Študenti farmácie opäť v akcii

Týždeň farmaceutického vzdelávania a kariéry 2014 (TyFaVKa 2014) bude tento rok druhý marcový týždeň na farmácii v Bratislave

Týždeň farmaceutického vzdelávania a kariéry 2014 (TyFaVKa 2014) bude tento rok druhý marcový týždeň na farmácii v Bratislave.

Tohtoročná TyFaVKa (10.-14. marec) sa bude niesť v znamení 10 000-eho absolventa farmácie z Farmaceutickej fakulty UK (FaF UK), ktorý bude podľa očakávania promovať v júli tohto roka. Tento medzník je dôležitý v živote fakulty, keďže vyjadruje populáciu farmaceutov, ktorá sa úspešne presadzovala na trhu práce od založenia fakulty v roku 1952 do súčasnosti. Zároveň predstavuje produktivitu vzdelávacej inštitúcie, ktorá ako jediná fakulta svojho druhu na Slovensku patrí k popredným európskym fakultám, združeným v Asociácii európskych farmaceutických fakúlt.
foto-1-tyfavka-300-pix-r337_res.jpg

TyFaVKa 2014 predstaví fakultu ako lídra farmaceutického vzdelávania na Slovensku, prepojí edukačné a propagačné aktivity fakulty a jej partnerov a poskytne platformu na diskusiu o nových výzvach a trendoch vo farmaceutickom vzdelávaní. Tento rok už bude prebiehať štvrtý ročník tohto unikátneho projektu, ktorý bol pri svojich začiatkoch prvým svojho druhu na Slovensku, a ktorý je určený nielen študentom, ale všetkým, ktorí sa pohybujú v oblasti farmácie. Unikátnosť projektu spočíva v organizovaní aktivít samotnými študentmi zo Slovenského spolku študentov farmácie. Pozornosť priťahujú najmä Kariérne dni farmaceutov a Majstrovstvá v lekárenskej komunikácii, kde študenti súťažia v profesionálnych komunikačných schopnostiach voči „fantómovým“ pacientom. Tých skvele hrajú študenti Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Počas TyFaVKy 2014 bude fakulta otvorená aj uchádzačom, ktorí majú záujem študovať na FaF UK.
foto-2-tyfavka-300-pix-r243_res.jpg

Súčasní aj budúci študenti vďaka TyFaVKe získajú prehľad o svojich perspektívach, aby naštartovali svoju kariéru správnym spôsobom, a aby boli úspešný na farmaceutickom trhu práce. Zamestnávatelia vďaka TyFaVKe majú možnosť prezentovať svoje spoločnosti a môžu pritiahnuť najschopnejších študentov na pracovné pozície vo svojich firmách. Viac informácií je na stránkach www.fpharm.uniba.skwww.sssf.sk.

Ján Klimas

Foto:Archív FaF UK.

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.