5 tipov, aby vám káva dlho voňala

Ako sa vlastnými silami nepripraviť o nádherný aromatický zážitok čerstvo uvarenej kávy

Takmer všetci máme radi nasládlu a trochu horkastú vôňu čerstvo pomletej a pripravenej kávy. Stačí sa prejsť niekde v nákupnom centre popri kaviarni, zacítiť lákavú vôňu a je ťažké odolať malému pokušeniu. Keď si kupujeme kávu domov, výsledok by mal byť podobný. Aby však naša „domáca“ káva dokázala prevoňať byt a zostať čím dlhšie čerstvá, musíme dodržiavať pár zásad, ktoré jej k tomu pomôžu.

cafepoint espresso

1. miesto: káva by sa mala skladovať na suchom mieste. Dôležité však je aj to, aby miesto, kde si odkladáte kávu nebolo príliš „prearomatizované“, takže skrinky s korením, miesta, kde odkladáme jedlo, alebo miesta kde varíme sú pre skladovanie kávy nevhodné.

2. teplota: káva by sa síce mala skladovať na chladnom mieste, nie však v chladničke, kde je príliš veľa iných potravín s vlastnými chuťami a vôňami. A vlhkosť, ktorá je v chladničke vysoká  káve naozaj škodí.

3. svetlo: ani priame svetlo káve veľmi nepomáha, preto ju treba držať v tmavých uzavretých a vzduchotesných obaloch, alebo dózach. Sklenené, priehľadné nádoby sú preto nevyhovujúce.

4. prostredie: kávu by ste mali udržiavať na mieste, ktoré je aromaticky a teplotne najstabilnejšie. Teda nie tam, kde sa často mení teplota (napr. pri radiátore, pri okne, pri digestore..), alebo kde sa varí (sporák, mikrovlna..).

cafepoint kapučíno

5. vákuum: zrnková a metá káva sa väčšinou balí do vákuového obalu, alebo do obalu s tzv. jednocestným ventilom, aby neprišla do kontaktu so vzduchom. Jej čerstvosť po otvorení aspoň trochu predĺžime, keď budeme používať obal, alebo dózu, ktorá je čo najviac vzduchotesná.

Odrodové kávy z celého sveta a kvalitné talianske kávové zmesi nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.