VJka a dizajnérka Miša Chmelíčková inšpiruje Slovákov

Talentovaná VJka, tape-drawerka a ilustrátorka aktuálne pôsobiaca v Londýne sa stáva jedným zo zástupcov projektu Transform Today.

V nadväznosti na svoju dlhoročnú tradíciu spájania sa s inšpiratívnymi umelcami dnes značka Absolut s potešením oznamuje začiatok kreatívnej spolupráce s mladou slovenskou grafickou dizajnérkou Mišou Chmelíčkovou. Talentovaná VJka, tape-drawerka a ilustrátorka aktuálne pôsobiaca v Londýne sa tak stáva jedným zo zástupcov projektu Transform Today, aby Slovákom sprostredkovala odkaz: Budúcnosť nie je daná, je tým, čo z nej sami vytvoríme!

„Mišina tvorba je neuveriteľne široká, od posterov cez obaly kníh, tvorby loga, dizajnov na tričká, VJing, pri ktorom vytvára vizuálny doprovod k hudbe, až po tape-drawing a jednoduché, no pritom úchvatné diela vytvorené len za pomoci pásky," hovorí Lenka Bačková, brand manager Absolut, dodávajúc: „Odvaha púšťať sa do najrôznejších aktivít, entuziazmus jej tvorby a umelecké diela, ktoré sú často súčasťou priestoru a menia ho, to je aj esencia projektu Transform Today.“

Miša Chmelíčková sa tak spoločne s elektro-popovou kapelou Puding Pani Elvisovej a streetartovým umelcom Animom stávajú slovenskými tvárami novej globálnej kampane značky Absolut. V spolupráci na projekte Transform Today preberajú štafetu po štvorici globálnych umelcov – hudobníkovi a režisérovi Woodkidovi, návrhárke haute couture Yiqing Yin, digitálnom umelcovi Aaronovi Koblinovi a tvorcovi komiksov Rafaelovi Grampá.

„Každá vec, na ktorej človek pracuje, transformuje okolie, ale aj ľudí, ktorí sú jeho súčasťou. Pre mňa heslo Transform Today znamená napríklad to, že veci, ktoré chcem zmeniť, mám šancu zmeniť už dnes. Nečakať dozajtra,“ hovorí mladá dizajnérka a pokračuje: „Je to výzva. Veľa ľudí sa dokáže vo veciach zacykliť a zabudnúť na to, že niekedy chceli niečo inak. Tomu sa musíme vedieť vyhnúť.“

V spolupráci s Absolut čaká na Mišu už čoskoro tvorba unikátneho live umeleckého diela, ktorým transformuje verejný priestor. Od januára svoje VJ-ské schopnosti predvedie aj na šnúre klubových parties Absolut, kde sa bude o zábavu starať spolu s PPE a Animom, prvý event sa uskutoční už 16. januára 2014 v bratislavskom KC Dunaj. Viac o spolupráci Absolut s dizajnérkou Mišou Chmelíčkovou nájdete aj na interaktívnom webe http://www.transformtoday.sk/misa-chmelickova/ a tiež na www.facebook.com/AbsolutVodkaSlovakia.

MIŠA CHMELÍČKOVÁ

Mladá grafická dizajnérka, ale aj ilustrátorka, VJka či tape-drawerka - Michaela Chmelíčková hranice svojej tvorby určené nemá. Jej štýl, ktorý sama označuje ako jednoduchý, hravý, geometrický, farebný, funky, sci-fi a futuristický, je však rozpoznateľný spoľahlivo.

Narodila sa v Bratislave a už na základnej škole spolužiakom ponúkala vlastnoručne vyrábané časopisy, neskôr svoj talent rozvinula štúdiom na Katedre vizuálnej komunikácie VŠVU. Na konte má viacero výstav, v posledných rokoch už ako sólová umelkyňa.

Inšpiráciu pre svoju tvorbu s jemným retro nádychom nachádza najmä vo veciach z detstva, počítačových hrách, komiksoch či TV seriáloch z 80-tych rokov. Aktuálne dobíja Londýn, kde sa okrem iného spolupodieľa na podujatiach, ktoré spájajú britskú a slovenskú kultúrnu scénu a predstavujú Slovákov pôsobiacich v oblasti umenia, dizajnu a hudby.

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018