Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

ICM na Burze práce a informácií

Dňa 28. novembra sa v Prievidzi konala Burza práce a informácií, ktorú zorganizoval ÚPSVaR spolu s EURES a pozval na ňu okrem zamestnávateľov aj školy a organizácie poskytujúce, informácie verejnosti.

Prezentovalo sa tu aj Informačné centrum mladých (ICM) z Prievidze a Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR (ZIPCeM).

Naša činnosť spočíva prednostne v poskytovaní informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí, na čo nám tí skôr narodení zvyknú len s úsmevom kývnuť: „To už nie je pre nás.“ My však odpovedáme, že dôležité sú informácie a nie vek. Preto sme aj na tomto podujatí poskytli informácie viac ako 200 ľuďom, pričom asi polovica z nich mala záujem najmä o informácie z oblasti kariérneho poradenstva, z oblasti vzdelávania a dobrovoľníckej činnosti, či odborné poradenstvo. Každý z návštevníkov si mohol vybrať z bohatej ponuky našich informačných materiálov, kde prevládal záujem rovnako o materiály zo série „Ako správne napísať... Životopis a Žiadosť o prijatie do zamestnania a motivačný list.“

Vzhľadom na to, že svoju činnosť tu propagovalo aj niekoľko stredných škôl z okresu i širšieho okolia, a prítomní boli i pedagógovia a výchovní poradcovia, títo tvorili špecifickú skupinu našich klientov. Od nášho stánku odchádzali s plnou náručou materiálov, vizitkou a prísľubom ďalšej spolupráce, či záujmom o naše služby, ako sú napríklad bezplatné besedy na tému Závislosť, interaktívne prednášky na tému práva na pohyb mladých ľudí „Right2Move“, či o prezentáciu činnosti ICM, ako takého. Snáď nemusíme hovoriť, že sme sa týmto kontaktom veľmi potešili, našou prioritou je dostať užitočné informácie k ich adresátom a toto je jeden z najlepších spôsobov.

Pri rozhovoroch s pedagógmi zo škôl, pracovníkmi z organizácií, či Úradu práce a sociálnych vecí sme museli skonštatovať klesajúci záujem študentov nielen o akcie informačného charakteru, ale celkovo o dianie na poli mládežníckej práce. Že existuje dnes niekoľko atraktívnych študijných odborov a iné pomaly zanikajú, ako málo nielen študenti, ale i pedagógovia využívajú svoje možnosti a príležitosť na spoluprácu. Samozrejme, na Burze práce a informácií sme stretli práve tých druhých, ktorí sa z detí snažia vychovať správnych ľudí a ťahajú školstvo aspoň svojou troškou z trosiek. Kiež by sme ich mohli stretávať už len viac a viac.

Ďakujeme Úradu práce a sociálnych vecí v Prievidzi za pozvanie. Veľmi radi sa podobného podujatia zúčastníme aj v budúcnosti, skromne však dúfame vo vyššie zastúpenie prezentujúcich i návštevníkov a v skorší termín konania. Pretože ak sme pôsobili na našich klientov chladne, nebolo to naším zámerom, ale len nevykúrenou športovou halou, čo je pri akcii tohto charakteru trochu na škodu veci.

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova

Kvalitné sporenie je to najmenej, čo pre zhodnotenie svojich úspor môžete urobiť. Sporiaci účet si dokážete vybaviť cez internet.

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.