Šálka tmavej čokolády pre Váš mozog

Vychutnávať si čokoládu už nemusí byť až takým prehreškom. Dokonca to môže mať aj veľmi blahodarné účinky. Teda za predpokladu, že čokoláda je pripravená výlučne z prírodných ingrediencií.

Pravá čokoláda podporuje a stimuluje tok  krvi do mozgu. Takže zlepšuje jeho funkciu a znižuje riziko mozgového infarktu. Obsahuje chemické látky,  ktoré majú pozitívny vplyv na náladu a celkové zdravie. Čokoládu obľubujeme pravdepodobne aj preto, že obsahuje fenyletylamín, rovnakú látku ktorú mozog produkuje, keď sa zaľúbime. Táto látka podporuje vylučovanie endorfínov, takže konzumácia čokolády nás robí šťastnejšími.

Pravá čokoláda je prírodný produkt vyrábaný  z plodu rastliny kakaovníka a je kombináciou sušiny z kakaových bôbov a kakaového masla. Pridávaním sladidiel a rôznych aromatických ingrediencií  vznikajú príchute.

cafepoint horúca čokoláda

Hitom zimných dní sa stáva horúca čokoláda, teda hustý teplý nápoj vynikajúcej chute, ktorý nielen poteší chuťové bunky, ale aj zasýti. Príprava horúcej čokolády je naozaj jednoduchá a zvládne aj vo svojej vlastnej kuchyni za krátku chvíľku.

Stačí len nasypať do šálky potrebné množstvo čokoládových kúskov, zaliať trochou horúceho mlieka a miešaním rozpustiť. Objem mlieka záleží na Vami požadovanej hustote čokolády v šálke.

Kvalitné a zdravé čokolády na prípravu horúcej čokolády sú sladené zdravším  trstinovým cukrom, ktorý si uchováva dôležité minerály ako je horčík a železo.

Zdravé a kvalitné horúce čokolády a čokoládové dražé nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018

13. ročník vyhodnotenia a udeľovania Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia Bakalár 2018

Jedli ste už ružovú čokoládu?

Do rodiny horkej, mliečnej a bielej čokolády pribúda po 80 rokoch nový člen

Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU

Program DOD 2019

Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání

MiVue J85 získala upozornění od českého hlasu Arnolda Schwarzeneggera. Pavel Soukup namluvil hlášky upozornění na nehody i radary!