Kyberšikana témou prednášok Dňa pre bezpečnejší internet

Orange podporuje Deň pre bezpečnejší internet a už dnes zrealizuje prvých približne 60 prednášok zameraných na bezpečné používanie komunikačných technológií, predovšetkým kyberšikanu. Počas celého roka sa bude opäť prostredníctvom pestrých aktivít venovať vzdelávaniu o bezpečnom používaní mobilov či internetu.

Pri osvetových aktivitách bude Orange aj tento rok spolupracovať s odbornými lektormi. Tí už dnes zrealizujú približne šesť desiatok prednášok pre pedagógov v rôznych kútoch Slovenska. Vo veľkej miere sa pri nich zamerajú na kyberšikanu, ktorá je čoraz závažnejším problémom. Až 63 % opýtaných v novembrovom prieskume Orangeu potvrdilo, že  kyberšikana v školách je podľa nich v súčasnosti závažný problém.

Odborní lektori už siedmy rok priamo v školách diskutujú a dávajú študentom i pedagógom rady a návody, ako zodpovedne a bezpečne používať komunikačné technológie. V tomto odbornom vzdelávaní prostredníctvom siete lektorov bude Orange naďalej pokračovať aj počas tohto roka. Zároveň plánuje zintenzívniť vzdelávanie rodičov v tematike zodpovedného používania komunikačných technológií deťmi, a tiež rozšíriť vzdelávacie aktivity pre pedagógov aj medzi nastávajúcich učiteľov a obohatiť tak ich prípravu do praxe o tému rizík používania mobilných telefónov či internetu.

V tejto problematike Orange zároveň  zintenzívni spoluprácu s Linkou detskej istoty pri Slovenskom výbore pre Unicef. Linka sa bude vďaka tejto spolupráci venovať aj poradenstvu týkajúcemu sa využívania komunikačných technológií a problémom ako je napríklad kyberšikana, s ktorými sa v tejto súvislosti deti a mladí stretávajú čoraz častejšie.

Odborné rady, zaujímavé tipy, videá, zábavno-poučné komiksy a ďalšie materiály týkajúce sa bezpečného používania mobilov či internetu alebo rizika kyberšikany či závislosti a ďalších potenciálnych nebezpečenstiev aj tento rok poskytne komplexná webová stránka www.e-deti.sk. Mladšie i staršie deti, rodičia i pedagógovia na nej nájdu aktuálne informácie a dobré rady, ako používať komunikačné technológie tak, aby boli užitočné a bezpečné.

Orange a ochrana detí pred rizikami komunikačných technológií

Od roku 2006 sa Orange kontinuálne venuje vzdelávaniu a osvete o bezpečnom a zodpovednom používaní mobilov či internetu. S čoraz intenzívnejším používaním komunikačných technológií postupne pribudlo množstvo nových nástrah. Medzi zaujímavé zistenia prieskumov napríklad patrí, že každé štvrté dieťa je v súčasnosti v ohrození závislosťou od mobilu či internetu, alebo že až tretina detí chatuje s cudzími ľuďmi, čo môže viesť k priamemu ohrozeniu dieťaťa. S cieľom vzdelávať a upozorňovať na tieto a ďalšie riziká moderných komunikačných technológií preto Orange každoročne realizuje množstvo aktivít na zvýšenie povedomia o týchto rizikách a o tom, ako im predchádzať.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.