Dobrá práca a lepší život

Firmy koncernu ZF ponúkajú svojim zamestnancom istotu a zabezpečujú im rôzne formy benefitov.

VÝROBNÝ KOMPLEX ZF v levickom priemyselnom parku funguje už od roku 2006. Spoločnosť ZF je v levickom regióne zastúpená firmami: ZF Levice, s.r.o. (výroba tlmičov a podvozkových komponentov) a ZF SACHS Slovakia, a.s. (výroba komponentov do spojok, dvoj hmotnostných zotrvačníkov a hydrodynamických meničov krútiaceho momentu).

V súčasnosti zamestnávajú takmer 1000 zamestnancov a ročný obrat sa pohybuje vo výške 130 miliónov eur. ZF sa tým zaraďuje medzi najväčších a stabilných zamestnávateľov nielen v regióne, ale aj v rámci Slovenska. Výhody pre zamestnancov ZF svojim zamestnancom ponúka istotu a zabezpečuje rôzne formy benefitov. Okrem tarifného platu majú možnosť čerpať z množstva finančných i nefinančných benefitov.

Medzi materiálne nefinančné benefity patrí letné i zimné pracovné oblečenie (montérky, tričká, uteráky), pracovná obuv a ich čistenie. Firma tiež umožňuje nadštandardné vzdelávanie prostredníctvom jazykových kurzov a odborných školení. Spoločnosť ZF dbá o zdravie svojich zamestnancov hneď niekoľkými formami:

• bezplatné lekárske prehliadky,
  • nadštandardný pitný režim v horúcich dňoch,
  • mimoriadna lekárska prehliadka v medicínskom centre raz za 2 roky
  • závodná ambulancia priamo v areáli ZF,
  • vitamínové balíčky v zimnom období, či očkovanie proti chrípke.

K zlepšovaniu medziľudských vzťahov na pracovisku prispieva ZF organizáciou tímových

školení, ale i mimopracovných aktivít, ako sú Vianočný večierok, Family day, príp. tiež stretnutia s dôchodcami, ktorí pracovali v ZF. Zamestnanci majú možnosť stráviť dovolenku za zvýhodnené ceny na chatách v rámci Slovenska.

Nefinančné benefity

K ďalším významným nefinančným benefitom patrí flexibilný pracovný čas, možnosť využitia nadčasových hodín vo forme náhradného voľna a závodné stravovanie priamo v areáli podniku.

Finančné benefity

Pre väčšinu zamestnancov sú zaujímavé finančné benefity, ktorých je hneď niekoľko.             V prvom rade je to trinásty a štrnásty plat vyplácaný v plnej výške, darčekové poukazy k vianočným sviatkom a k Medzinárodnému dňu žien. Zamestnávateľ prispieva svojim zamestnancom na doplnkové dôchodkové poistenie a na dopravu do zamestnania.   Spoločnosť ZF poskytuje aj vernostný program a vypláca tiež prítomnostnú odmenu.  Spomínané benefity sú podmienené splnením určitých kritérií, ktoré určuje zamestnávateľ po dohode s odborovou organizáciou a ich realizácia je garantovaná kolektívnou zmluvou. Cieľom spomínaných benefitov je motivácia zamestnancov, pričom zamestnanci svojím pracovným výkonom vedia ovplyvniť výšku jednotlivých položiek.

Spolupráca so školami

Koncern ZF ako najväčší zamestnávateľ v regióne si vychováva aj svojich potenciálnych

zamestnancov z radov študentov stredných odborných škôl a vysokých škôl. Počas niekoľkých rokov spolupráce sa môže pochváliť aj konkrétnymi výsledkami, napríklad študenti SOŠ Pod amfiteátrom v Leviciach tento rok robili záverečné praktické skúšky priamo v závode. Úspešní absolventi dostali ponuku pracovať v ZF ako kmeňoví zamestnanci.

ZF na Slovensku zamestnáva v súčasnej dobe špičkových odborníkov, ktorí pôsobia v zahraničných závodoch koncernu, napr. v Nemecku, Číne, či vo Francúzsku.

Spoločnosť ZF v Leviciach má ambíciu ďalej sa rozvíjať a podporiť tak okrem iného aj zamestnanosť a celkový rozvoj v regióne. Strategický plán spoločnosti na najbližších päť rokov počíta s ďalším rozširovaním závodu.

zf009-r818_res.jpg

zf0695-r369_res.jpg

zf9608-r870_res.jpg

zf9609-r315_res.jpg

zfjedalenos5503g-r769_res.jpg

zfkantina-r150_res.jpg

zfkmetoband-r105_res.jpg

zflekarambulancia-r440_res.jpg

zfvianvecierok-r320_res.jpg

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

Slnko, pláž, oddych. Problémy s autom však veľmi rýchlo môžu zmeniť letnú dovolenku na nepríjemný zážitok.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

OMV ponúka vodičom tipy, ako si pripraviť auto na dovolenku bez stresu.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartou Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.