Relbit predstavuje unikátny opensourcový cloud EVIA

Spoločnosť Relbit predstavuje nový unikátny produkt – opensourcový cloud Evia, ktorý je jediným svojho druhu na slovenskom trhu. Softvér Evia je praktický all-in-one balík, slúžiaci na prípravu PaaS prostredia - Platform as a Service, pričom celá infraštruktúra je spravovaná jediným softvérom bez akýchkoľvek zásahov. Vytvoriť si vlastný privátny cloud nebolo nikdy predtým jednoduchšie.

Evia je jedinečná opensourcová platforma, vhodná na vybudovanie privátneho cloudu bez nutnosti použitia akéhokoľvek ďalšieho softvéru. Platformu môžu využiť podnikatelia, ktorí pôsobia v oblasti poskytovania SaaS služieb (Software as a Service). Kompletnú prevádzku ich SaaS aplikácií prevezme Evia a automaticky im bude spravovať server, vďaka čomu šetrí ich čas a uľahčuje im prácu. Ďalším možným využitím je PaaS (Platform as a Service), cloudové riešenie určené na hosting PHP aplikácií. Koncoví klienti si spojazdnia svoje aplikácie, blogy, CMS systémy v priebehu niekoľkých minút, pričom o celkovú správu servera sa stará Evia.

„Pracujem v hostingovom priemysle viac ako 5 rokov a mám priamu skúsenosť s tým, aká ťažká a náročná môže byť systémová administrácia, osobitne pre spoločnosti alebo ľudí, ktorí  nepôsobia v oblasti IT. Relbit sme založili spolu s Tomášom Srnkom, aby sme tento problém vyriešili  a  zjednodušili život podnikateľom, orientovaným na výsledky,“ povedal Pavel Šnajdr, spoluzakladateľ spoločnosti Relbit.

Relbit Evia poskytuje komplexné automatizované riešenie pre spravovanie a prevádzku webových aplikácií. Vďaka automatickému škálovaniu neustále sleduje a efektívne využíva výpočtový výkon aplikácií. Každej aplikácii priradí toľko zdrojov, koľko je v danom čase potrebných. Veľkou výhodou platformy oproti konkurencii je možnosť presunutia existujúcej aplikácie na softvér Evia, bez potreby zásahu do zdrojového kódu. Na zabezpečenie ochrany prostredia rôznych aplikácií na serveri slúži technológia OpenVZ, ktorá umožňuje izolovať všetky virtuálne kontajnery. Ako medzipamäť pre najčastejšie používané dáta slúžia SSD médiá, ktoré riadia výkon aplikácií na najvyššej úrovni. Okrem toho je zabezpečená integrovaná SSL podpora pre domény. Softvér Evia si môžu zákazníci stiahnuť a používať na vlastnom hardvéri, a tak si vytvoria svoj privátny cloud. Ak nemajú vlastný server, sú k dispozícii servery Relbitu, ktoré sú umiestnené v dátovom centre v Prahe a vďaka vysokorýchlostnému internetovému pripojeniu sú dostupné po celom svete.

„Relbit vytvoril stabilnú a bezpečnú automaticky škálovateľnú PHP-hostingovú platformu, ktorá je veľmi rýchla, a zároveň nás odbremeňuje od všetkých úloh týkajúcich sa prevádzky servera. Sme s nimi takmer od začiatku, a to aj keď ich platforma bola ešte v Beta verzii, avšak už vtedy boli stabilnejší ako väčšina poskytovateľov, ktorých sme mali predtým. Preto sme ukončili hľadanie alternatívneho hostingového partnera po viac ako 10 rokoch,“ zhodnotil spoluprácu s Relbitom švajčiarsky zákazník Christian Nussbaumer, spoluzakladateľ internetového portálu nexusgroup.ch.

Spoločnosť Relbit

Relbit je mladá spoločnosť tvorená tímom šikovných a kreatívnych ľudí, ktorá funguje na slovenskom trhu od roku 2010. Poskytuje spoľahlivé cloud hosting riešenia pre malé a stredné podniky, má niekoľkoročné skúsenosti s administráciou serverov a inováciami technológií. Svojim zákazníkom dodáva kvalitné a spoľahlivé služby, pričom jej hlavným poslaním je poskytovať a vytvárať globálne riešenia a podporu vďaka inovatívnemu medzinárodnému tímu. V súčasnosti služby spoločnosti využívajú zákazníci zo Slovenska, Česka, Švajčiarska, Veľkej Británie a Ruska. Relbit naďalej zdokonaľuje svoje technológie a jeho víziou je posunúť hranice automatizácie vo svete IT na ešte vyššiu úroveň, predovšetkým prostredníctvom projektu Evia. Viac informácií nájdete na www.eviaproject.org

4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť

Nenechajte sa popliesť poverami či polopravdami o tepelnoizolačných materiáloch

Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva

V priestoroch Múzea dopravy v Bratislave 19. októbra 2018

XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry

XXIII. Seminár I. Poliačka s medzinárodnou účasťou – Rozvoj cestnej infraštruktúry.

Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania

S každým realizovaným projektom sa zvyšuje povedomie ľudí o firme.