Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Prečo študovať na farmácii v Bratislave?

V týchto dňoch sa generácia končiacich stredoškolákov rozhoduje, kam poslať prihlášku na vysokú školu.

Tento relatívne jednoduchý administratívny úkon však rozhoduje o budúcnosti a môže predstavovať tenkú deliacu čiaru oddeľujúcu životný úspech a neúspech. Ten, kto má rád chémiu a biológiu, chce robiť v živote niečo zmysluplné, chce nájsť uplatnenie v práci, či má osobné ambície, mal by rozhodne uvážiť štúdium na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.

Ponúkame nasledovné argumenty:

Tradícia – Slovenské farmaceutické vysoké školstvo existuje už vyše 70 rokov, v roku 2014 bude promovať desaťtisíci absolvent farmácie na FaF UK.
foto-1-tradicia-preco-studovat-300-pix-r743_res.jpg

Prestíž – Farmaceutická fakulta UK má dlhodobo postavenie lídra farmaceutického vzdelávania v našom regióne.
foto-2-prestiz-preco-studovat-300-pix-r145_res.jpg

Jedinečnosť – Produkujeme originálneho odborníka, ktorý ako jediný v spoločnosti vie o lieku všetko.
foto-3-jedinecnost-preco-studovat-300-pix-r596_res.jpg

Uplatnenie – Farmácia patrí medzi dlhodobo atraktívne odvetvia s najvyššími príjmami a absolventi FaF UK nie sú ohrození absolventskou nezamestnanosťou.
foto-4-uplatnenie-preco-studovat-300-pix-r777_res.jpg

Zážitky - Pred našou fakultou sa robia slovenské rekordy v hádzaní do basketbalového koša v bielom plášti.
foto-5-zazitky-preco-studovat-300-pix-r886_res.jpg

Fakulta v rámci prijímacieho konania neorganizuje prijímacie skúšky, ale vyžaduje doklad o úrovni vedomostí z chémie biológie všeobecných predpokladov na vysokoškolské štúdium (t.j. výsledok Národnej porovnávacej skúšky). Detaily pre uchádzačov o štúdium sa nachádzajú na www.fpharm.uniba.sk.

V súčasnosti na fakulte študuje cca. 1500 študentov zo Slovenska a iných krajín ako Grécka republika, Izraelský štát, Turecko, Srbská republika, Česká republika. Na pôde Farmaceutickej fakulty pôsobí aj Slovenský spolok študentov farmácie, ktorý organizuje množstvo študentských akcií (www.sssf.sk).

Ján Klimas

Fotografie: Archív FaF UK

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry

Spoločnosť BILLA podáva pomocnú ruku ľuďom pôsobiacim v slovenskej kultúre.

Vynovená predajňa v Smrdákoch

COOP Jednota Senica, spotrebné družstvo, pokračuje v modernizácii svojich predajní.

Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje

Chcete si konečne kúpiť novú kuchynskú linku či potrebujete dať auto do opravy, ale chýbajú vám peniaze?