SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Káva za takmer 500€? Kupujú si ju aj Slováci!

Cibetková káva – luxus v šálke

Časy, keď sme všetci pili kávu rovnakej značky pripravenú rovnakým spôsobom z rovnakých sklenených pohárov sú už našťastie dávno preč. Dnes si kvalitnú kávu môže dopriať naozaj každý, a ani pre ňu nemusí chodiť do kaviarne. Trendy pitia kávy stále viac poukazujú na rastúcu popularitu takzvaných odrodových káv. Aj medzi odrodovými kávami však môžeme nájsť výnimočné, exkluzívne, či raritné kávy. Nekorunovanou kráľovnou medzi vzácnymi kávami je určite Cibetková káva Indonesia Kopi Luwak. Prívlastky ako najlepšia, najexkluzívnejšia, najjemnejšia, ale aj najdrahšia jej patria oprávnene. Táto netradičná káva pochádza z indonézskeho ostrova Sumatra a okrem toho, že sa považuje za najdrahšiu kávu sveta, je aj najkontroverznejšia.

salka-r977_res.jpg

Kontroverznosť tejto kávy spočíva v netradičnom spôsobe spracovania. Zrelý kávový plod totiž najprv zje cibetka – malá ázijská kunovitá šelma, ktorá sa živí dužinou kávových bobúľ. Nepoškodené kávové zrnko potom vylúči v truse. Zrno sa dôkladne očistí a pripraví na ďalšie spracovanie. Vzácnosť a kvalitu cibetkovej kávy má na svedomí viacero faktorov. Prvým z nich je fakt, že cibetky si vyberajú len kvalitné, zrelé kávové plody teda to najlepšie, čo sa v danom regióne urodí. Druhým dôvodom vysokej ceny kávy je obmedzený počet zvierat a ťažký prístup k nim. Cibetky sa totiž živia kávou len vo voľnej prírode. Tretím dôvodom výnimočnosti tejto kávy je jej chuť, ktorú vďaka tomuto zvláštnemu spracovaniu získa. Tráviace šťavy zvieraťa totiž zbavia kávové zrno horkosti. Šetrne spracovaná a ohľaduplne upražená káva Kopi Luwak sa potom považuje za najjemnejšiu a najdelikátnejšiu kávu sveta. Šálka takejto kávy vás môže stáť asi päť eur v špeciálnom kávovom obchode, ale aj päťdesiat v najluxusnejších hoteloch sveta. Dobrou správou je, že si tento nevšedný a výnimočný chuťový zážitok môžete dopriať aj doma. Cibetkovú kávu môžete ochutnať aj na Slovensku v kávových predajniach Cafepoint, alebo si ju do svojho domáceho kávovaru môžete kúpiť v elegantných baleniach 50 gramov, 125 gramov, alebo v prestížnom kilogramovom balení

jakomt-r642_res.jpg

Ak sa rozhodnete rozmaznať seba, alebo svojich priateľov touto vzácnosťou, čaká vás káva s prenikavou vôňou, solídnou krémou orieškovo – hnedej farby a takmer nebadateľnou aciditou. Veľmi jemná horkosť a plné zamatové až likérové telo dopĺňajú delikátne tóny čokolády a karamelu.
 

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 416
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 105
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 171
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 766
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 437
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 145
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 889
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 215
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Týchto 5 beauty trendov musíte vyskúšať


INZERCIA 22 h

Magazín Leto v Rakúsku 2025 nájdete vložený v denníkoch SME a Korzár už dnes.


INZERCIA 21. máj

Vychováva mladé talenty a učí ich disciplíne.


INZERCIA 20. máj

Zistite, ako sa buduje pracovné prostredie, v ktorom nemajú predsudky miesto.


INZERCIA 20. máj
SkryťZatvoriť reklamu