Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

Skúsenosti CAPITAL MARKETS s riadením portfólia.

V súčasnom období dlhodobo nízkych úrokov investori hľadajú lukratívnejšie spôsoby ako diverzifikovať svoje portfólio a zároveň zabezpečiť nadpriemerné výnosy. Spoločnosť CAPITAL MARKETS o.c.p., a.s. má bohaté skúsenosti s investičnou službou riadenia portfólia, a v minulosti dosahovala pre svojich klientov nadpriemerné zhodnotenia.

,,Pri svojej 14-ročnej praxi som sa stretol so zaujímavou vlastnosťou klientov, ktorí sa zameriavali na dlhodobo klesajúce akcie, pričom sa snažili uhádnuť deň obratu vývoja a zarobiť na následnom raste. Ešte extrémnejšia je láska investorov k určitým produktom, dôvera v ich kvalitu a z toho vyplývajúce presvedčenie, že firme sa bude dariť a akcie porastú. Takáto investičná stratégia má však k profesionalite ďaleko," hovorí predseda predstavenstva Vladimír Gešperík zo spoločnosti CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.

Na trhoch akcií, komodít či finančných derivátov existujú nepísané pravidlá, ktorých hĺbku si človek uvedomí až neskôr a často za cenu hlbokých strát. Mnoho ľudí sa po tejto skúsenosti radšej svojho investičného hobby vzdá alebo začne hľadať možnosti ako riziká spojené s obchodovaním na kapitálových trhoch minimalizovať.

Dobrou voľbou je nájsť si obchodníka, investičnú spoločnosť, ktorá dokáže klientovi ušiť produkt na mieru a zároveň mu umožní mať online prehľad. Človek, alebo firma či iná organizácia tak nestratí kontrolu nad svojimi peniazmi a zároveň získa čas na svoju hlavnú zárobkovú činnosť.

Spoločnosť CAPITAL MARKETS ku každému klientovi pristupuje jednotlivo a dokonca si ho pred vytvorením jeho vlastného portfólia otestuje a odporučí najvhodnejšiu stratégiu. ,,Každý investor má rôzne priority, rozdielne vyhodnocuje príležitosti, riziká, vychádza z inej majetkovej situácie a podobne. Práve z tohto dôvodu využívame investičné testy, ktoré kategorizujú klientov podľa miery rizika. Tým sa snažíme ochrániť ich pred volatilitou a predísť tak strate, ktorá by pre nich s postupom času nemusela byť akceptovateľná," vysvetľuje Vladimír Gešperík.

rozdelenieinvestici-r447_res.jpg

CAPITAL MARKETS neskrýva, že pri riadení portfólií svojich klientov dosahuje vyššie výnosy, aké sa dajú získať pri investovaní peňazí do tretieho piliera alebo podielových fondov. ,,V portfóliu vedenom v dolároch sme dosiahli ročný priemerný výnos 16,76 percenta," uvádza šéf dealingu Ivor Lehoťan pričom podotýka, že potenciálnym klientom nepodsúvajú nereálne výsledky z investičnej činnosti, pretože sú pod nepretržitým dohľadom Národnej banky Slovenska. Uvedený výnos je čistý výnos po odpočítaní všetkých poplatkov a zahŕňa aj konzervatívne orientovanú dlhopisovú zložku portfólia.

Pre klientov sú v ponuke tri základné typy portfólia - konzervatívne, vyvážené a dynamické. Každé má iný pomer dlhopisov a akciovej časti. To zabezpečuje základnú ochranu pred výkyvmi na trhoch, pretože už niekoľko rokov platí, že pokles cien akcií je sprevádzaný rastom cien dlhopisov.

strategická alokaciá

Skúsenosti CAPITAL MARKETS ukazujú, že klienti preferujú, aby boli neustále informovaní o jednotlivých obchodoch a vývoji výnosov nielen prostredníctvom pravidelných výpisov ale non-stop cez online výpisy na internete. Z toho pre investora - klienta vyplývajú tri základné výhody: Nemusí dennodenne sledovať vývoj na trhoch, o spravovaní peňazí má neustáli prehľad a o správu investičného portfólia sa mu starajú profesionáli.

Viac informácií o produktoch CAPITAL MARKETS na info@capitalmarkets.sk , alebo tel. čísle 0918 / 973 465.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.