Štvrtok, 23. september, 2021 | Meniny má ZdenkaKrížovkyKrížovky

Prečo študovať na farmácii v Bratislave?

V týchto dňoch sa generácia končiacich stredoškolákov rozhoduje, kam poslať prihlášku na vysokú školu.

Tento relatívne jednoduchý administratívny úkon však rozhoduje o budúcnosti a môže predstavovať tenkú deliacu čiaru oddeľujúcu životný úspech a neúspech. Ten, kto má rád chémiu a biológiu, chce robiť v živote niečo zmysluplné, chce nájsť uplatnenie v práci, či má osobné ambície, mal by rozhodne uvážiť štúdium na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.

Ponúkame nasledovné argumenty:

Tradícia – Slovenské farmaceutické vysoké školstvo existuje už vyše 70 rokov, v roku 2014 bude promovať desaťtisíci absolvent farmácie na FaF UK.
foto-1-tradicia-preco-studovat-300-pix-r743_res.jpg

Prestíž – Farmaceutická fakulta UK má dlhodobo postavenie lídra farmaceutického vzdelávania v našom regióne.
foto-2-prestiz-preco-studovat-300-pix-r145_res.jpg

Jedinečnosť – Produkujeme originálneho odborníka, ktorý ako jediný v spoločnosti vie o lieku všetko.
foto-3-jedinecnost-preco-studovat-300-pix-r596_res.jpg

Uplatnenie – Farmácia patrí medzi dlhodobo atraktívne odvetvia s najvyššími príjmami a absolventi FaF UK nie sú ohrození absolventskou nezamestnanosťou.
foto-4-uplatnenie-preco-studovat-300-pix-r777_res.jpg

Zážitky - Pred našou fakultou sa robia slovenské rekordy v hádzaní do basketbalového koša v bielom plášti.
foto-5-zazitky-preco-studovat-300-pix-r886_res.jpg

Fakulta v rámci prijímacieho konania neorganizuje prijímacie skúšky, ale vyžaduje doklad o úrovni vedomostí z chémie biológie všeobecných predpokladov na vysokoškolské štúdium (t.j. výsledok Národnej porovnávacej skúšky). Detaily pre uchádzačov o štúdium sa nachádzajú na www.fpharm.uniba.sk.

V súčasnosti na fakulte študuje cca. 1500 študentov zo Slovenska a iných krajín ako Grécka republika, Izraelský štát, Turecko, Srbská republika, Česká republika. Na pôde Farmaceutickej fakulty pôsobí aj Slovenský spolok študentov farmácie, ktorý organizuje množstvo študentských akcií (www.sssf.sk).

Ján Klimas

Fotografie: Archív FaF UK

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Spoznajte výdatnú prírodnú zásobáreň energie, zdravia a silnej imunity. Nerastie však v záhrade.

16m

Už žiadne ručné zdvíhanie imobilných osôb. Máme pre vás skvelého pomocníka. Neviete sa dostať do vane či na vozík?

4 h

Vyhlásenie Asociácie moderných benefitov k prerokovávaniu poslaneckej novely Zákonníka práce.

4 h
Skryť Zatvoriť reklamu