Slováci úspešní na medzinárodných pretekoch ISM v Berlíne

Na prestížnych medzinárodných pretekoch International Swim Meeting v Berlíne sa presadili mladé plavecké nádeje zo Slovenska. Mladí plavci a plavkyne si domov odniesli 6 medailí.

Na prestížnych medzinárodných pretekoch International Swim Meeting v Berlíne sa presadili mladé plavecké nádeje zo Slovenska. Členovia bratislavského plaveckého klubu SPK dosiahli v silnej konkurencii 200 klubov z 26 krajín Európy skvelé výsledky. Mladí plavci a plavkyne si domov odniesli 6 medailí.

Medzinárodných plaveckých pretekov sa zúčastnilo 22 talentovaných členov bratislavského klubu podporovaného NADÁCIOU POŠTOVEJ BANKY. Medzi nimi
sa nachádzalo aj 8 juniorských reprezentantov Slovenska. Ich výsledky z Berlína
vzbudzujú pozornosť a obdiv. Suverénne najlepším bol Alexander Světlík, ktorý pre Slovensko vybojoval 3 zlaté medaily. Jedna z nich bola zlato vo finálovej disciplíne znak na 50 m s novým osobným rekordom 27,84 s.  Marek Smetana získal striebro v kategórii prsia na 100 m a zároveň si vylepšil svoj osobný rekord s časom 1:06,02 min. Na stupeň víťazov sa postavili aj sestry Bábske. Lara získala pre Slovensko striebro za prsia na 50 m s novým slovenským rekordom 34,23 s.
Jej sestra Nina si odniesla bronzovú medailu za prsia na 100 m, ktoré zaplávala
za 1:23,38 min. Spolu tak Slovensku vybojovali až 6 medailí, z toho 3 tie
najcennejšie.

Z veľkého úspechu sa teší najmä tréner klubu Peter Macho, ktorý pravidelnými tréningami vedie svojich zverencov k dosiahnutiu najlepších výkonov. “Aj vďaka podpore NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY sme sa mohli  zúčastniť  prestížnych pretekov s výbornou európskou účasťou. Pre našich plavcov je to neoceniteľná skúsenosť. O to viac potešilo, že sa naši, v silnej konkurencii na medzinárodnej úrovni, dokázali presadiť a skončili na najlepších miestach.“ Vďaka doterajším výsledkom mali zverenci trénerov plaveckého klubu SPK predpoklady na úspech už pred samotnými pretekmi. Klub SPK, ktorý sa v roku 2013 umiestnil na treťom mieste v Slovenskom pohári družstiev, vybojoval v minulom roku v rámci Majstrovstiev SR najväčší počet medailí: 50 bronzových, 51 strieborných a 50 titulov Majstra Slovenska.

Skvelé výsledky slovenských plaveckých nádejí z Berlína sú dôkazom, že podporovať deti v športovaní má zmysel. V úspech mladých plavcov verili aj zástupcovia NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY, ktorí klub podporujú už takmer sedem rokov. „Svojou snahou a následnými výkonmi nás plavci klubu SPK pravidelne
presviedčajú, že podporovať ich plavecké aktivity má skutočne význam. Sme veľmi
radi, že spolu s našou pomocou si mohli mladí plavci overiť svoje schopnosti aj za hranicami Slovenska,"
povedala správkyňa NADÁCIE Oľga Pažitná. S podporou NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY sa na preteky môže kvalitne pripravovať 45 členov klubu.

Od roku 2002 je ISM - International Swim Meeting jedným z hlavných plaveckých
udalostí hlavného mesta Nemecka, na ktorom sa za jeho dvanásťročnú existenciu
zúčastnilo už viac než 25 európskych krajín. Tohtoročný ISM sa konal od
28. februára do 2. marca v berlínskej Schwimm- und Sprunghalle v Europasportparku. Pretekov sa môžu zúčastniť plavecké nádeje vo veku 9 až 18 rokov registrované v nemeckých a zahraničných plaveckých kluboch a federáciách. Podrobné informácie o pretekoch môžu záujemcovia nájsť na stránke www.ism-germany.com.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.