateľ tejto planéty. Zaberie až tretinu či štvrtinu nášho života. Na to, koľko času mu venujeme o ňom vieme celkom málo a pritom je to veľmi zaujímavá téma. Spať predsa potrebuje každý človek.

Ďalším možným vysvetlením je, že v režime spánku sa presúvajú dáta z oblasti krátkodobej pamäte do oblasti dlhodobej pamäte a tak bez spánku by sa vlastne človek nebol schopný nič nové naučiť a zapamätať si dlhodobo. Vedecké štúdie potvrdili, že pri učení sa a následnom dobrom spánku je ďaleko vyššia miera dobre zapamätaných vedomostí ako u ľudí, ktorí sa zle vyspali.

dormeo pre kvalitný spánok

Potrebu spať reguluje chemikália hypokretín, ktorá  sa stará o bdelý stav, pokiaľ sú výpadky v jej tvorbe prejavuje sa narkolepsia a organizmus upadá nekontrolovateľne do spánku. Produkciu hypokretínu reguluje náš systém, ktorý sa stará o bdelosť  počas dňa a počas tmy aby sme spali. Vedeli ste,  že prebudenie svetlom  je napr. pre organizmus vhodnejšie ako budenie zvukom?

Či už prespíte tretinu alebo štvrtinu života, je doležíté, aby to bol kvalitný spánok. Už viac ako 10 rokov sú matrace Dormeo synonymom zdravého, pohodlného spánku a spokojného života. Ak uvažujete o kúpe nového matracu, práve teraz je tá správna chvíľa! Ku každému matracu Dormeo dostanete kvalitný paplón a vankúš Siena v hodnote 69,90 € ako darček ZADARMO! Vyberte si Váš nový matrac TU.

dormeo pre kvalitný spánok

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu