Práca a budúcnosť pre mladé vedecké talenty

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne ponúka možnosť perspektívneho pracovného uplatnenia sa pre absolventov doktorandského a inžinierskeho štúdia...

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne ponúka možnosť perspektívneho pracovného uplatnenia sa pre absolventov doktorandského a inžinierskeho štúdia v oblasti anorganických technológií a materiálov, materiálového inžinierstva, chemických vied alebo fyziky. Aktuálne je otvorených 15 pracovných pozícií.

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne podľa svojho strategického zámeru budovania kompetenčného centra pre transfer odbornosti do praxe v oblasti materiálov výrazne rozširuje svoj tím o mladých vysokokvalifikovaných pracovníkov, ktorí tak môžu nájsť uplatnenie na spoločnom pracovisku Vitrum Laugaricio a na Fakulte priemyselných technológií v Púchove. Vedeckovýskumné pracovisko Vitrum Laugaricio je špičkovo vybavené pracovisko orientujúce sa na výskum a aplikovaný vývoj v oblasti skla, silikátových materiálov a keramiky. Má štatút excelentného pracoviska v Európskej únii. Fakulta priemyselných technológií v Púchove patrí medzi desiatku najlepších technických fakúlt na Slovensku. Je výnimočná predovšetkým priamou väzbou na výrobnú prax a prípravou odborníkov pre jej potreby. Svojím zameraním predstavuje unikát v rámci Slovenskej republiky.

Projekt s názvom Zvyšovanie kvality a kapacity ľudských zdrojov v oblasti výskumu a vývoja na TnUAD prostredníctvom vzdelávania, zahraničnej spolupráce a  transferu odbornosti do praxe poskytne odborné jazykové vzdelávanie v anglickom jazyku pre zahraničné vedecké publikovanie i spoluprácu a pripraví odborné školenia pre špičkové laboratórne prístroje na ich detailnú funkcionalitu získané v rámci investičných projektov. Zároveň sa na pôde Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne uskutočnia medzinárodné vedecké konferencie so zameraním na transfer materiálového výskumu do praxe.

projekt je spolufinancovaný zo zdrojov eú

Na dvoch kvalitne vybavených pracoviskách Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne - Fakulte priemyselných technológií v Púchove a spoločnom pracovisku Centrum kompetencie skla Vitrum Laugaricio sa vytvára priestor pre full-time uplatnenie 17 vysokokvalifikovaných pracovníkov, z toho 15 mladých post doktorandov.

Aktuálne sú od 1.2.2014 otvorené pozície pre 10 post doktorandov a 5 absolventov inžinierskeho štúdia, pre ktorých sú okrem motivačného mzdového ohodnotenia v rámci ich odborného rastu pripravené aj odborné školenia na prístroje a odborný anglický jazyk. Keďže ich činnosť bude orientovaná aj na úzku spoluprácu s výrobnými podnikmi, akými sú napríklad sklárne RONA a.s. Lednické Rovne, je to tá správna cesta podporovať produkciu s vysokou pridanou hodnotou v trenčianskom regióne a ponúknuť pracovnú budúcnosť pre kvalifikovaných ľudí.

Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť.

Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.