Prekonajte bariéry aj so štátnym príspevkom

O integrácii zdravotne znevýhodnených ľudí sa hovorí oveľa viac ako v minulosti. Praktických informácii je však stále málo.

O integrácii zdravotne znevýhodnených ľudí sa hovorí oveľa viac ako v minulosti. Praktických informácii je však stále málo.

Jednou z ciest, ako zvýšiť kvalitu života, je kúpa špeciálneho bezbariérového zdvíhacieho zariadenia:

Vďaka týmto zariadeniam získava zdravotne ťažko postihnutá osoba (ďalej len ZŤP) voľný pohyb v rámci svojho bydliska, školy či pracoviska.

Napriek tomu ostáva stále veľa ľudí bez možnosti aktívneho pohybu. Najčastejšou príčinou tohto stavu je existencia „finančných a informačných bariér“. Ich prekonávaním sa na slovenskom trhu úspešne zaoberá firma VELCON, ktorá bezplatne a zmluvne nezáväzne zameria priestory, navrhne vhodné zdvíhacie zariadenie a ponúkne aj odborné komplexné poradenstvo pri podaní žiadosti o štátny finančný príspevok.

Podanie žiadosti o štátny finančný príspevok vyžaduje okrem iného aj návštevu príslušného Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, priloženie lekárskeho nálezu, potvrdenie o príjme a vyhlásenie o majetku.

Odo dňa podania žiadosti plynie 6 týždňová zákonná lehota na vyjadrenie Úradu k posudzovanej žiadosti.

• Maximálna výška príspevku na kúpu zdvíhacieho zariadenia je 11.617,88 EUR, pričom doplatok klienta sa pohybuje v závislosti od jeho príjmu, min. však 5% z ceny zariadenia.
  • Na základe schválenej žiadosti môže ZŤP dostať príspevok zvlášť na bezbariérový výťah a zvlášť na stropný zdvihák, keďže sa jedná o zariadenia určené na rôzny účel.

Viac informácií získate na bezplatnej  infolinke 0800 199 060 alebo na  www.velcon.sk.

velconStropný zdvihák Human Care

Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte

Ušetriť čas vo svojom živote sa vám podarí aj zrýchlením činností, ktoré práve vykonávate.

Create your own map in a new museum

What would it look like if the powers that created our planet had modern computer technologies at their disposal?

Ako bojovať proti plesniam v interiéri

Príčinou vzniku plesní býva nadmerná vlhkosť stien, odkiaľ sa tam však nabrala? Bojovať proti nim môžete, až keď to zistíte.

S dobrým pivom leto chutí

Veci majú byť jasné a pivo má byť horké.