Kávou na nadväzovanie vzťahov i proti únave

Prečo káva pomáha vo všedné i sviatočné dni.

Káva je zázračný nápoj. Má skvelú chuť, vynikajúce účinky pre organizmus a pre svoju obľúbenosť u väčšiny ľudí sa stala synonymom dobrej nálady, relaxu i spoločenského života. Pozrime sa bližšie na to, v akých chvíľach sa s kávou stretávame.

Relax

Kým proti únave pijú kávu predovšetkým muži, u žien sa pitie kávy spája skôr s relaxom. Kamarátky, ktoré spolu idú na kávu, sú typickým obrazom dnešnej doby. Aj v domácnosti si ženy rady sadnú pomedzi domáce povinnosti aspoň na pár minút k dobrej káve. Veľakrát je to jediná chvíľa, kedy si môžu vychutnať trošku pokoja. Ku kávovej kultúre patrí aj chutné kávové pečivo a sladkosti.

so5-r859_res.jpg

Spoločnosť

Idete na prvé rande, stretnete sa po rokoch s dávnym známym alebo chcete prebrať obchodné záležitosti v nefomálnej atmosfére? Asi málokto v takýchto chvíľach pozýva druhú stranu na zmrzlinu, kofolu či rovno na obed. Na návšteve doma tiež automaticky ponúkame kávu. Káva je univerzálny prostriedok pri spoločenských udalostiach. Už jej aróma vytvára príjemnú atmosféru stretnutia a navodzuje tak dobrý dojem a náladu.

Či už kávu pijete ako životabudič, alebo si ju vychutnávate v spoločnosti svojich blízkych, v každom prípade sa môžete tešiť z jej pozitívnych účinkov na váš organizmus. Kvalitná káva totiž okrem povzbudzujúceho kofeínu obsahuje veľa antioxidantov, ktoré udržiavajú zdravú rovnováhu v tele. Káva tiež pomáha znižovať riziko cukrovky, rakoviny, ochorení pečene či Parkinsonovej choroby. Tiež sa nemusíte obávať vzniku kardiovaskulárnych ochorení a šálku vašej obľúbenej kávy si preto môžete vychutnať bez výčitiek svedomia každý deň.

shutterstock56200480small-r303_res.jpg

Únava

Únava je prirodzená pre každého človeka. Signalizuje vášmu mozgu, že by ste mali námahu a zvýšený výdaj energie na chvíľu vystriedať časom odpočinku a regenerácie síl. Na obnovu síl je káva používaná už stovky rokov. Kofeín, ktorý káva obsahuje, prekrvuje mozog, zrýchľuje tepovú frekvenciu a odďaľuje tak únavu. Pomôže hlavne vo chvíľach, kedy potrebujete povzbudiť svoju pozornosť a kreativitu. To platí hlavne u mužov, ktorým káva výrazne pomáha proti únave a posilňuje psychickú činnosť. Nevýhodou je, že káva síce proti únave rýchlo účinkuje, ale aj rýchlo odoznie: už po 45 - 55 minútach.

Kvalitné kávy z celého sveta, kávovary a príslušenstvo nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému za 1€.

Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke

Má vlastnú pekáreň a rozšírený sortiment farmárskych a bio výrobkov.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.