Nový emocionálny dizajn Volvo

Nové koncepčné vozidlá kupé od spoločnosti Volvo sú inšpirované súčasným progresívnym škandinávskym životným štýlom a dizajnom.

Elegantné nové koncepčné vozidlá kupé od spoločnosti Volvo sú inšpirované súčasným progresívnym škandinávskym životným štýlom a dizajnom.

Volvo Concept Coupé a Volvo Concept XC Coupé sú stvárnením nového smerovania značky, v rámci ktorého získal dizajn vyšší strategický význam s cieľom vniesť do značky Volvo viac emócií. Predstavujú dizajnové možnosti novej modulárnej architektúry SPA (Scalable Product Architecture) a zároveň pripravujú pôdu pre úplne nový model Volvo XC90, ktorý bude predstavený na jeseň tohto roku.

Modulárna architektúra SPA bola vyvinutá na domácej pôde výlučne pre spoločnosť Volvo Cars a projektantov a konštruktérov značky Volvo oslobodzuje od obmedzení, ktoré v minulosti so sebou prinášali platformy určené pre viac značiek.

Volvo Concept Coupé je inšpirované súčasným progresívnym škandinávskym životným štýlom a dizajnom, ako aj  prvkami z minulosti.

Tvár vozidla je nová, ale zároveň v sebe hrdo nesie viac než 85-ročnú tradíciu spoločnosti Volvo a spomienku na štýl kultového modelu Volvo P1800 zo 60. rokov 20. storočia, známeho pre svoje krásne tvary a dizajnové prvky. Tieto jemné odkazy na slávnu minulosť sú využité s cieľom vytvoriť budúcnosť, v ktorej sa číra krása stane uznávanou súčasťou identity značky Volvo.

Dojem elegantného vozidla umocňuje nízka kapota, strecha a päťlúčové 21-palcové disky kolies. Sebaistý charakter zvýrazňuje bočná línia karosérie, ktorá sa tiahne v elegantnom oblúku pozdĺž celého vozidla.

Interiér Volvo Concept Coupé charakterizujú prepracované, ručne vyrobené prvky ako kožou čalúnený prístrojový panel, obloženie s intarziou z prírodného dreva, ručne vyrábaný kryštál a tmavomodré tkané koberce sa miesia s pôsobivými prvkami z obrábaného kovu.

Volvo Concept XC Coupé  je dôkazom toho, ako inteligentné spracovanie umožňuje posilniť špičkovú úroveň bezpečnosti bez negatívnych vplyvov na  sofistikovaný dizajn, veľkosť alebo hmotnosť.

Väčšia vzdialenosť medzi palubnou doskou a prednou nápravou je stále veľmi silným vizuálnym elementom. Neohroziteľný postoj zdôrazňujú detaily, ako napríklad nová kapota a bočná línia. Zároveň ostali zachované aj tradičné prvky vozidiel SUV, ako napríklad bočné lišty a klzné dosky, aby vytvoril ideálnu rovnováhu medzi vzhľadom a funkčnosťou.

Výraznejšie podbehy kolies, 21-palcové disky a vyššia strešná línia však spoločne vytvárajú robustnejší dojem a plnší, výkonnejší vzhľad.

Presne ako v prípade koncepčného vozidla Volvo Concept Coupé charakterizuje prednú časť modelu Volvo Concept XC Coupé nové rozloženie na kapote a tzv. „vznášajúca sa“ mriežka chladiča, olemovaná prednými svetlometmi, ktoré sa pýšia novými svetlami na denné svietenie v tvare písmena T. Vzhľad zadných svetiel je takisto charakteristickým prvkom v novom dizajnovom smerovaní spoločnosti Volvo Cars.

www.volvocars.sk

13705715-r848_res.jpg

13707915-r921_res.jpg

12907115-r339_res.jpg

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.