Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Prekonajte bariéry aj so štátnym príspevkom

O integrácii zdravotne znevýhodnených ľudí sa hovorí oveľa viac ako v minulosti. Praktických informácii je však stále málo.

O integrácii zdravotne znevýhodnených ľudí sa hovorí oveľa viac ako v minulosti. Praktických informácii je však stále málo.

Jednou z ciest, ako zvýšiť kvalitu života, je kúpa špeciálneho bezbariérového zdvíhacieho zariadenia:

Vďaka týmto zariadeniam získava zdravotne ťažko postihnutá osoba (ďalej len ZŤP) voľný pohyb v rámci svojho bydliska, školy či pracoviska.

Napriek tomu ostáva stále veľa ľudí bez možnosti aktívneho pohybu. Najčastejšou príčinou tohto stavu je existencia „finančných a informačných bariér“. Ich prekonávaním sa na slovenskom trhu úspešne zaoberá firma VELCON, ktorá bezplatne a zmluvne nezáväzne zameria priestory, navrhne vhodné zdvíhacie zariadenie a ponúkne aj odborné komplexné poradenstvo pri podaní žiadosti o štátny finančný príspevok.

Podanie žiadosti o štátny finančný príspevok vyžaduje okrem iného aj návštevu príslušného Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, priloženie lekárskeho nálezu, potvrdenie o príjme a vyhlásenie o majetku.

Odo dňa podania žiadosti plynie 6 týždňová zákonná lehota na vyjadrenie Úradu k posudzovanej žiadosti.

• Maximálna výška príspevku na kúpu zdvíhacieho zariadenia je 11.617,88 EUR, pričom doplatok klienta sa pohybuje v závislosti od jeho príjmu, min. však 5% z ceny zariadenia.
  • Na základe schválenej žiadosti môže ZŤP dostať príspevok zvlášť na bezbariérový výťah a zvlášť na stropný zdvihák, keďže sa jedná o zariadenia určené na rôzny účel.

Viac informácií získate na bezplatnej  infolinke 0800 199 060 alebo na  www.velcon.sk.

velconStropný zdvihák Human Care

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

​​​​​​​Prečítajte si úspešný príbeh najväčšieho výrobného podniku v Trebišove.

1 h

Byť fit nielen v januári. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí zákazníkom, ako sa stravovať zdravo po celý rok.

10 h

V roku 2020 stúpol záujem o rizikové životné poistenie o takmer tretinu