Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Rozbaľte si štátnu prémiu

V decembri sa už tradične snažíme stihnúť všetko to, na čo sme nenašli čas v priebehu celého roka. Typickým príkladom je aj stavebné sporenie.

Zvýšený koncoročný záujem o tento finančný produkt ovplyvňuje určite aj fakt, že do konca roka môžu stavební sporitelia získať k svojim vkladom až 66,39 € vo forme štátnej prémie.

Na stavebnú prémiu má zákonný nárok každý klient PSS, a. s. Ak ju chcete získať v maximálnej výške, mali by ste do konca decembra vložiť na svoju zmluvu o stavebnom sporení 577,30 €. Pretože štátna prémia predstavuje v tomto roku 11,5 % z ročných vkladov, pri vyšších vkladoch, ktorých objem nie je limitovaný, jej výška zostáva rovnaká. Na druhej strane, ak budú vaše vklady nižšie, máte nárok na jej alikvotnú časť. V rodine, kde je viac stavebných sporiteľov, môžete získať niekoľko štátnych prémií, pretože na štátnu prémiu má nárok aj dieťa.

Viac výhod v jednom balíčku

Štátna prémia je určite silným ale nie jediným motívom, prečo sporiť. Už to, že vklady sú úročené až dvomi percentami ročne - a to počas celej doby sporenia - potvrdzuje stabilitu systému. Garantovaná je aj bezpečnosť vašich vkladov, pretože sú v súlade so zákonom chránené až do výšky

100 tisíc €.

Sporenie je vynikajúcim základom pre budúce financovanie bytových potrieb. Čím dlhšie sporíte, čím viac nasporíte, tým výhodnejšie úvery na bývanie vám najväčšia stavebná sporiteľňa poskytne.

Široká úverová škála

V ponuke Prvej stavebnej sporiteľne nájdete viac druhov úverov. Najvýhodnejšie sú určite stavebné úvery s úrokovými sadzbami už od 2,9 % ročne. Ak potrebujete rýchlo vyriešiť svoje bytové potreby, využite úvery na bývanie - hoci aj bez počiatočného vkladu a so splatnosťou až 30 rokov. Aj pri úveroch platí, že úrokové sadzby sú garantované počas celej doby splácania, takže každý stavebný sporiteľ už pri podpise úverovej zmluvy vie, koľko a počas akej doby bude splácať svoje záväzky.

Nečakajte na posledný deň

Ak zatiaľ nepatríte do rodiny stavebných sporiteľov a chcete získať štátnu prémiu spolu s výhodami, ktoré tento finančný produkt ponúka, nenechávajte si uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení a tohtoročný vklad na poslednú chvíľu. Nepremeškáte šancu mať vo vianočnom balíčku aj štátnu prémiu.

Viac informácií o stavebnom sporení získate na www.pss.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie

Vzdelávanie je rozdelené na dve časti, a to samoštúdium a webináre.

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.