Čo sa deje počas nášho spánku?

Spánok, obľúbená to činnosť mnohých z nás. Nejde určite len o príjemne strávený čas a o tom nás presviedča aj samotná príroda. Bez odpočinku by naše telo nedokázalo fungovať.

Spánok, obľúbená to činnosť mnohých z nás. Nejde určite len o príjemne strávený čas a o tom nás presviedča aj samotná príroda. Bez odpočinku by naše telo nedokázalo fungovať. Spánok k nášmu životu jednoducho neodmysliteľne patrí. Počas neho prebiehajú v tele syntetické reakcie miesto tých katabolických, čo znamená, že energiu, ktorá z vás počas dňa ubudla, rýchlo dopĺňate.

REM a non REM. Aj keď oba názvy pripomínajú kybernetické skratky, ide o fázy spánku, striedajúce sa počas noci. Fáza REM je nazývaná aj paradoxný spánok, lebo mozog, ktorý by mal svoju aktivitu znížiť, pracuje na plné obrátky. Dokonca intenzívnejšie ako počas bdenia. Non REM alebo aj Slow Waves Sleep je ten pravý očistný spánok. Spomalený metabolizmus, pokojné dýchanie, teplota inak horúceho mozgu klesá. Má štyri fázy a prebieha v ňom 50 – 60 % spánku.

dormeo pre kvalitný spánok

Non REM je regeneračný a čím viac záťaže dáte telu cez deň, tým dlhšia bude non REM fáza počas noci. REM a non REM sa  vystriedajú 4 - 6 krát, čo je optimálny počet na regeneráciu tela aj ducha.

Bez spánku to teda jednoducho nejde a je dôležité, aby bol kvalitný. Už viac ako 10 rokov sú matrace Dormeo synonymom zdravého, pohodlného spánku a spokojného života. Ak uvažujete o kúpe nového matraca, práve teraz je tá správna chvíľa! Ku každému matracu Dormeo dostanete kvalitný paplón a vankúš Siena v hodnote 69,90 € ako darček ZADARMO! Vyberte si Váš nový matrac TU.

dormeo pre kvalitný spánok

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.