Študenti farmácie opäť v akcii

Týždeň farmaceutického vzdelávania a kariéry 2014 (TyFaVKa 2014) bude tento rok druhý marcový týždeň na farmácii v Bratislave

Týždeň farmaceutického vzdelávania a kariéry 2014 (TyFaVKa 2014) bude tento rok druhý marcový týždeň na farmácii v Bratislave.

Tohtoročná TyFaVKa (10.-14. marec) sa bude niesť v znamení 10 000-eho absolventa farmácie z Farmaceutickej fakulty UK (FaF UK), ktorý bude podľa očakávania promovať v júli tohto roka. Tento medzník je dôležitý v živote fakulty, keďže vyjadruje populáciu farmaceutov, ktorá sa úspešne presadzovala na trhu práce od založenia fakulty v roku 1952 do súčasnosti. Zároveň predstavuje produktivitu vzdelávacej inštitúcie, ktorá ako jediná fakulta svojho druhu na Slovensku patrí k popredným európskym fakultám, združeným v Asociácii európskych farmaceutických fakúlt.
foto-1-tyfavka-300-pix-r337_res.jpg

TyFaVKa 2014 predstaví fakultu ako lídra farmaceutického vzdelávania na Slovensku, prepojí edukačné a propagačné aktivity fakulty a jej partnerov a poskytne platformu na diskusiu o nových výzvach a trendoch vo farmaceutickom vzdelávaní. Tento rok už bude prebiehať štvrtý ročník tohto unikátneho projektu, ktorý bol pri svojich začiatkoch prvým svojho druhu na Slovensku, a ktorý je určený nielen študentom, ale všetkým, ktorí sa pohybujú v oblasti farmácie. Unikátnosť projektu spočíva v organizovaní aktivít samotnými študentmi zo Slovenského spolku študentov farmácie. Pozornosť priťahujú najmä Kariérne dni farmaceutov a Majstrovstvá v lekárenskej komunikácii, kde študenti súťažia v profesionálnych komunikačných schopnostiach voči „fantómovým“ pacientom. Tých skvele hrajú študenti Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Počas TyFaVKy 2014 bude fakulta otvorená aj uchádzačom, ktorí majú záujem študovať na FaF UK.
foto-2-tyfavka-300-pix-r243_res.jpg

Súčasní aj budúci študenti vďaka TyFaVKe získajú prehľad o svojich perspektívach, aby naštartovali svoju kariéru správnym spôsobom, a aby boli úspešný na farmaceutickom trhu práce. Zamestnávatelia vďaka TyFaVKe majú možnosť prezentovať svoje spoločnosti a môžu pritiahnuť najschopnejších študentov na pracovné pozície vo svojich firmách. Viac informácií je na stránkach www.fpharm.uniba.skwww.sssf.sk.

Ján Klimas

Foto:Archív FaF UK.

Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva

Technologickí lídri už majú jasno v tom, čo bude vládnuť svetu IT v roku 2019.

Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny

Jarné prázdniny sú ideálne na spoločnú dovolenku so zábavou špeciálne pre deti.

Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018

13. ročník vyhodnotenia a udeľovania Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia Bakalár 2018

Jedli ste už ružovú čokoládu?

Do rodiny horkej, mliečnej a bielej čokolády pribúda po 80 rokoch nový člen