Práca a budúcnosť pre mladé vedecké talenty

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne ponúka možnosť perspektívneho pracovného uplatnenia sa pre absolventov doktorandského a inžinierskeho štúdia...

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne ponúka možnosť perspektívneho pracovného uplatnenia sa pre absolventov doktorandského a inžinierskeho štúdia v oblasti anorganických technológií a materiálov, materiálového inžinierstva, chemických vied alebo fyziky. Aktuálne je otvorených 15 pracovných pozícií.

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne podľa svojho strategického zámeru budovania kompetenčného centra pre transfer odbornosti do praxe v oblasti materiálov výrazne rozširuje svoj tím o mladých vysokokvalifikovaných pracovníkov, ktorí tak môžu nájsť uplatnenie na spoločnom pracovisku Vitrum Laugaricio a na Fakulte priemyselných technológií v Púchove. Vedeckovýskumné pracovisko Vitrum Laugaricio je špičkovo vybavené pracovisko orientujúce sa na výskum a aplikovaný vývoj v oblasti skla, silikátových materiálov a keramiky. Má štatút excelentného pracoviska v Európskej únii. Fakulta priemyselných technológií v Púchove patrí medzi desiatku najlepších technických fakúlt na Slovensku. Je výnimočná predovšetkým priamou väzbou na výrobnú prax a prípravou odborníkov pre jej potreby. Svojím zameraním predstavuje unikát v rámci Slovenskej republiky.

Projekt s názvom Zvyšovanie kvality a kapacity ľudských zdrojov v oblasti výskumu a vývoja na TnUAD prostredníctvom vzdelávania, zahraničnej spolupráce a  transferu odbornosti do praxe poskytne odborné jazykové vzdelávanie v anglickom jazyku pre zahraničné vedecké publikovanie i spoluprácu a pripraví odborné školenia pre špičkové laboratórne prístroje na ich detailnú funkcionalitu získané v rámci investičných projektov. Zároveň sa na pôde Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne uskutočnia medzinárodné vedecké konferencie so zameraním na transfer materiálového výskumu do praxe.

projekt je spolufinancovaný zo zdrojov eú

Na dvoch kvalitne vybavených pracoviskách Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne - Fakulte priemyselných technológií v Púchove a spoločnom pracovisku Centrum kompetencie skla Vitrum Laugaricio sa vytvára priestor pre full-time uplatnenie 17 vysokokvalifikovaných pracovníkov, z toho 15 mladých post doktorandov.

Aktuálne sú od 1.2.2014 otvorené pozície pre 10 post doktorandov a 5 absolventov inžinierskeho štúdia, pre ktorých sú okrem motivačného mzdového ohodnotenia v rámci ich odborného rastu pripravené aj odborné školenia na prístroje a odborný anglický jazyk. Keďže ich činnosť bude orientovaná aj na úzku spoluprácu s výrobnými podnikmi, akými sú napríklad sklárne RONA a.s. Lednické Rovne, je to tá správna cesta podporovať produkciu s vysokou pridanou hodnotou v trenčianskom regióne a ponúknuť pracovnú budúcnosť pre kvalifikovaných ľudí.

Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť.

Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.