Budúcnosť značky Volvo odhalená

Volvo Concept Coupé je inšpirované súčasným progresívnym škandinávskym životným štýlom a dizajnom, ako aj prvkami z minulosti.

Volvo Concept Coupé a Volvo Concept XC Coupé sú stvárnením nového smerovania značky, v rámci ktorého získal dizajn vyšší strategický význam s cieľom vniesť do značky Volvo viac emócií. Predstavujú dizajnové možnosti novej modulárnej architektúry SPA (Scalable Product Architecture) a zároveň pripravujú pôdu pre úplne nový model Volvo XC90, ktorý bude predstavený na jeseň tohto roku.

Hodnoty značky Volvo sú vyjadrené odvážnejším a osobitejším dizajnom, ktorý je u zákazníkov jedným z najdôležitejších kritérií pri výbere luxusného vozidla. Dizajn musí reagovať na realitu, ktorá si vyžaduje dôsledné sústredenie na detaily a kvalitu. Spojenie tohto aspektu s osobitým dizajnovým jazykom, poskytne značke Volvo konkurenčnú výhodu, ktorej sa nemôže vyrovnať žiadny z našich konkurentov.

Volvo Concept Coupé je inšpirované súčasným progresívnym škandinávskym životným štýlom a dizajnom, ako aj  prvkami z minulosti.

Tvár vozidla je nová, ale zároveň v sebe hrdo nesie viac než 85-ročnú tradíciu spoločnosti Volvo a spomienku na štýl kultového modelu Volvo P1800 zo 60. rokov 20. storočia, známeho pre svoje krásne tvary a dizajnové prvky. Tieto jemné odkazy na slávnu minulosť sú využité s cieľom vytvoriť budúcnosť, v ktorej sa číra krása stane uznávanou súčasťou identity značky Volvo.

Dojem elegantného vozidla umocňuje nízka kapota, strecha a päťlúčové 21-palcové disky kolies. Sebaistý charakter zvýrazňuje bočná línia karosérie, ktorá sa tiahne v elegantnom oblúku pozdĺž celého vozidla.

Interiér Volvo Concept Coupé charakterizujú prepracované, ručne vyrobené prvky ako kožou čalúnený prístrojový panel, obloženie s intarziou z prírodného dreva, ručne vyrábaný kryštál a tmavomodré tkané koberce sa miesia s pôsobivými prvkami z obrábaného kovu.

Volvo Concept XC Coupé  je dôkazom toho, ako inteligentné spracovanie umožňuje posilniť špičkovú úroveň bezpečnosti bez negatívnych vplyvov na sofistikovaný dizajn, veľkosť alebo hmotnosť.

Väčšia vzdialenosť medzi palubnou doskou a prednou nápravou je stále veľmi silným vizuálnym elementom. Neohroziteľný postoj zdôrazňujú detaily, ako napríklad nová kapota a bočná línia. Zároveň ostali zachované aj tradičné prvky vozidiel SUV, ako napríklad bočné lišty a klzné dosky, aby vytvoril ideálnu rovnováhu medzi vzhľadom a funkčnosťou.

Výraznejšie podbehy kolies, 21-palcové disky a vyššia strešná línia však spoločne vytvárajú robustnejší dojem a plnší, výkonnejší vzhľad.

Presne ako v prípade koncepčného vozidla Volvo Concept Coupé charakterizuje prednú časť modelu Volvo Concept XC Coupé nové rozloženie na kapote a tzv. „vznášajúca sa“ mriežka chladiča, olemovaná prednými svetlometmi, ktoré sa pýšia novými svetlami na denné svietenie v tvare písmena T. Vzhľad zadných svetiel je takisto charakteristickým prvkom v novom dizajnovom smerovaní spoločnosti Volvo Cars.

Dvory aj výhľad: Posledná fáza predaja v Jarabinkách je spustená

Ambiciózny projekt Jarabinky láka dvomi uzavretými dvormi, výbornou občianskou vybavenosťou a dynamickou lokalitou.

Týchto päť tipov vám pri podnikaní ušetrí tisíce eur

Menšie náklady môžu znamenať väčšie zisky.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh