Štvrtok, 25. apríl , 2019

Trh zľavových portálov v roku 2013 dosiahol obrat 47 miliónov €

Podľa štatistík agregátora Zlavy.SME.sk vzrástol obrat zľavových portálov oproti roku 2012 o 13%.

Obľúbenosť zľavových portálov na Slovensku stále stúpa. Ich obrat za rok 2013 dosiahol rekordných 47 miliónov eur. Podľa štatistík agregátora Zlavy.SME.sk tak oproti roku 2012 vzrástol o 13%.

Trh sa postupne konsoliduje, no stále sa nájdu aj nové weby, ktoré to chcú v ťažkej konkurencii skúsiť. Nie je to ale vôbec jednoduché, v súčasnej situácii totiž 10 najväčších zľavových portálov ovláda približne 92% trhu, pričom rozdiel v obratoch medzi trhovou jednotkou a dvojkou je menej ako 0,5%.
“Priestor na rast v segmente stále existuje. Potvrdzuje to aj fakt, že každý mesiac na zlavy.sme.sk nakupuje priemerne 32% nových užívateľov“, uviedla manažérka agregátora zlavy.sme.sk Daniela Holá.

Slováci na zľavových portáloch najčastejšie nakupujú pobyty, ktoré tvoria 40% z celého obratu. Nasleduje tovar s 12%, ďalej móda, jedlo a služby. Záujem medziročne stúpa hlavne o letné dovolenky, lyžovačky v známych strediskách, ale aj víkendové pobyty v metropolách.

Zľavové portály v tvrdej konkurencii súperia o každého zákazníka, preto už neplatí, že ponuka s najvyššou zľavou predáva. Čím ďalej, tým viac sa dôraz kladie na kvalitu ponúkaných služieb a tovarov.

Na internete človek ťažšie rozozná, či nakupuje u spoľahlivého, alebo u slabého obchodníka. Zvlášť v situácii, keď niektorí z nich konkurenciu nezvládnu a svoje stránky zatvoria. Šestica veľkých portálov sa preto v roku 2013 spojila a spoločne vytvorili Slovenskú asociáciu portálov kolektívneho nakupovania (SAPKN), ktorej úlohou je chrániť spotrebiteľa, poskytovateľa ale aj samotný zľavový portál. SAPKN predstavuje výber tých hráčov trhu, ktorí majú záujem riešiť nielen vlastné interné záležitosti, ale chcú sa podieľať aj na spoločnom riešení otázok celého trhu, čo pre zákazníka znamená bezpečnejší nákup u overeného portálu.

Poradie zľavových portálov za rok 2013 podľa dosiahnutých obratov:

Portál

* portál je členom SAPKN

Zdroj štatistík: zlavy.sme.sk a DealStream.sk

ENVIRO DEŇ v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.