Piatok, 22. november, 2019 | Meniny má Cecília

Yves Saint Laurent a Opium

Spojenie módy a parfumu. Výsledok príťažlivý a sexy parfum Opium.

Tohto pána netreba nikomu zvlášť predstavovať. Móda, parfumy a vône, celebrity a svetoznáme ikony, to všetko sa dnes spája do jedného celku. Veľa rôznych módnych trendov sa prelína s inými priemyslami. Inak to nebude ani v prípade Yves Saint Laurenta.

Každý z nás ho pozná ako veľmi extravagantného módneho návrhára, ktorý sa nebojí experimentovať s ničím. Aj svet vôní a parfemov poňal po svojom. Sústredil sa najmä na ženské vône.

Kedysi boli ženy oveľa viac praktické a krotili svoje túžby. YSL však dal žene parfumom Opium úplne iný nádych. Do popredia chcel dostať práve ženskosť a dať najavo sexualitu. „Ženy sú dnes otvorené svojej sexualite, a také sú aj ich parfemy. A na toto neustále myslím pri navrhovaní vôní a módy. Ženy, hlavne tie pracujúce, sa stávajú silnejšími. Verím, že od svojho parfemu očakávajú, že im dodá vnútornú silu a energiu.“

YSL vždy tvrdil, že vôňa má zlákať muža. Má fungovať ako návnada pri lovení divých zvierat. A presne taká je vôňa Opium, príťažlivá, zvodná a sexy, ktorú predstavil v roku 1977. Rovnako sa vyhral aj s flakónom, na ktorom boli dovtedy zatiaľ nepoužité materiály.

Žena ako samostatná osobnosť bola vždy pre YSL veľmi inšpiratívna. Tvrdí, že móda určuje smer a parfum ju nasleduje. Preto do svojej práce vkladá toľko úsilia, aby všetko spolu ladilo. Zohľadňuje ročné obdobie , v ktorom tvorí, no najmä ženskú náladu. A to všetky dámy dobre vieme, že to je bezodná studnica inšpirácie.

YSL spojil tieto dva priemysle práve preto, lebo je presvedčený, že správnym parfumov sa pozdvihne duša tela, prejavia sa emócie a zlepší sa nálada. Dáva ženám dôležitosť, úctu a zdôrazňuje ich krásu zvonka aj zvnútra. Žeby práve toto bol jeho recept na úspech?

V každom prípade sú všetky jeho parfémy pôvabné, zmyselné a jedinečné. Páni ak ešte nemáte nápad na vianočný darček pre svoje dámy, skúste sa uberať aj týmto smerom. Dámy budú nadšené.

Vaše parfemy.sme.sk – www.parfemy.sme.sk

Prevádzkovateľom obchodu a zároveň predávajúcim je spoločnosť Parfumy a Kozmetika, s.r.o., jeden z najväčších predajcov parfémov, značkových hodiniek a šperkov na slovenskom trhu.

Viac ako vzdelanie

Prešovská univerzita v Prešove.

Predražené zamestnanecké systémy? Mýtus!

S Callio Bonsy ušetríte aj tisíce eur.

Trnavská univerzita v Trnave je výskumná a kvalitná

Trnavská univerzita v Trnave.