Šálka tmavej čokolády pre Váš mozog

Vychutnávať si čokoládu už nemusí byť až takým prehreškom. Dokonca to môže mať aj veľmi blahodarné účinky. Teda za predpokladu, že čokoláda je pripravená výlučne z prírodných ingrediencií.

Pravá čokoláda podporuje a stimuluje tok  krvi do mozgu. Takže zlepšuje jeho funkciu a znižuje riziko mozgového infarktu. Obsahuje chemické látky,  ktoré majú pozitívny vplyv na náladu a celkové zdravie. Čokoládu obľubujeme pravdepodobne aj preto, že obsahuje fenyletylamín, rovnakú látku ktorú mozog produkuje, keď sa zaľúbime. Táto látka podporuje vylučovanie endorfínov, takže konzumácia čokolády nás robí šťastnejšími.

Pravá čokoláda je prírodný produkt vyrábaný  z plodu rastliny kakaovníka a je kombináciou sušiny z kakaových bôbov a kakaového masla. Pridávaním sladidiel a rôznych aromatických ingrediencií  vznikajú príchute.

cafepoint horúca čokoláda

Hitom zimných dní sa stáva horúca čokoláda, teda hustý teplý nápoj vynikajúcej chute, ktorý nielen poteší chuťové bunky, ale aj zasýti. Príprava horúcej čokolády je naozaj jednoduchá a zvládne aj vo svojej vlastnej kuchyni za krátku chvíľku.

Stačí len nasypať do šálky potrebné množstvo čokoládových kúskov, zaliať trochou horúceho mlieka a miešaním rozpustiť. Objem mlieka záleží na Vami požadovanej hustote čokolády v šálke.

Kvalitné a zdravé čokolády na prípravu horúcej čokolády sú sladené zdravším  trstinovým cukrom, ktorý si uchováva dôležité minerály ako je horčík a železo.

Zdravé a kvalitné horúce čokolády a čokoládové dražé nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.