Piatok, 26. apríl , 2019

Práca a budúcnosť pre mladé vedecké talenty

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne ponúka možnosť perspektívneho pracovného uplatnenia sa pre absolventov doktorandského a inžinierskeho štúdia...

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne ponúka možnosť perspektívneho pracovného uplatnenia sa pre absolventov doktorandského a inžinierskeho štúdia v oblasti anorganických technológií a materiálov, materiálového inžinierstva, chemických vied alebo fyziky. Aktuálne je otvorených 15 pracovných pozícií.

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne podľa svojho strategického zámeru budovania kompetenčného centra pre transfer odbornosti do praxe v oblasti materiálov výrazne rozširuje svoj tím o mladých vysokokvalifikovaných pracovníkov, ktorí tak môžu nájsť uplatnenie na spoločnom pracovisku Vitrum Laugaricio a na Fakulte priemyselných technológií v Púchove. Vedeckovýskumné pracovisko Vitrum Laugaricio je špičkovo vybavené pracovisko orientujúce sa na výskum a aplikovaný vývoj v oblasti skla, silikátových materiálov a keramiky. Má štatút excelentného pracoviska v Európskej únii. Fakulta priemyselných technológií v Púchove patrí medzi desiatku najlepších technických fakúlt na Slovensku. Je výnimočná predovšetkým priamou väzbou na výrobnú prax a prípravou odborníkov pre jej potreby. Svojím zameraním predstavuje unikát v rámci Slovenskej republiky.

Projekt s názvom Zvyšovanie kvality a kapacity ľudských zdrojov v oblasti výskumu a vývoja na TnUAD prostredníctvom vzdelávania, zahraničnej spolupráce a  transferu odbornosti do praxe poskytne odborné jazykové vzdelávanie v anglickom jazyku pre zahraničné vedecké publikovanie i spoluprácu a pripraví odborné školenia pre špičkové laboratórne prístroje na ich detailnú funkcionalitu získané v rámci investičných projektov. Zároveň sa na pôde Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne uskutočnia medzinárodné vedecké konferencie so zameraním na transfer materiálového výskumu do praxe.

projekt je spolufinancovaný zo zdrojov eú

Na dvoch kvalitne vybavených pracoviskách Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne - Fakulte priemyselných technológií v Púchove a spoločnom pracovisku Centrum kompetencie skla Vitrum Laugaricio sa vytvára priestor pre full-time uplatnenie 17 vysokokvalifikovaných pracovníkov, z toho 15 mladých post doktorandov.

Aktuálne sú od 1.2.2014 otvorené pozície pre 10 post doktorandov a 5 absolventov inžinierskeho štúdia, pre ktorých sú okrem motivačného mzdového ohodnotenia v rámci ich odborného rastu pripravené aj odborné školenia na prístroje a odborný anglický jazyk. Keďže ich činnosť bude orientovaná aj na úzku spoluprácu s výrobnými podnikmi, akými sú napríklad sklárne RONA a.s. Lednické Rovne, je to tá správna cesta podporovať produkciu s vysokou pridanou hodnotou v trenčianskom regióne a ponúknuť pracovnú budúcnosť pre kvalifikovaných ľudí.

Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť.

Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ.

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.