Štvrtok, 25. apríl , 2019

Najčastejšie mýty turf priemyslu

Každé odvetvie má svoje mýty. Informácie, ktoré síce nie sú ničím podložené, ale sú veľmi rozšírené a mnoho ľudí ich považuje za zaručené a nespochybniteľné fakty.

Ako a kde  vlastne vznikli? Na konferenciách či na blogoch? Alebo v krčmách pri pive?  To nikto nevie. Mýty sú často veľmi populárne, ale takmer všetky nepravdivé.

Aj turf odvetvie má svoje mýty. Zosumarizovali sme niekoľko najpopulárnejších - z oblasti údržby trávnika, výživy pôdy, chorôb a škodcov  trávnika, závlahových systémov, ale aj z iných oblastí.

Mýtus č.1
Teplá zima prináša vyšší výskyt chrobákov a hmyzu.
Verdikt: NEPRAVDA.

Rick Brandenburg, profesor entomológie na North Carolina State University, hovorí, že to jednoducho nie je pravda.

„Príroda má svoje páky na udržiavanie rovnováhy. Môžeme predpokladať, že hmyz a chrobáky  v teplejšom prostredí ľahšie prezimujú, ale tento fakt platí rovnako aj pre ich prirodzených nepriateľov.  Je jedno, či ste v južnom Gruzínsku  alebo južnej časti Kanady, jednoducho neočakávajte, že v dôsledku teplejšej zimy budete mať viac chrobákov.“
„Po prvé“, hovorí Brandenburg, „nie je zima ako zima. Teplá zima v Kanade sa vôbec nedá porovnávať ani so studenou zimou v južnom Gruzínsku.  Biele larvy chrústa, japonské a orientálne chrobáky žijú aj v Kanade aj v južnej Karolíne. Hmyz má neuveriteľnú  adaptačnú prispôsobivosť , " hovorí Brandenburg .

Mýtus č.2
Na zlepšenie pôdy je potrebné doplniť mikróby.
Verdikt: NEPRAVDA.

Pokračovanie čítajte TU:

Viac článkov týkajúcich sa údržby profesionálnych športových trávnikov nájdete na www.golfonline.sk

ENGO s.r.o. - partner pre výstavbu futbalových a golfových ihrísk

ENGO REFERENCIE FUTBALOVE IHRISKA

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.