Slováci objavujú refinancovanie, priťahujú ich online banky

Slováci platia za úvery aj dvakrát viac než je bežné v ostatných štátoch eurozóny.

Aj keď sú na tom Slováci relatívne dobre v oblasti finančnej gramotnosti, podľa prieskumu platia za úvery aj dvakrát viac než je bežné v ostatných štátoch eurozóny. Mnohí to už však pochopili a začali pôžičky jednoducho refinancovať. A stále viac ľudí si vyberá online banky, pretože  sú výhodnejšie.

Princíp refinancovania spočíva v splatení starej pôžičky novým úverom, ktorý má lepšie podmienky. Týmto krokom sa dá ušetriť na poplatkoch, znížiť si mesačné splátky, skrátiť dobu splácania alebo navýšiť si pôžičku o nejakú sumu navyše.

Všeobecne už Slováci vedia, že tak ušetria aj niekoľko stoviek eur a na túto možnosť sa v banke pýtajú. No majú sa stále čo učiť. Mnohí stále zotrvávajú v nevýhodných zmluvách. Nové pôžičky sú väčšinou výhodnejšie vďaka nižšej úrokovej sadzbe. Ďalšie výhody v oblasti refinancovania priniesli online banky. Na refinancovanie úveru prostredníctvom internetu stačí počítač, mobil a skener. Na to, aby ste si vyrátali, koľko ušetríte, už nemusíte chodiť do banky, využiť môžete online refinančnú kalkulačku.

Ako si vybrať najvýhodnejšiu pôžičku?

Všetko sa dá nájsť a vybaviť online. Práve online banky poskytujú pôžičky rýchlo, bez čakania na pobočkách a vypĺňania dlhých zmlúv a tlačív. Podmienky, ku ktorým sa klient zaviaže, by sa nemali meniť počas celej doby splácania. Všetky banky sa však predbiehajú s najlepšími ponukami, čo je dobré najmä pre zákazníkov. V ZUNO napríklad poznajú len tri  úrokové sadzby, preto si klient vie jednoducho vopred vypočítať, akú sadzbu dostane a koľko ušetrí.

Koľko stojí pôžička a načo si dať pozor?

ZUNO poskytuje najvýhodnejšie spotrebiteľské úvery už od 500 €. Od tejto čiastky garantuje najnižší úrok na trhu. Klienti môžu refinancovať až 10 úverov naraz vrátane povoleného prečerpania či kreditných kariet.  Maximálna výška úveru je 20 000 €.

Pôžičky a refinancovanie v online bankách bývajú bez poplatkov. Veľa bánk ich stále má. Internetové banky nemusia živiť pobočkové siete, preto ušetria a nežiadajú od klientov absurdné poplatky. Možnosť získať výhodnejšie podmienky platí aj v prípade, že klient už má úver v inej banke.

Pri výbere pôžičky je ešte dôležité dôkladne si prečítať všetky podmienky, za ktorých banka pôžičku poskytne, aké poplatky sú s ňou spojení a aká vysoká je RPMN (ročná percentuálna miera nákladov). Chvíľka hľadania tej najvýhodnejšej ponuky na trhu sa skrátka naozaj mnohonásobne oplatí.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.

Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s

Používajú kvalitné mäso?

322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse

Najväčší z bytov projektu Jarabinky Grande láka náročných záujemcov nielen svojou grandióznosťou, ale aj unikátnosťou priestoru.

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.