4 nápady ako zlepšiť pitie kávy

Ako si čo najlepšie vychutnať príjemné chvíle so svojou obľúbenou kávou.

Pitie kávy nie je žiadna športová disciplína, v ktorej by sa bolo treba pretekať. Je to však neodmysliteľná súčasť životného štýlu, ba dokonca vyznať sa v káve je dnes in. Chcete sa niečo nové podučiť, dostať sa na inú úroveň a stať sa skutočným kávovým znalcom, ktorého budú vyhľadávať s prosbou o radu aj vaši priatelia? Prečítajte si nasledovné tipy.

Objavte svoj obľúbený kávový obchod

Doteraz ste nakupovali kávu iba v potravinách? Pozor, len málokedy tam nájdete skutočne kvalitnú kávu. A pitie kvalitnej kávy predsa nie je žiadny snobizmus! Tak, ako dobrá káva pomáha vášmu zdraviu, tá nekvalitná mu môže veľmi ľahko uškodiť.

Je prirodzené, že na začiatok toho o káve veľa neviete. Preto je výborným začiatkom vyhliadnuť si svojho lokálneho predajcu, špecializovaný kávový obchod, kde vám odporučia, aká káva je pre vás najvhodnejšia, kde môžete rôzne druhy kávy ochutnať a poradiť sa o všetkým, čo ku kávovej kultúre patrí.

cafepoint kávové nápoje

Investujte do kávovaru a kávového mlynčeka

Ak sa má pitie kávy stať skutočnou kultúrou, je dôležité zamerať sa aj na proces jej prípravy. Nasypať si do hrnčeka 2 lyžičky kávy a zaliať ich horúcou vodou je prežitok z minulosti. Skutoční kávomilci používajú pokročilé metódy prípravy kávy, ktoré kávový zážitok posunú na úplne inú úroveň. Tie zvládnete pohodlne aj u vás doma. Stačí si kúpiť dobrý kávovar, kávové zrná pomlieť na kvalitnom kávovom mlynčeku a vychutnať si celý priebeh varenia kávy ako dôležitý rituál.

cafepoint automatický kávovar

Vzdelávajte sa

O káve sa toho už na internete popísalo skutočne veľa. Vyznať sa medzi toľkými informáciami je preto dosť veľký problém. Aby ste sa v kávovej problematike lepšie zorientovali, nebojte sa siahnuť po knihách, ktoré sa káve venujú. Získate prehľad o celom kávovom svete, ktorý vám výborne poslúži pri zdokonaľovaní prípravy tohto lahodného nápoja.

Vyskúšajte niečo nové

Doma máte kvalitný kávovar a pravidelne nakupujete značkovú kávu, ktorej pitie vám skutočne chutí? A čo tak vyskúšať niečo nové? Na Slovensku sa kávová kultúra stále viac a viac rozmáha, a preto nie je problém nájsť aj vo vašom okolí zaujímavú akciu, na ktorej si môžete pozrieť, prípadne si aj vyskúšať nové spôsoby prípravy kávy, ochutnať exotické druhy kávy a spoznať sa s podobne naladenými kávomilcami.

Kvalitné kávy z celého sveta, kávovary a príslušenstvo nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva

Technologickí lídri už majú jasno v tom, čo bude vládnuť svetu IT v roku 2019.

Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny

Jarné prázdniny sú ideálne na spoločnú dovolenku so zábavou špeciálne pre deti.

Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018

13. ročník vyhodnotenia a udeľovania Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia Bakalár 2018

Jedli ste už ružovú čokoládu?

Do rodiny horkej, mliečnej a bielej čokolády pribúda po 80 rokoch nový člen