Nedeľa, 8. december, 2019 | Meniny má Marína

5 tipov, aby vám káva dlho voňala

Ako sa vlastnými silami nepripraviť o nádherný aromatický zážitok čerstvo uvarenej kávy

Takmer všetci máme radi nasládlu a trochu horkastú vôňu čerstvo pomletej a pripravenej kávy. Stačí sa prejsť niekde v nákupnom centre popri kaviarni, zacítiť lákavú vôňu a je ťažké odolať malému pokušeniu. Keď si kupujeme kávu domov, výsledok by mal byť podobný. Aby však naša „domáca“ káva dokázala prevoňať byt a zostať čím dlhšie čerstvá, musíme dodržiavať pár zásad, ktoré jej k tomu pomôžu.

cafepoint espresso

1. miesto: káva by sa mala skladovať na suchom mieste. Dôležité však je aj to, aby miesto, kde si odkladáte kávu nebolo príliš „prearomatizované“, takže skrinky s korením, miesta, kde odkladáme jedlo, alebo miesta kde varíme sú pre skladovanie kávy nevhodné.

2. teplota: káva by sa síce mala skladovať na chladnom mieste, nie však v chladničke, kde je príliš veľa iných potravín s vlastnými chuťami a vôňami. A vlhkosť, ktorá je v chladničke vysoká  káve naozaj škodí.

3. svetlo: ani priame svetlo káve veľmi nepomáha, preto ju treba držať v tmavých uzavretých a vzduchotesných obaloch, alebo dózach. Sklenené, priehľadné nádoby sú preto nevyhovujúce.

4. prostredie: kávu by ste mali udržiavať na mieste, ktoré je aromaticky a teplotne najstabilnejšie. Teda nie tam, kde sa často mení teplota (napr. pri radiátore, pri okne, pri digestore..), alebo kde sa varí (sporák, mikrovlna..).

cafepoint kapučíno

5. vákuum: zrnková a metá káva sa väčšinou balí do vákuového obalu, alebo do obalu s tzv. jednocestným ventilom, aby neprišla do kontaktu so vzduchom. Jej čerstvosť po otvorení aspoň trochu predĺžime, keď budeme používať obal, alebo dózu, ktorá je čo najviac vzduchotesná.

Odrodové kávy z celého sveta a kvalitné talianske kávové zmesi nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu

Patríte medzi majiteľov malých kuchýň? Tak určite viete, ako je niekedy ťažké navrhnúť jej priestor tak, aby sa do nej vše vošlo.

​​​​​​​Darujte pod stromček stolovú hru o Gorile

Ahoj vtáčik, si tu? Gorila ti radosť z Vianoc nepokazí. Priatelia sa dali dokopy a vyrobili vtipnú kvízovú hru o známych kauzách.