Nedeľa, 8. december, 2019 | Meniny má Marína

Pite kávu, splníte si novoročné predsavzatia!

Kávičkovanie je, keď sa spojí príjemné s užitočným a ešte to aj chutí...

Január je prvý mesiac v novom roku, a práve preto teraz podvedome cítime, že je tu čas, kedy máme príležitosť začať odznova. Dôležitou oblasťou nášho života je určite zdravie a povedzme si na rovinu - len málokto má v tomto smere čisté svedomie. Vieme, že by sme sa mali zdravo stravovať, viac pohybovať, jesť viac ovocia a zeleniny... ale zvyčajne takéto myšlienky ostanú len pri zbožnom prianí, v najlepšom prípade pri predplatení si ročného členstva v miestnom fitnes klube.

Čo je pravdepodobnejšie? Že ako švihom čarovného prútika začnete zrazu vo veľkom športovať... alebo ostane skôr všetko v zabehnutých koľajach? A predsa je tu potešujúca správa: ak si aj v tomto novom roku zachováte obľúbené kávičkárske zvyky, vedzte, že práve pitie kávy môžete k plneniu novoročných „zdravotných“ predsavzatí rozhodne pripísať!

kávová pohoda cafepoint

Bojujte proti suchým očiam

Kávu si v prvom rade spájame s kofeínom. Jeho povzbudzujúce účinky sú veľmi dôležité hlavne pre tých, ktorí si kávu radi vychutnávajú ráno, pretože im pomáha naštartovať sa do nového dňa. No viete o tom, že káva pomáha tiež vtedy, keď už máte oči unavené?

Okrem toho kofeín pomáha aj pri syndróme suchého oka, ktorým trpí až 20 % populácie. Tento syndróm môže byť dôsledkom viacerých faktorov ako klimatizácia, dlhé pozeranie na obrazovku počítača či nosenie kontaktných šošoviek. Nepríjemný pocit suchých očí môže dokonca viesť k vážnejším ochoreniam, preto je dobré aj v tomto prípade pamätať na kávovú prevenciu.

Kofeín v kozmetike

Káva síce predovšetkým výborne chutí, no kofeín v nej obsiahnutý má blahodarný vplyv aj pri vonkajšom použití. Aj preto je s obľubou využívaný v mnohých kozmetických prípravkoch.

Ak by ste to s kávou veľmi preháňali, na vašej pleti sa to môže negatívne prejaviť raz-dva. V opačnom prípade, dokonca ak pitie kávy kombinujete s používaním kozmetických prípravkov obsahujúcich kávové výťažky, svojej pokožke skutočne pomáhate. Kofeín totiž omladzuje vašu pleť, rozjasňuje vašu pokožku na tvári a dodáva jej prirodzený lesk, ktorý sa pri rýchlom tempe každodenného života veľmi ľahko stráca.

kávové zrná cafepoint

Kávou proti rakovine

Americký národný inštitút pre výskum rakoviny uvádza, že 2 - 3 šálky kávy denne znižujú riziko rakoviny o 10 % u mužov a o 15 % u žien. Štúdia tiež potvrdila priaznivé účinky kávy pri srdcových ochoreniach, cukrovke a problémoch s dýchacími cestami. Dokonca už 1 šálka kávy denne znižuje riziko infarktu, a to je naozaj skvelý dôvod k tomu, ak ste dnes kávu ešte nemali, dopriať si ju práve teraz.

Kvalitné kávy z celého sveta, kávovary a príslušenstvo nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu

Patríte medzi majiteľov malých kuchýň? Tak určite viete, ako je niekedy ťažké navrhnúť jej priestor tak, aby sa do nej vše vošlo.

​​​​​​​Darujte pod stromček stolovú hru o Gorile

Ahoj vtáčik, si tu? Gorila ti radosť z Vianoc nepokazí. Priatelia sa dali dokopy a vyrobili vtipnú kvízovú hru o známych kauzách.