Divadlo poézie Daniela Heviera vyvrcholí Útekom od Orfea

Kvarteto komorných predstavení divadla poézie pod patronátom Daniela Heviera na doskách najmladšieho hracieho priestoru Činohry SND s názvom Modrý salón uzavrie inscenácia Útek od Orfea.

Obnovený pohľad na básnictvo Vojtecha Mihálika v inscenácii Útek od Orfea uzavrie kvarteto komorných predstavení divadla poézie pod patronátom Daniela Heviera na doskách najmladšieho hracieho priestoru Činohry SND s názvom Modrý salón. Novinku v programovej línii Tvoríme čaká premiéra už dnes 27. februára 2014 o 19.30 h.

Útek od Orfea nadväzuje na inscenácie Zabudnutí, Večer rockovej poézieBlake is black!, na javisku sa tak stretnú takmer všetci účinkujúci, ktorí doposiaľ spolupracovali s Danielom Hevierom v Modrom salóne. Na scéne sa divákom okrem iných predstavia členovia Činohry SND Soňa Valentová-Hasprová, Eva Mária Chalupová, Anna Maľová, Štefan Bučko, Ján Gallovič, Ľubomír Paulovič, Ivan Vojtek, Peter Trník či riaditeľ Baletu SND Jozef Dolinský ml.

V komornej inscenácii Útek od Orfea je už tradične čitateľný „rukopis“ Daniela Heviera, teda prítomnosť aj hudby a výtvarna. So zhudobnenými básňami sa predstaví Monika Masarovičová.

S menom Vojtecha Mihálika sa v Slovenskom národnom divadle spája aj jeho preklad Aischylovej trilógie Oresteia, ktorej inscenáciu donedávna uvádzala Činohra SND.

Najbližšie predstavenie Úteku od Orfea diváci uvidia v stredu 9. apríla 2014 o 19.30 h. Vstupenky sú v predaji v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line z pohodlia domova prostredníctvom portálu www.snd.sk.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.