Čo sa deje počas nášho spánku?

Spánok, obľúbená to činnosť mnohých z nás. Nejde určite len o príjemne strávený čas a o tom nás presviedča aj samotná príroda. Bez odpočinku by naše telo nedokázalo fungovať.

Spánok, obľúbená to činnosť mnohých z nás. Nejde určite len o príjemne strávený čas a o tom nás presviedča aj samotná príroda. Bez odpočinku by naše telo nedokázalo fungovať. Spánok k nášmu životu jednoducho neodmysliteľne patrí. Počas neho prebiehajú v tele syntetické reakcie miesto tých katabolických, čo znamená, že energiu, ktorá z vás počas dňa ubudla, rýchlo dopĺňate.

REM a non REM. Aj keď oba názvy pripomínajú kybernetické skratky, ide o fázy spánku, striedajúce sa počas noci. Fáza REM je nazývaná aj paradoxný spánok, lebo mozog, ktorý by mal svoju aktivitu znížiť, pracuje na plné obrátky. Dokonca intenzívnejšie ako počas bdenia. Non REM alebo aj Slow Waves Sleep je ten pravý očistný spánok. Spomalený metabolizmus, pokojné dýchanie, teplota inak horúceho mozgu klesá. Má štyri fázy a prebieha v ňom 50 – 60 % spánku.

dormeo pre kvalitný spánok

Non REM je regeneračný a čím viac záťaže dáte telu cez deň, tým dlhšia bude non REM fáza počas noci. REM a non REM sa  vystriedajú 4 - 6 krát, čo je optimálny počet na regeneráciu tela aj ducha.

Bez spánku to teda jednoducho nejde a je dôležité, aby bol kvalitný. Už viac ako 10 rokov sú matrace Dormeo synonymom zdravého, pohodlného spánku a spokojného života. Ak uvažujete o kúpe nového matraca, práve teraz je tá správna chvíľa! Ku každému matracu Dormeo dostanete kvalitný paplón a vankúš Siena v hodnote 69,90 € ako darček ZADARMO! Vyberte si Váš nový matrac TU.

dormeo pre kvalitný spánok

Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia

Oddelenie pre najmenších vynovili za rekordných sedem dní.

Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?

Na fórach nájdete rôzne komentáre na adresu finančných sprostredkovateľov z Partners Group Sk. Ktoré sú a ktoré nie sú pravdivé?

Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta

Sú poznávacie zájazdy vaša srdcovka? Zažite dva alebo tri počas jednej cesty.

Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?

Zdravý životný štýl, krásne telo, svieža pokožka, žiadne vrásky a pevné zdravie. Je možné docieliť to aj v súčasnom rýchlom svete?