Rozbaľte si štátnu prémiu

V decembri sa už tradične snažíme stihnúť všetko to, na čo sme nenašli čas v priebehu celého roka. Typickým príkladom je aj stavebné sporenie.

Zvýšený koncoročný záujem o tento finančný produkt ovplyvňuje určite aj fakt, že do konca roka môžu stavební sporitelia získať k svojim vkladom až 66,39 € vo forme štátnej prémie.

Na stavebnú prémiu má zákonný nárok každý klient PSS, a. s. Ak ju chcete získať v maximálnej výške, mali by ste do konca decembra vložiť na svoju zmluvu o stavebnom sporení 577,30 €. Pretože štátna prémia predstavuje v tomto roku 11,5 % z ročných vkladov, pri vyšších vkladoch, ktorých objem nie je limitovaný, jej výška zostáva rovnaká. Na druhej strane, ak budú vaše vklady nižšie, máte nárok na jej alikvotnú časť. V rodine, kde je viac stavebných sporiteľov, môžete získať niekoľko štátnych prémií, pretože na štátnu prémiu má nárok aj dieťa.

Viac výhod v jednom balíčku

Štátna prémia je určite silným ale nie jediným motívom, prečo sporiť. Už to, že vklady sú úročené až dvomi percentami ročne - a to počas celej doby sporenia - potvrdzuje stabilitu systému. Garantovaná je aj bezpečnosť vašich vkladov, pretože sú v súlade so zákonom chránené až do výšky

100 tisíc €.

Sporenie je vynikajúcim základom pre budúce financovanie bytových potrieb. Čím dlhšie sporíte, čím viac nasporíte, tým výhodnejšie úvery na bývanie vám najväčšia stavebná sporiteľňa poskytne.

Široká úverová škála

V ponuke Prvej stavebnej sporiteľne nájdete viac druhov úverov. Najvýhodnejšie sú určite stavebné úvery s úrokovými sadzbami už od 2,9 % ročne. Ak potrebujete rýchlo vyriešiť svoje bytové potreby, využite úvery na bývanie - hoci aj bez počiatočného vkladu a so splatnosťou až 30 rokov. Aj pri úveroch platí, že úrokové sadzby sú garantované počas celej doby splácania, takže každý stavebný sporiteľ už pri podpise úverovej zmluvy vie, koľko a počas akej doby bude splácať svoje záväzky.

Nečakajte na posledný deň

Ak zatiaľ nepatríte do rodiny stavebných sporiteľov a chcete získať štátnu prémiu spolu s výhodami, ktoré tento finančný produkt ponúka, nenechávajte si uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení a tohtoročný vklad na poslednú chvíľu. Nepremeškáte šancu mať vo vianočnom balíčku aj štátnu prémiu.

Viac informácií o stavebnom sporení získate na www.pss.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

Mladí vodiči preferujú čoraz silnejšie autá

Šoféri do 25 rokov si trúfajú na stále výkonnejšie, luxusnejšie a viac vybavené vozidlá

Ako sa zbaviť chladnej podlahy

Pri zateplení sa často zabúda na úniky tepla do nevykurovanej pivnice či garáže. Ako vyriešiť problém „studeného“ prízemia?

V tomto roku si už konečne užijem Vianoce bez vrások

Túto modlitbu odriekame s nádejou v hlase každý rok, ale zakaždým nás predvianočný zhon pohltí a my i naša pleť trpíme. Čo s tým?

Online analýza spotreby elektriny vám pomôže ušetriť

Máme pre vás zaujímavé tipy, ako dosiahnuť úsporu na elektrine.