Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Divadlo poézie Daniela Heviera vyvrcholí Útekom od Orfea

Kvarteto komorných predstavení divadla poézie pod patronátom Daniela Heviera na doskách najmladšieho hracieho priestoru Činohry SND s názvom Modrý salón uzavrie inscenácia Útek od Orfea.

Obnovený pohľad na básnictvo Vojtecha Mihálika v inscenácii Útek od Orfea uzavrie kvarteto komorných predstavení divadla poézie pod patronátom Daniela Heviera na doskách najmladšieho hracieho priestoru Činohry SND s názvom Modrý salón. Novinku v programovej línii Tvoríme čaká premiéra už dnes 27. februára 2014 o 19.30 h.

Útek od Orfea nadväzuje na inscenácie Zabudnutí, Večer rockovej poézieBlake is black!, na javisku sa tak stretnú takmer všetci účinkujúci, ktorí doposiaľ spolupracovali s Danielom Hevierom v Modrom salóne. Na scéne sa divákom okrem iných predstavia členovia Činohry SND Soňa Valentová-Hasprová, Eva Mária Chalupová, Anna Maľová, Štefan Bučko, Ján Gallovič, Ľubomír Paulovič, Ivan Vojtek, Peter Trník či riaditeľ Baletu SND Jozef Dolinský ml.

V komornej inscenácii Útek od Orfea je už tradične čitateľný „rukopis“ Daniela Heviera, teda prítomnosť aj hudby a výtvarna. So zhudobnenými básňami sa predstaví Monika Masarovičová.

S menom Vojtecha Mihálika sa v Slovenskom národnom divadle spája aj jeho preklad Aischylovej trilógie Oresteia, ktorej inscenáciu donedávna uvádzala Činohra SND.

Najbližšie predstavenie Úteku od Orfea diváci uvidia v stredu 9. apríla 2014 o 19.30 h. Vstupenky sú v predaji v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line z pohodlia domova prostredníctvom portálu www.snd.sk.

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.