Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Najčastejšie mýty turf priemyslu

Každé odvetvie má svoje mýty. Informácie, ktoré síce nie sú ničím podložené, ale sú veľmi rozšírené a mnoho ľudí ich považuje za zaručené a nespochybniteľné fakty.

Ako a kde  vlastne vznikli? Na konferenciách či na blogoch? Alebo v krčmách pri pive?  To nikto nevie. Mýty sú často veľmi populárne, ale takmer všetky nepravdivé.

Aj turf odvetvie má svoje mýty. Zosumarizovali sme niekoľko najpopulárnejších - z oblasti údržby trávnika, výživy pôdy, chorôb a škodcov  trávnika, závlahových systémov, ale aj z iných oblastí.

Mýtus č.1
Teplá zima prináša vyšší výskyt chrobákov a hmyzu.
Verdikt: NEPRAVDA.

Rick Brandenburg, profesor entomológie na North Carolina State University, hovorí, že to jednoducho nie je pravda.

„Príroda má svoje páky na udržiavanie rovnováhy. Môžeme predpokladať, že hmyz a chrobáky  v teplejšom prostredí ľahšie prezimujú, ale tento fakt platí rovnako aj pre ich prirodzených nepriateľov.  Je jedno, či ste v južnom Gruzínsku  alebo južnej časti Kanady, jednoducho neočakávajte, že v dôsledku teplejšej zimy budete mať viac chrobákov.“
„Po prvé“, hovorí Brandenburg, „nie je zima ako zima. Teplá zima v Kanade sa vôbec nedá porovnávať ani so studenou zimou v južnom Gruzínsku.  Biele larvy chrústa, japonské a orientálne chrobáky žijú aj v Kanade aj v južnej Karolíne. Hmyz má neuveriteľnú  adaptačnú prispôsobivosť , " hovorí Brandenburg .

Mýtus č.2
Na zlepšenie pôdy je potrebné doplniť mikróby.
Verdikt: NEPRAVDA.

Pokračovanie čítajte TU:

Viac článkov týkajúcich sa údržby profesionálnych športových trávnikov nájdete na www.golfonline.sk

ENGO s.r.o. - partner pre výstavbu futbalových a golfových ihrísk

ENGO REFERENCIE FUTBALOVE IHRISKA

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.