Štvrtok, 25. apríl , 2019

Prečo študovať na farmácii v Bratislave?

V týchto dňoch sa generácia končiacich stredoškolákov rozhoduje, kam poslať prihlášku na vysokú školu.

Tento relatívne jednoduchý administratívny úkon však rozhoduje o budúcnosti a môže predstavovať tenkú deliacu čiaru oddeľujúcu životný úspech a neúspech. Ten, kto má rád chémiu a biológiu, chce robiť v živote niečo zmysluplné, chce nájsť uplatnenie v práci, či má osobné ambície, mal by rozhodne uvážiť štúdium na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.

Ponúkame nasledovné argumenty:

Tradícia – Slovenské farmaceutické vysoké školstvo existuje už vyše 70 rokov, v roku 2014 bude promovať desaťtisíci absolvent farmácie na FaF UK.
foto-1-tradicia-preco-studovat-300-pix-r743_res.jpg

Prestíž – Farmaceutická fakulta UK má dlhodobo postavenie lídra farmaceutického vzdelávania v našom regióne.
foto-2-prestiz-preco-studovat-300-pix-r145_res.jpg

Jedinečnosť – Produkujeme originálneho odborníka, ktorý ako jediný v spoločnosti vie o lieku všetko.
foto-3-jedinecnost-preco-studovat-300-pix-r596_res.jpg

Uplatnenie – Farmácia patrí medzi dlhodobo atraktívne odvetvia s najvyššími príjmami a absolventi FaF UK nie sú ohrození absolventskou nezamestnanosťou.
foto-4-uplatnenie-preco-studovat-300-pix-r777_res.jpg

Zážitky - Pred našou fakultou sa robia slovenské rekordy v hádzaní do basketbalového koša v bielom plášti.
foto-5-zazitky-preco-studovat-300-pix-r886_res.jpg

Fakulta v rámci prijímacieho konania neorganizuje prijímacie skúšky, ale vyžaduje doklad o úrovni vedomostí z chémie biológie všeobecných predpokladov na vysokoškolské štúdium (t.j. výsledok Národnej porovnávacej skúšky). Detaily pre uchádzačov o štúdium sa nachádzajú na www.fpharm.uniba.sk.

V súčasnosti na fakulte študuje cca. 1500 študentov zo Slovenska a iných krajín ako Grécka republika, Izraelský štát, Turecko, Srbská republika, Česká republika. Na pôde Farmaceutickej fakulty pôsobí aj Slovenský spolok študentov farmácie, ktorý organizuje množstvo študentských akcií (www.sssf.sk).

Ján Klimas

Fotografie: Archív FaF UK

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.