Zdravá čokoláda pre zdravé deti

Naozaj kvalitná čokoláda je taká, ktorá chutí, je zdravá a dokáže aj obyčajný deň zmeniť na sviatok.

Poznáte ten pocit. Prídete do kaviarne a chcete si objednať svoju obľúbenú kávu. Na chvíľu sa však zamyslíte a uvedomíte si, že tentokrát by ste si dali skôr niečo sladké... keď v tom vám oči padnú na horúcu čokoládu! A dokonca v rôznych príchutiach - mliečna, tmavá, biela... Trochu zahanbene si objednáte, lebo máte pritom pocit, že čašník vidí až do vášho vnútra, ako po tejto hriešnej pochúťke túžite. No a potom už nastupuje to, čo voláme čokoládový orgazmus.

Našťastie nie je vôbec problém pripraviť si pohodlne lahodnú horúcu čokoládu aj doma - a nielen sebe, ale aj svojim deťom. Veď čo je lepšie, ako keď je niečo chutné a zároveň dobré pre ich zdravie? (Väčšinou to, čo je zdravé, im veľmi nechutí, alebo to aspoň nevyhľadávajú.) Čokoláda je darom bohov, pri ktorej sa spája príjemné s užitočným. Nájsť dieťa, ktoré by nemalo čokoládu rado, by bolo určite ťažkým orieškom.

cafepoint horúca čokoláda

Pozor, pokiaľ hovoríme o zdravej naturálnej čokoláde, nemáme na mysli bežné čokolády a čokoládové tyčinky, ktoré deťom občas pribalíte na svačinu. Nie každá čokoláda je zdraviu prospešná. Treba siahnuť po čokoláde s vysokým obsahom kakaa, inak bude táto pochúťka len zdrojom kalórií, zbytočných cukrov a obrovského množstva tukov, ktoré telo zaručene nepotrebuje. To isté platí aj o horúcej čokoláde.

Štúdie ukázali, že pitie horúcej čokolády je veľmi užitočné pre zdravie. Zlepšuje totiž prúdenie krvi v mozgu, a tak napomáha jeho činnosti. Ak nie je prúdenie krvi a mozgová aktivita v rovnováhe, neuróny nemôžu dobre fungovať, čo vedie tiež k vzniku rôznych ochorení. Výskumy potvrdili, že kakao, ktoré kvalitná horúca čokoláda obsahuje, zlepšuje kognitívne funkcie. Účastníkom výskumu, ktorí vypili počas 30 dní 2 šálky horúcej čokolády denne, sa zlepšila pamäť i myslenie.

Preto ak rozmýšľate, akú sladkosť dopriať svojim školopovinných deťom, odporúčame práve horúcu čokoládu. Ak chcete dopriať sebe i svojim deťom túto vynikajúcu a zároveň zdravú pochúťku, zvoľte kvalitnú horúcu čokoládu, ktorá obsahuje trstinový cukor a je bez ďalších chemických prísad.

Zdravé a kvalitné horúce čokolády a čokoládové dražé nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.