Nedeľa, 21. apríl , 2019

Nový priestor pre aktívnych študentov

Po aktívnom zapojení do národného projektu, ktorého cieľom je prepojenie vzdelávania s praxou, prichádza Trenčianska univerzita s ďalšou ponukou na podporu sebarealizácie študentov...

Po aktívnom zapojení do národného projektu „Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti“, ktorého cieľom je prepojenie vysokoškolského vzdelávania s firemnou praxou, prichádza Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne  s ďalšou ponukou  na podporu sebarealizácie študentov v novovybudovanom priestore Študentského centra.

Hlavnou myšlienkou Študentského centra Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne je vytvorenie spoločného priestoru pre mimoškolské aktivity študentov orientované na študentské mobility, vytvorenie neformálneho prednáškového priestoru pre zaujímavých motivačných rečníkov, úspešných absolventov, mladých podnikateľov a v neposlednom rade vytvorenie priestoru pre študentské firmy a start-up spoločnosti. Študentské centrum ponúkne vo forme coworkingu priestor malým inovačným firmám z Trenčína, ktoré môžu spolupracovať s našimi študentmi. Vybudovaný kreatívny priestor podporí  aktívnych študentov univerzity v ich ďalšom osobnostnom rozvoji aj v úspešnom uplatnení v profesijnej praxi.

študentské centrum trenčianskej univerzity alexandra dubčeka v trenčíne

Slávnostné otvorenie Študentského centra Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa bude konať za prítomnosti pozvaných hostí, medzi ktorými sú vrcholoví predstavitelia univerzity, študenti jednotlivých fakúlt a celouniverzitných pracovísk a zástupcovia študentských organizácií. Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka  doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. spolu riaditeľom hudobného festivalu „Bažant Pohoda“ Michalom Kaščákom, ktorý prijal úlohu krstného otca,  slávnostne prestrihne pásku v pondelok 3.marca 2014 o 15:00 hodine.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.