Logistika vytvára hodnotu pre priemysel

Pre podniky, ktoré sa chcú presadiť na nových trhoch, je otázka spoľahlivosti prepravy tovaru či colného a daňového zastúpenia často prioritnou. Najmä kvôli náročnej administratíve, zmenám predpisov a taktiež vzdialenostiam do cieľových destinácií, ktoré ich oddeľujú od ich budúcich obchodných partnerov, hľadajú riešenia na splnenie ich obchodných cieľov. Logistika získava pre nich čoraz väčšiu dôležitosť.

Výrobné podniky či zákazníci z rôznych priemyselných odvetví sa čoraz viac obracajú na skúsených logistických poskytovateľov, ktorí im zabezpečia kvalitné logistické služby pod jednou strechou a ponúkajú riešenia šité na mieru. Vďaka navrhnutým procesom a optimalizáciam tokov, môžu podniky dosahovať nulové riziká a využívať výhody vyplývajúce z medzinárodných predpisov.

Jednou z referencii v priemyselnej logistike je spoločnosť GEFCO, ktorá v úlohe kľúčového hráča pokrýva všetky aspekty zásobovacieho reťazca, vrátane pozemnej a zámorskej prepravy tovaru, logistiky skladovania a manažmentu riadenia vratných obalov, ako aj colného a daňového zastúpenia.

Perspektíva

Stavajúc na efektívnosti logistických riešení pri preprave tovarov, ale i v individuálnej colnej a daňovej optimalizácii, GEFCO pokračuje v rozvoji ponuky svojich colných produktov prostredníctvom svojej medzinárodnej siete. Ako je zrejmé z operácií v Južnej Afrike, Poľsku, Rumunsku, Turecku a na Ukrajine, GEFCO sa zameriava na regióny s vysokým rastom, od strednej Európy, Ruska a okolitých krajín až po Východnú Áziu.

Globálny medzinárodný rast

„Vďaka výhodnej geografickej polohe sme sa stali významným medzinárodným hubom zbernej služby pre všetky zásielky smerujúce na Bielorusko. Taktiež výhodne zabezpečujeme medzinárodnú logistiku a door-todoor riešenia na globálnych trhoch so zameraním pre región Spoločenstva nezávislých štátov a Ruska. Denne sme v spojení s 35 krajinami a zákazníkom ponúkame okrem efektívnej prepravy aj etiketovanie, manipuláciu, či preskladnenie tovaru alebo online sledovanie zásielok,“ uviedol Tomáš Horváth, Obchodný a marketingový manažér GEFCO Slovakia.

Sústredený veľký objem prepráv na Slovensku vytvára pre GEFCO významné príležitosti expanzie na ruskom trhu a na rozšírenie do okolitých krajín so silným potenciálom rastu. Svedčí o tom nedávna zmena väčšinového akcionára a integrácia s Ruskými železnicami (RZD), ktorá otvára pre GEFCO nové horizonty a vytvára významné príležitosti rozvoja v rámci Ruska a okolitých krajín so silným potenciálom rastu.

„GEFCO ako člen skupiny RZD disponuje železničnou sieťou, ktorá nielenže  predstavuje obrovský potenciál rozvoja v krajinách Spoločenstva nezávislých štátov (CIS), ale otvára aj dvere do Ázie. Za zmienku stoja predovšetkým plány na vybudovanie železničných spojení Čína-Európa a Európa-Rusko,“ dodal Tomáš Horváth.

Colné a daňové inžinierstvo

GEFCO má dlhodobé odborné skúsenosti vo všetkých oblastiach colného inžinierstva – riadenia colných a daňových postupov. Skupina zabezpečuje všetky formality, napr. colné konanie, daňové výkazy, povoľovacie konanie a iné. Vhodným výberom colných režimov môžeme optimalizovať náklady (clá, dane a súvisiace poplatky), taktiež môžeme overiť legitímnosť tovarových tokov.

V oblasti daňového zastúpenia GEFCO zabezpečuje všetky požiadavky spojené s daňovými priznaniami zákazníka v oblasti DPH, a to najmä v krajinách, kde zákazníci nemajú obchodné miesta a kde ich aktivity podliehajú DPH. Tieto požiadavky môžu zahŕňať účtovné a daňové analýzy, registráciu DPH, vedenie evidencie, zabezpečenie vyúčtovania alebo podania daňových priznaní a štatistických výkazov.

Manažéri colných oddelení GEFCO sú informovaní o najnovších zmenách colných a daňových predpisov prostredníctvom pravidelného a individuálneho sledovania legislatívy, stanovísk a pokynov.

www.gefco.sk

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.