Trh zľavových portálov v roku 2013 dosiahol obrat 47 miliónov €

Podľa štatistík agregátora Zlavy.SME.sk vzrástol obrat zľavových portálov oproti roku 2012 o 13%.

Obľúbenosť zľavových portálov na Slovensku stále stúpa. Ich obrat za rok 2013 dosiahol rekordných 47 miliónov eur. Podľa štatistík agregátora Zlavy.SME.sk tak oproti roku 2012 vzrástol o 13%.

Trh sa postupne konsoliduje, no stále sa nájdu aj nové weby, ktoré to chcú v ťažkej konkurencii skúsiť. Nie je to ale vôbec jednoduché, v súčasnej situácii totiž 10 najväčších zľavových portálov ovláda približne 92% trhu, pričom rozdiel v obratoch medzi trhovou jednotkou a dvojkou je menej ako 0,5%.
“Priestor na rast v segmente stále existuje. Potvrdzuje to aj fakt, že každý mesiac na zlavy.sme.sk nakupuje priemerne 32% nových užívateľov“, uviedla manažérka agregátora zlavy.sme.sk Daniela Holá.

Slováci na zľavových portáloch najčastejšie nakupujú pobyty, ktoré tvoria 40% z celého obratu. Nasleduje tovar s 12%, ďalej móda, jedlo a služby. Záujem medziročne stúpa hlavne o letné dovolenky, lyžovačky v známych strediskách, ale aj víkendové pobyty v metropolách.

Zľavové portály v tvrdej konkurencii súperia o každého zákazníka, preto už neplatí, že ponuka s najvyššou zľavou predáva. Čím ďalej, tým viac sa dôraz kladie na kvalitu ponúkaných služieb a tovarov.

Na internete človek ťažšie rozozná, či nakupuje u spoľahlivého, alebo u slabého obchodníka. Zvlášť v situácii, keď niektorí z nich konkurenciu nezvládnu a svoje stránky zatvoria. Šestica veľkých portálov sa preto v roku 2013 spojila a spoločne vytvorili Slovenskú asociáciu portálov kolektívneho nakupovania (SAPKN), ktorej úlohou je chrániť spotrebiteľa, poskytovateľa ale aj samotný zľavový portál. SAPKN predstavuje výber tých hráčov trhu, ktorí majú záujem riešiť nielen vlastné interné záležitosti, ale chcú sa podieľať aj na spoločnom riešení otázok celého trhu, čo pre zákazníka znamená bezpečnejší nákup u overeného portálu.

Poradie zľavových portálov za rok 2013 podľa dosiahnutých obratov:

Portál

Zľavodom.sk*

* portál je členom SAPKN

Zdroj štatistík: zlavy.sme.sk a DealStream.sk

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.

4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť

Nenechajte sa popliesť poverami či polopravdami o tepelnoizolačných materiáloch

Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva

V priestoroch Múzea dopravy v Bratislave 19. októbra 2018

XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry

XXIII. Seminár I. Poliačka s medzinárodnou účasťou – Rozvoj cestnej infraštruktúry.