Pite kávu, splníte si novoročné predsavzatia!

Kávičkovanie je, keď sa spojí príjemné s užitočným a ešte to aj chutí...

Január je prvý mesiac v novom roku, a práve preto teraz podvedome cítime, že je tu čas, kedy máme príležitosť začať odznova. Dôležitou oblasťou nášho života je určite zdravie a povedzme si na rovinu - len málokto má v tomto smere čisté svedomie. Vieme, že by sme sa mali zdravo stravovať, viac pohybovať, jesť viac ovocia a zeleniny... ale zvyčajne takéto myšlienky ostanú len pri zbožnom prianí, v najlepšom prípade pri predplatení si ročného členstva v miestnom fitnes klube.

Čo je pravdepodobnejšie? Že ako švihom čarovného prútika začnete zrazu vo veľkom športovať... alebo ostane skôr všetko v zabehnutých koľajach? A predsa je tu potešujúca správa: ak si aj v tomto novom roku zachováte obľúbené kávičkárske zvyky, vedzte, že práve pitie kávy môžete k plneniu novoročných „zdravotných“ predsavzatí rozhodne pripísať!

kávová pohoda cafepoint

Bojujte proti suchým očiam

Kávu si v prvom rade spájame s kofeínom. Jeho povzbudzujúce účinky sú veľmi dôležité hlavne pre tých, ktorí si kávu radi vychutnávajú ráno, pretože im pomáha naštartovať sa do nového dňa. No viete o tom, že káva pomáha tiež vtedy, keď už máte oči unavené?

Okrem toho kofeín pomáha aj pri syndróme suchého oka, ktorým trpí až 20 % populácie. Tento syndróm môže byť dôsledkom viacerých faktorov ako klimatizácia, dlhé pozeranie na obrazovku počítača či nosenie kontaktných šošoviek. Nepríjemný pocit suchých očí môže dokonca viesť k vážnejším ochoreniam, preto je dobré aj v tomto prípade pamätať na kávovú prevenciu.

Kofeín v kozmetike

Káva síce predovšetkým výborne chutí, no kofeín v nej obsiahnutý má blahodarný vplyv aj pri vonkajšom použití. Aj preto je s obľubou využívaný v mnohých kozmetických prípravkoch.

Ak by ste to s kávou veľmi preháňali, na vašej pleti sa to môže negatívne prejaviť raz-dva. V opačnom prípade, dokonca ak pitie kávy kombinujete s používaním kozmetických prípravkov obsahujúcich kávové výťažky, svojej pokožke skutočne pomáhate. Kofeín totiž omladzuje vašu pleť, rozjasňuje vašu pokožku na tvári a dodáva jej prirodzený lesk, ktorý sa pri rýchlom tempe každodenného života veľmi ľahko stráca.

kávové zrná cafepoint

Kávou proti rakovine

Americký národný inštitút pre výskum rakoviny uvádza, že 2 - 3 šálky kávy denne znižujú riziko rakoviny o 10 % u mužov a o 15 % u žien. Štúdia tiež potvrdila priaznivé účinky kávy pri srdcových ochoreniach, cukrovke a problémoch s dýchacími cestami. Dokonca už 1 šálka kávy denne znižuje riziko infarktu, a to je naozaj skvelý dôvod k tomu, ak ste dnes kávu ešte nemali, dopriať si ju práve teraz.

Kvalitné kávy z celého sveta, kávovary a príslušenstvo nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.