Absolut štartuje spoluprácu s umelcom Animom

Jedna z najvýraznejších osobností slovenskej streetartovej scény sa pridáva do trojice zástupcov novej kampane Transform Today.

V nadväznosti na svoju dlhú tradíciu spájania sa s odvážnymi a neortodoxnými umelcami dnes značka Absolut s potešením oznamuje štart spolupráce s graffiti umelcom Animom. Jedna z najvýraznejších osobností slovenskej streetartovej scény sa tak pridáva do trojice zástupcov novej kampane Transform Today, aby nám odovzdal odkaz: Budúcnosť nie je daná, je tým, čo z nej sami vytvoríme!

„Animo je špecifický graffiti umelec, pretože na rozdiel od väčšiny writerov sa nevenuje tvorbe písma, ale maľuje veľmi originálne a nápadité postavičky plné citeľných emócií a odkazov," hovorí Lenka Bačková, brand manager Absolut, dodávajúc: „Jeho tvorba v sebe nesie kus rebélie, ale aj túžby neustále sa posúvať a pretvára priestor, v ktorom vzniká. Práve táto myšlienka odvahy a transformácie je pritom aj jadrom projektu Transform Today.“

Animo sa tak spoločne s elektro-popovou kapelou Puding Pani Elvisovej a mladou grafickou dizajnérkou Mišou Chmelíčkovou stávajú slovenskými tvárami novej globálnej kampane značky Absolut. V spolupráci na projekte Transform Today preberajú štafetu po štvorici globálnych umelcov – hudobníkovi a režisérovi Woodkidovi, návrhárke haute couture Yiqing Yin, digitálnom umelcovi Aaronovi Koblinovi a tvorcovi komiksov Rafaelovi Grampá.

„Myslím si, že akákoľvek duchaplná činnosť, ktorou dokážeme nahradiť šeď dnešného sveta, je malým krokom ku zveľaďovaniu samého seba. Ľudia by mali začať viac vnímať kultúru a umenie, pretože tie sa väčšinou držia nad vecou. Umenie je v každom z nás, to, akými prostriedkami ho vyjadríme, už je jedno,“ hovorí Animo a dopĺňa: „Pre mňa osobne Transform Today znamená, že čas na zmenu je kedykoľvek. Celé je to len v našej hlave.“

V spolupráci s Absolut čaká na Anima už čoskoro tvorba unikátneho live umeleckého diela, ktorým transformuje verejný priestor. Od januára sa bude navyše spolu s PPE a Mišou Chmelíčkovou o zábavu starať aj na šnúre klubových parties Absolut, prvý event sa uskutoční už 16. januára 2014 v bratislavskom KC Dunaj. Viac o spolupráci Absolut s Animom nájdete na interaktívnom webe http://www.transformtoday.sk/animo/ a tiež na www.facebook.com/AbsolutVodkaSlovakia.

ANIMO

Writer a streetartový umelec z Partizánskeho maľuje od roku 2001. Pre jeho tvorbu sú typické komixovo štylizované charaktery, prostredníctvom ktorých dokáže vyjadriť a opísať svoje pocity z doby, ale aj reakcie na aktuálne udalosti.

So streetartom už precestoval celé Slovensko i Českú republiku, maľoval aj v Maďarsku, Írsku, či Španielsku. Má za sebou účasť na rôznych graffiti a streetartových festivaloch a súťažil aj v súboji ilustrátorov Secret Wars. V roku 2011 mal svoje obrazy vystavené v rámci projektu „Czechoslovakia comes to you“ až v americkom meste Binghampton (New York, USA).

Vo svojom voľnom čase sa Animo venuje aj tetovaniu.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut