Nedeľa, 5. júl, 2020 | Meniny má Cyril, MetodKrížovkyKrížovky

Rozbaľte si štátnu prémiu

V decembri sa už tradične snažíme stihnúť všetko to, na čo sme nenašli čas v priebehu celého roka. Typickým príkladom je aj stavebné sporenie.

Zvýšený koncoročný záujem o tento finančný produkt ovplyvňuje určite aj fakt, že do konca roka môžu stavební sporitelia získať k svojim vkladom až 66,39 € vo forme štátnej prémie.

Na stavebnú prémiu má zákonný nárok každý klient PSS, a. s. Ak ju chcete získať v maximálnej výške, mali by ste do konca decembra vložiť na svoju zmluvu o stavebnom sporení 577,30 €. Pretože štátna prémia predstavuje v tomto roku 11,5 % z ročných vkladov, pri vyšších vkladoch, ktorých objem nie je limitovaný, jej výška zostáva rovnaká. Na druhej strane, ak budú vaše vklady nižšie, máte nárok na jej alikvotnú časť. V rodine, kde je viac stavebných sporiteľov, môžete získať niekoľko štátnych prémií, pretože na štátnu prémiu má nárok aj dieťa.

Viac výhod v jednom balíčku

Štátna prémia je určite silným ale nie jediným motívom, prečo sporiť. Už to, že vklady sú úročené až dvomi percentami ročne - a to počas celej doby sporenia - potvrdzuje stabilitu systému. Garantovaná je aj bezpečnosť vašich vkladov, pretože sú v súlade so zákonom chránené až do výšky

100 tisíc €.

Sporenie je vynikajúcim základom pre budúce financovanie bytových potrieb. Čím dlhšie sporíte, čím viac nasporíte, tým výhodnejšie úvery na bývanie vám najväčšia stavebná sporiteľňa poskytne.

Široká úverová škála

V ponuke Prvej stavebnej sporiteľne nájdete viac druhov úverov. Najvýhodnejšie sú určite stavebné úvery s úrokovými sadzbami už od 2,9 % ročne. Ak potrebujete rýchlo vyriešiť svoje bytové potreby, využite úvery na bývanie - hoci aj bez počiatočného vkladu a so splatnosťou až 30 rokov. Aj pri úveroch platí, že úrokové sadzby sú garantované počas celej doby splácania, takže každý stavebný sporiteľ už pri podpise úverovej zmluvy vie, koľko a počas akej doby bude splácať svoje záväzky.

Nečakajte na posledný deň

Ak zatiaľ nepatríte do rodiny stavebných sporiteľov a chcete získať štátnu prémiu spolu s výhodami, ktoré tento finančný produkt ponúka, nenechávajte si uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení a tohtoročný vklad na poslednú chvíľu. Nepremeškáte šancu mať vo vianočnom balíčku aj štátnu prémiu.

Viac informácií o stavebnom sporení získate na www.pss.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac

Vďaka príjemnému počasiu je Malta atraktívnou destináciou až do neskorej jesene.

Terasa upratovala s Kositom. Čistili Borovicový háj i Pľuvátko

Dobrovoľníkov a zanietencov neodradilo ani blato a lejak.

Štart sezóny F1 je za dverami

Štart odloženej sezóny je na spadnutie. Prečítajte si príbeh asi najväčšej osobnosti F1 - Enza Ferrariho.