Prekonajte bariéry aj so štátnym príspevkom

O integrácii zdravotne znevýhodnených ľudí sa hovorí oveľa viac ako v minulosti. Praktických informácii je však stále málo.

O integrácii zdravotne znevýhodnených ľudí sa hovorí oveľa viac ako v minulosti. Praktických informácii je však stále málo.

Jednou z ciest, ako zvýšiť kvalitu života, je kúpa špeciálneho bezbariérového zdvíhacieho zariadenia:

Vďaka týmto zariadeniam získava zdravotne ťažko postihnutá osoba (ďalej len ZŤP) voľný pohyb v rámci svojho bydliska, školy či pracoviska.

Napriek tomu ostáva stále veľa ľudí bez možnosti aktívneho pohybu. Najčastejšou príčinou tohto stavu je existencia „finančných a informačných bariér“. Ich prekonávaním sa na slovenskom trhu úspešne zaoberá firma VELCON, ktorá bezplatne a zmluvne nezáväzne zameria priestory, navrhne vhodné zdvíhacie zariadenie a ponúkne aj odborné komplexné poradenstvo pri podaní žiadosti o štátny finančný príspevok.

Podanie žiadosti o štátny finančný príspevok vyžaduje okrem iného aj návštevu príslušného Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, priloženie lekárskeho nálezu, potvrdenie o príjme a vyhlásenie o majetku.

Odo dňa podania žiadosti plynie 6 týždňová zákonná lehota na vyjadrenie Úradu k posudzovanej žiadosti.

• Maximálna výška príspevku na kúpu zdvíhacieho zariadenia je 11.617,88 EUR, pričom doplatok klienta sa pohybuje v závislosti od jeho príjmu, min. však 5% z ceny zariadenia.
  • Na základe schválenej žiadosti môže ZŤP dostať príspevok zvlášť na bezbariérový výťah a zvlášť na stropný zdvihák, keďže sa jedná o zariadenia určené na rôzny účel.

Viac informácií získate na bezplatnej  infolinke 0800 199 060 alebo na  www.velcon.sk.

velconStropný zdvihák Human Care

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.