5 vecí, vďaka ktorým budú jarné prázdniny v pohode

Čakajú nás niekoľkodňové jarné prázdniny. Okrem oddychu a zábavy však môžu priniesť aj starosti napríklad v prípade, že dieťa utrpí úraz. Na nečakané situácie však môžete svoje dieťa pripraviť.

Či už vaše dieťa pôjde do tábora, zúčastní sa zahraničnej lyžovačky alebo ostane doma s babičkou, úraz sa úplne vylúčiť nedá. Aby ste sa uistili, že je vaše dieťa na nečakané situácie pripravené, overte si, či vie odpovedať na tieto otázky:

1. Poznáš dôležité čísla?

Dieťa by malo poznať čísla na tiesňové linky, na ktoré sa môže obrátiť, prípadne aj čísla na najbližších. Je praktické uložiť ich do rýchlej voľby mobilného telefónu. Pomôcť môže aj kartička s prehľadom kontaktov, ktorú bude mať vždy pri sebe.

2. Kde máme lekárničku?

Každá domácnosť by mala mať svoju lekárničku so základným vybavením, ako sú leukoplasty, obväzy, dezinfekčné prostriedky a podobne. Uistite sa, že vaše dieťa vie, kde lekárničku nájde a na čo slúži jej obsah.

3. Aké lieky užívaš a na čo si alergický?

Ak nastane nepredvídaná situácia, je vhodné, aby dieťa malo základné informácie napríklad o liekoch, ktoré užíva a takisto aj o látkach, na ktoré je alergický. V prípade, ak je názov lieku zložitý, postačí, aby dieťa poznalo dôvod, pre ktorý ho používa. Tieto informácie môžu byť napísané aj na kartičke s kontaktmi.

4. Kde sa nachádzaš?

Vždy si s vašim dieťaťom prejdite program na nasledujúci deň. Pokiaľ s ním nebudete vy osobne, dohodnite sa s osobou, ktorá bude vaše dieťa strážiť, na presnom časovom harmonograme. Predtým, než sa s dieťaťom rozlúčite, presvedčte sa, že jeho mobilný telefón je nabitý. Dohodnite sa, že sa vám bude pravidelne ozývať.

5. Kde nájdeš svoj preukaz poistenca?

Uistite sa, že vaše dieťa presne vie, kde má odložený preukaz poistenca. Dôležité je, aby bol na dostupnom mieste.

Starostlivosť o dieťa zahŕňa aj uzatvorenie detského poistenia, ktoré v prípade úrazu pomôže rodine pokryť nečakané výdavky. Tatiana vzala svoje dieťa na prechádzku so psom. Pes pri venčení na vôdzke trhol s dieťaťom, ktoré spadlo a zlomilo si kľúčnu kosť. Dieťa bolo hospitalizované 3 dni a doma sa liečilo ďalších 63. Tatiana ho musela ošetrovať 15 pracovných dní. „Vďaka detskému poisteniu sme pokryli všetky výdavky a zrážky zo mzdy. Poisťovňa nám vyplatila spolu 630 eur ako odškodné za každý deň liečenia doma a 20 eur za dni v nemocnici. Ďalších 100 eur sme dostali ako poistnú sumu za zlomeninu,“ hovorí.

Úrazy a hospitalizácie môžu nepríjemne zaťažiť rodinný rozpočet. Preto je dobré byť na takéto situácie pripravený a uzatvoriť detské poistenie, ktoré stojí len pár centov denne. To pomôže rodine tieto nečakané udalosti finančne zvládnuť.

Detské poistenie pre nezbedníkov v Poisťovni Poštovej banky je určené pre deti od 2 mesiacov do 15 rokov. Jeho uzatvorenie prináša tieto výhody:

- sami si vyberiete výšku poistnej sumy

- poistné iba 46 centov denne

- poistenie platí na celom svete

- môžu ho uzatvoriť aj starí rodičia pre svoje vnúčatá

- úrazové poistenie je spojené s výhodným sporením

- možnosť uzatvoriť poistenie na každej pošte a v pobočkách Poštovej banky

Viac informácií o Detskom poistení pre nezbedníkov nájdete na www.ppabk.sk

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.