4 nápady ako zlepšiť pitie kávy

Ako si čo najlepšie vychutnať príjemné chvíle so svojou obľúbenou kávou.

Pitie kávy nie je žiadna športová disciplína, v ktorej by sa bolo treba pretekať. Je to však neodmysliteľná súčasť životného štýlu, ba dokonca vyznať sa v káve je dnes in. Chcete sa niečo nové podučiť, dostať sa na inú úroveň a stať sa skutočným kávovým znalcom, ktorého budú vyhľadávať s prosbou o radu aj vaši priatelia? Prečítajte si nasledovné tipy.

Objavte svoj obľúbený kávový obchod

Doteraz ste nakupovali kávu iba v potravinách? Pozor, len málokedy tam nájdete skutočne kvalitnú kávu. A pitie kvalitnej kávy predsa nie je žiadny snobizmus! Tak, ako dobrá káva pomáha vášmu zdraviu, tá nekvalitná mu môže veľmi ľahko uškodiť.

Je prirodzené, že na začiatok toho o káve veľa neviete. Preto je výborným začiatkom vyhliadnuť si svojho lokálneho predajcu, špecializovaný kávový obchod, kde vám odporučia, aká káva je pre vás najvhodnejšia, kde môžete rôzne druhy kávy ochutnať a poradiť sa o všetkým, čo ku kávovej kultúre patrí.

cafepoint kávové nápoje

Investujte do kávovaru a kávového mlynčeka

Ak sa má pitie kávy stať skutočnou kultúrou, je dôležité zamerať sa aj na proces jej prípravy. Nasypať si do hrnčeka 2 lyžičky kávy a zaliať ich horúcou vodou je prežitok z minulosti. Skutoční kávomilci používajú pokročilé metódy prípravy kávy, ktoré kávový zážitok posunú na úplne inú úroveň. Tie zvládnete pohodlne aj u vás doma. Stačí si kúpiť dobrý kávovar, kávové zrná pomlieť na kvalitnom kávovom mlynčeku a vychutnať si celý priebeh varenia kávy ako dôležitý rituál.

cafepoint automatický kávovar

Vzdelávajte sa

O káve sa toho už na internete popísalo skutočne veľa. Vyznať sa medzi toľkými informáciami je preto dosť veľký problém. Aby ste sa v kávovej problematike lepšie zorientovali, nebojte sa siahnuť po knihách, ktoré sa káve venujú. Získate prehľad o celom kávovom svete, ktorý vám výborne poslúži pri zdokonaľovaní prípravy tohto lahodného nápoja.

Vyskúšajte niečo nové

Doma máte kvalitný kávovar a pravidelne nakupujete značkovú kávu, ktorej pitie vám skutočne chutí? A čo tak vyskúšať niečo nové? Na Slovensku sa kávová kultúra stále viac a viac rozmáha, a preto nie je problém nájsť aj vo vašom okolí zaujímavú akciu, na ktorej si môžete pozrieť, prípadne si aj vyskúšať nové spôsoby prípravy kávy, ochutnať exotické druhy kávy a spoznať sa s podobne naladenými kávomilcami.

Kvalitné kávy z celého sveta, kávovary a príslušenstvo nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.