Zákazníci Orangeu darovali zbierkou mobilov viac ako 43-tisíc

Počas deviatich mesiacov minulého roka vyzbierali zákazníci Orangeu viac ako 43-tisíc starých mobilných telefónov. Za každý z nich Orange venoval euro na pomoc iným, zákazníci tak spoločne s operátorom venovali desaťtisíce eur na podporu dobrých vecí – pomoc deťom bez domova, autistickým pacientom či seniorom.

Len deväť mesiacov trvalo, aby viac ako 16-tisíc zákazníkov Orangeu vyzbieralo úctyhodných 43 528 starých mobilov. Spolu s Orangeom týmto činom pomohli hneď dvakrát - životnému prostrediu aj iným ľuďom. Za každý odovzdaný mobil totiž Orange prispel 1 eurom na dobrú vec – staré mobily premenené na peniaze počas roka najprv podporili aktivity Občianskeho združenia Návrat, potom Autistického centra Andreas a v súčasnosti staré telefóny pomáhajú Nadácii SOCIA. Do konca decembra sa teda celková suma vyšplhala na 43 528 eur.

Aktuálne môžu zákazníci ešte stále priniesť svoje nepoužívané mobily a podporiť tak Nadáciu SOCIA, ktorá pomáha seniorom. Za tri mesiace (táto zbierka prebieha od októbra) pre ňu zákazníci vyzbierali už rekordných 23 832 ks starých mobilov. Tí, ktorí sa rozhodnú podporiť takto seniorov, majú možnosť priniesť svoj starý mobil ešte dnes. A okrem toho, že podporia dobrú vec, sú automaticky zaradení do žrebovania o 40 nových telefónov Samsung SIII Mini.

Zber starých mobilných telefónov je dlhodobou iniciatívou Orangeu, ktorou sa snaží spätne získať a ekologicky zlikvidovať čo najväčší počet z mobilov uvedených na trh. V ďalšej fáze, ktorá začne vo februári bude Orange so svojimi zákazníkmi zbierať staré mobily pre Linku detskej istoty Unicef.

„Staré mobily sú na dve veci“

Počet vyzbieraných mobilov

23 832 ks

Celkovo za rok 2013

43 528 ks

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana