Odišlo vám dieťa študovať do zahraničia? Skypujte s ním.

Každý rodič to pozná: je jedno, či má dieťa sedem rokov alebo 18; keď odchádza z domu na dlhšiu dobu, vždy je to tak trochu bolestná udalosť.

Dnes už čoraz viac vysokoškolákov uprednostňuje štúdium v zahraničí pred slovenskými univerzitami, a preto rieši mnoho rodičov dilemu, ako zostať v kontakte so svojimi deťmi. Telefonické hovory do zahraničia sú stále drahé a párminútový rozhovor neprináša rodičom uspokojenie. Ideálne riešenie priniesol práve Skype. A s tabletom je to navyše hračka.

Odhaduje sa, že v zahraničí žije 1,5 až 2,3 milióna Slovákov. Nemalé percento tvoria práve študenti, ktorí vycestovali na niekoľko rokov za lepším vzdelaním. Vysokoškoláci študujúci na Slovensku využívajú hlavne možnosti v rámci programu Erasmus, ktorý iniciovala Európska únia za účelom podpory mobility. Podľa správy Slovenskej akademickej asociácie pre medzinárodnú spoluprácu (SAAIC) minulý školský rok odcestovalo do zahraničia na študijný pobyt či stáž 2 685 študentov. Tento rok to bude dokonca viac – do programu sa prihlásilo až 33 vysokých škôl a zvýšila sa aj celková suma pridelených financií z Európskej únie.

Ak patríte medzi rodičov, ktorých deti študujú v zahraničí a hľadáte spôsoby, ako s nimi zostať v pravidelnom kontakte, najjednoduchšia a najekonomickejšia cesta je Skype. S touto službou telefonujete s najbližšími zadarmo: stačí, ak máte internetové pripojenie a počítač  či tablet. Pri dlhšom odlúčení  oceníte aj funkciu, ktorá umožňuje, aby ste svoje deti nielen počuli, ale i videli. S tabletom máte výhodu, že ho môžete mať všade so sebou a skypovať tak kdekoľvek a kedykoľvek.

Máte tablet, ale neviete, ako na to? Pozrite si video z dielne spoločnosti Prestigio, ktoré vás prevedie základnými nastaveniami a funkciami Skypu. Prostredníctvom pár dotykov obrazovky ste so svojimi deťmi v kontakte prakticky za pár sekúnd.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018

Move in immediately, if you feel like it

Living close to the centre of Bratislava has many advantages.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.