Rado Procházka a jeho Nejasná správa z Planéty opíc

Tri roky z pohľadu politika, právnika a prezidentského kandidáta

Pondelkový podvečer patril v trnavskom Panta Rhei živej diskusii – o politike, pomeroch na Slovensku, o tom, čo môže a nemôže robiť prezident. Občiansky kandidát Rado Procházka uvádzal svoju novú knihu Nejasná správa z Planéty opíc. Ide o súbor blogov, parlamentných vystúpení, zamyslení a rozhovorov. „Je to rekapitulácia mojich troch rokov vo verejnej službe a môjho pohľadu na to, čo sa dialo okolo. Je to moja reakcia na každodenné veci s pokusom o presah. Hlavný leitmotív je, že cítim potrebu spoločenstva, kde každý k tomu ohňu bude mať rovnako blízko. Lebo dnes sú u nás ľudia rovní a rovnejší. A mne záleží na tom, aby mal každý rovnakú šancu v prístupe k verejným zdrojom,“ povedal počas čítačky Rado Procházka.

Asi dvadsiatka Trnavčanov živo diskutovala vyše hodinu. Reč prišla nielen na písanie, ale aj kandidatúru Rada Procházku. „Chcem presadzovať, aby fungovala kontrola toho, ako vláda  plní sľuby, ktoré ľuďom dala a na ktoré dostala mandát. Kto sa tých ľudí zastane? Kto vyvodí tú zodpovednosť? Má to byť prezident, ten má mandát priamo od ľudí na to, aby niečo robil.“

Rado Procházka uvádza knihu v kníhkupectvách po celej krajine. Nad knihou plnou zamyslení po Trnave diskutoval s ľuďmi v Nitre a ďalších mestách.

rp5111-r964_res.jpg

rp5153-r690_res.jpg

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.