Rozdajme spolu symbol boja proti HIV/AIDS

Celý svet si 1.12. pripomína boj proti HIV/AIDS. Nebojte sa aj Vy a pripnite si symbol „červenú stužku“.

Celý svet si 1.12. pripomína boj proti HIV/AIDS. Aj Bratislava si dňa 1.12. pripomenie svetový deň boja proti HIV/AIDS prostredníctvom dobrovoľníkov, ktorí v nákupných centrách Bratislavy budú rozdávať tento symbol – červenú stužku. Nebojte sa aj Vy a pripnite si symbol „červenú stužku“ a vyjadrite solidaritu s ľuďmi, ktorých sa týka problematika HIV/AIDS

OZ Hivpomoc.sk v spolupráci s Bratislavským Spolkom Medikov a s podporou kancelárie WHO na Slovensku pripomenie tento významný a dôležitý deň aj obyvateľom Bratislavy.

Dobrovoľníci Vám bezplatne poskytnú červenú stužku, poskytnú informácie o možnosti prenosu HIV, poskytnú informácie ako a kde sa nechať otestovať, prípadne zodpovedia rôzne otázky, poskytnú Vám informačné materiály na tému HIV/AIDS.

Dobrovoľníkov môžete stretnúť v nákupných centrách OC Central, OC Avion Shopping Park, OC Danubia a taktiež na Hlavnej Železničnej stanici v Bratislave. Bez ich podpory by nebolo možné uskutočniť túto myšlienku.

hivaidsstuzka-r738_res.jpg

Červená stužka ako symbol boja proti AIDS vznikla v roku 1991 v New Yorku a jej autori zostali navždy v anonymite. Stala sa celosvetový symbol boja proti AIDS. Prostredníctvom červenej farby vyjadruje lásku, nádej, starostlivosť a záujem. Jej farba vyjadruje aj spojenie s krvou ako forma prenosu HIV.

Na Slovensku žije viac ako 470 občanov SR, ktorým potvrdili prítomnosť vírusu HIV v krvi, celkový počet infikovaných vírusom HIV vrátane cudzincov je viac ako 560 ľudí. HIV pozitívni pacienti sú síce v súčasnej dobe nevyliečiteľní, ale úspešne liečiteľní. Včasnou liečbou sa ich život výrazne skvalitní a predĺži. Najviac prípadov HIV je v Bratislavskom kraji, kde je aktuálne 209 prípadov HIV infikovaných pacientov. Podľa odborných odhadov je počet ľudí žijúcich s HIV niekoľkonásobne vyšší,. Niektorí ľudia sa boja testov, vyhýbajú sa im, alebo žijú v domnienke, že ich sa to netýka.

Na Slovensku je dostupné bezplatné číslo 0800 448 448, na ktorom dostanete informácie, kde sa nechať otestovať, kedy absolvovať testy, či iné informácie.

Veľké ďakujem patrí aj našim podporovateľom a to Primeros, portálu Brigada.sk,  Rádiu Expres, spoločnosti QEX, výrobcovi tričiek shirtinator.sk. Bez ich podpory by nebolo možné priblížiť túto dôležitú udalosť.

Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby

Opäť vyše 150 odborníkov zo 4 svetadielov z 20 štátov sa zišlo na ďalšej pravidelnej vedeckej konferencii Fakulty manažmentu PU.

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.

4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť

Nenechajte sa popliesť poverami či polopravdami o tepelnoizolačných materiáloch

Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva

V priestoroch Múzea dopravy v Bratislave 19. októbra 2018