Slováci objavujú refinancovanie, priťahujú ich online banky

Slováci platia za úvery aj dvakrát viac než je bežné v ostatných štátoch eurozóny.

Aj keď sú na tom Slováci relatívne dobre v oblasti finančnej gramotnosti, podľa prieskumu platia za úvery aj dvakrát viac než je bežné v ostatných štátoch eurozóny. Mnohí to už však pochopili a začali pôžičky jednoducho refinancovať. A stále viac ľudí si vyberá online banky, pretože  sú výhodnejšie.

Princíp refinancovania spočíva v splatení starej pôžičky novým úverom, ktorý má lepšie podmienky. Týmto krokom sa dá ušetriť na poplatkoch, znížiť si mesačné splátky, skrátiť dobu splácania alebo navýšiť si pôžičku o nejakú sumu navyše.

Všeobecne už Slováci vedia, že tak ušetria aj niekoľko stoviek eur a na túto možnosť sa v banke pýtajú. No majú sa stále čo učiť. Mnohí stále zotrvávajú v nevýhodných zmluvách. Nové pôžičky sú väčšinou výhodnejšie vďaka nižšej úrokovej sadzbe. Ďalšie výhody v oblasti refinancovania priniesli online banky. Na refinancovanie úveru prostredníctvom internetu stačí počítač, mobil a skener. Na to, aby ste si vyrátali, koľko ušetríte, už nemusíte chodiť do banky, využiť môžete online refinančnú kalkulačku.

Ako si vybrať najvýhodnejšiu pôžičku?

Všetko sa dá nájsť a vybaviť online. Práve online banky poskytujú pôžičky rýchlo, bez čakania na pobočkách a vypĺňania dlhých zmlúv a tlačív. Podmienky, ku ktorým sa klient zaviaže, by sa nemali meniť počas celej doby splácania. Všetky banky sa však predbiehajú s najlepšími ponukami, čo je dobré najmä pre zákazníkov. V ZUNO napríklad poznajú len tri  úrokové sadzby, preto si klient vie jednoducho vopred vypočítať, akú sadzbu dostane a koľko ušetrí.

Koľko stojí pôžička a načo si dať pozor?

ZUNO poskytuje najvýhodnejšie spotrebiteľské úvery už od 500 €. Od tejto čiastky garantuje najnižší úrok na trhu. Klienti môžu refinancovať až 10 úverov naraz vrátane povoleného prečerpania či kreditných kariet.  Maximálna výška úveru je 20 000 €.

Pôžičky a refinancovanie v online bankách bývajú bez poplatkov. Veľa bánk ich stále má. Internetové banky nemusia živiť pobočkové siete, preto ušetria a nežiadajú od klientov absurdné poplatky. Možnosť získať výhodnejšie podmienky platí aj v prípade, že klient už má úver v inej banke.

Pri výbere pôžičky je ešte dôležité dôkladne si prečítať všetky podmienky, za ktorých banka pôžičku poskytne, aké poplatky sú s ňou spojení a aká vysoká je RPMN (ročná percentuálna miera nákladov). Chvíľka hľadania tej najvýhodnejšej ponuky na trhu sa skrátka naozaj mnohonásobne oplatí.

Už viac ako 36 čerpacích staníc OMV je v novom šate

Motoristi si vychutnajú príjemnú atmosféru aj nové služby.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.