Ako spraviť z muža – superhrdinu v kuchyni

Patrí vaša polovička k tým, ktoré boli naposledy v kuchyni, keď inštalovali kuchynskú linku? Alebo len potichu obchádza okolo, keď varíte, aby neprekážal. Poprípade vám „navarí“ grécky šalát, keď vás

Patrí vaša polovička k tým, ktoré boli naposledy v kuchyni, keď inštalovali kuchynskú linku? Alebo len potichu obchádza okolo, keď varíte, aby neprekážal. Poprípade vám „navarí“ grécky šalát, keď vás chce veľmi potešiť?

Výskumy z konca minulého storočia ukazujú, že varenie je typickou záležitosťou žien... No to ešte neznamená, že z času na čas ženy v kuchyni nemôže vystriedať chlap.

ako spraviť z muža  – superhrdinu v kuchyni

Čo je však dôležité: dať vášmu hrdinovi priestor a prostriedky na to, aby mohol byť kráľom kuchyne a navariť chutne a rýchlo. Jedinečnou pomôckou práve pre túto aktivitu je wok panvica, v ktorej navarí  všetko naraz. Stačí do nej kvapnúť trochu oleja, mäso, zeleninu, dochutiť a restovať.

Táto vychytávka, ktorá by nemala chýbať  v každej kuchyni, je už vyše 2000 rokov stará a  pochádza z Číny. Jej exotický pôvod nie je prekážkou, aby sme v nej pripravili tradičné slovenské jedlá ako halušky alebo guláš.

keramický wok delimano ceramica prima+

Ak teda zveríte vašu kuchyňu a riad do rúk mužnejšej polovičky, je dobré mať  riad, ktorý niečo vydrží. Ideálny je riad s keramickým povrchom. Ak sa váš hrdina pozabudne a prejde po ňom kovovou vidličkou, riad sa nepoškriabe. A navyše si jedlo zachová svoje chute a vône. Večera kráľov je na stole!  A následné upratovanie? Žiadne hory špinavých riadov (čo je pre našich hrdinov typické). Stačí umyť jedinú panvicu, ktorá je čistá raz-dva. Jednoducho ju pretriete hubkou a odložíte pre ďalší kulinársky počin vašej polovičky.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.