BSK: Župan Frešo ocenil bratislavských monarchov

Americkí futbalisti najstaršieho slovenského klubu Bratislava Monarchs sa stali víťazmi Stredoeurópskej Interligy CEI 2013. Na počesť klubu sa v Divadle Aréna konal vo štvrtok večer galavečer, na ktorom bratislavský župan Pavol Frešo ocenil tím za ich úspešné reprezentovanie.

„Dosiahli svoj historický úspech vďaka svojej sile, odvahe a razancii, ktorú predviedli voči súperom. Po 18-tich rokoch dosiahli to, po čom túžila celá jedná generácia hráčov amerického futbalu. Samozrejme, Bratislavská župa im k tomu gratuluje,“ povedal Pavol Frešo. Ako tiež uviedol, monarchovia svojím dlhoročným pôsobením pomáhajú zviditeľňovať tento šport. Ocenením klubu Monarchs za úspešné reprezentovanie začal kraj tradíciu oceňovania najlepších športovcov.

Bratislavskí monarchovia reprezentujú Slovensko a Bratislavskú župu už 19-ty rok. „Boli sme prví, ktorí priniesli americký futbal na Slovensko. Je to tvrdý a kolektívny šport. Ľutujem len to, že sme s tým nezačali už skôr,“ povedal prezident klubu Milan Múdry. Ako tiež uviedol, počas pôsobenia klubu sa v ňom vystriedalo už približne 180 hráčov.

Súčasťou podujatia bola výstava dresov klubových hráčov a kultúrny program. Svoje zručnosti s futbalovou loptou predviedla návštevníkom 20-ročná Lucia Levická, ktorá je majsterkou sveta vo freestyle futbale. Predstavil sa aj 12-ročný David Gavalec, ktorý je 15-násobným majstrom sveta v karate. Bodku za programom urobili viacnásobní majstri Českej republiky v cheerleadingu Glitter Stars.

Stredoeurópsku interligu CEI zastrešuje Európska federácia amerického futbalu IFAF Europe, v roku 2013 ju organizovala Maďarská asociácia amerického futbalu MAFSZ.

zupan-freso-s-prezidentom-klubu-mudrym-r698_res.jpg

zupan-ocenil-monarchov-za-uspesne-reprezentovanie-r606_res.jpg

bratislava-monarchs-r591_res.jpg

glitter-stars-r113_res.jpglucia-levicka-r420_res.jpg

Podmienky predaja spoločnosti s.r.o., ktorá je platcom DPH

Ako predať vašu spoločnosť ak je platcom DPH ?

Jazdili sme na novom Volkswagene T-Cross!

Nové štýlové malé SUV od Volkswagenu nás prekvapilo variabilitou a tým, ako je schopné predčiť všetky očakávania.

Alori: upratujte efektívne a bez námahy

Produkty Alori sľubujú čistý a bezpečný domov pre vás, vašich blízkych aj pre vašich domácich miláčikov.

Gansberg Koliba - Housing as a symbol of success

The apartments are designed to meet even the most demanding requirements.