Človek a mesto upozorňuje na praktiky správcovských spoločností

Majitelia bytov väčšinou nie sú spokojní so službami, ktoré im poskytujú správcovské spoločnosti. Vyplýva to z prieskumu, ktorý formou ankety realizovalo Združenie občianskej sebaobrany a jej výsledky spracovala agentúra MVK.

Z ankety vyplýva, že až o 79 percent bytov v súkromnom vlastníctve sa starajú správcovské spoločnosti. Predovšetkým ide o byty vo veľkých sídliskových blokoch. Skôr nespokojných a veľmi nespokojných so správcovskými spoločnosťami bola polovica respondentov, pričom veľmi spokojných bolo len sedem percent.

Aj vy ste so správcom nespokojní?

Takmer 70 percent si myslí, že prostriedky vložené do fondu prevádzky, údržby a opráv sa využívajú neúčelne a nespravodlivo. Vyše 80 percent majiteľov sa zaujíma o správu bytov a niečo menej ako polovica si myslí, že je dostatočne informovaná o právach vlastníkov bytov. Avšak vo vyše 80 percentách sa schôdze majiteľov bytov konajú len raz ročne a ich priebeh 45 percent označilo za formálny, napätý či dokonca konfliktný. Na schôdze majiteľov bytov nechodí ani polovica z nich.

Tieto čísla hovoria sami za seba a sú viac než alarmujúce.  Vzhľadom na skutočnosť, že od Vás dostávame stále viac a viac podnetov o nekalých praktikách správcovských spoločností, rozhodli sme sa, že tejto oblasti vyčleníme väčší priestor. Projekt  Odkaz pre správcu má za cieľ oboznámiť ľudí o nekalých postupoch ako si správcovia namiesto transparentného spravovania bytových domov pestujú za Vaše peniaze svoj súkromný biznis.

Pošlite nám podnet, zachováme Vašu anonymitu!

Dozvedeli ste sa informácie, ktoré by mohli pomôcť iným? Nebojte sa poslať nám podnet, zachováme Vašu anonymitu! Vo vybraných  prípadoch - ak si neviete rady s  problémom s Vašim správcom, nevylučujeme pomoc.

Občianske združenie Človek a mesto

www.odkazprespravcu.sk

TRUCK režim zdarma pro autokameru s navigaciou MiVue Drive 60 LM

Zadajte si parametre (veľkosť, hmotnosť) vášho vozidla alebo karavanu a Mio vám spočíta ideálnu trasu a ešte natočí priebeh jazdy!

Masívna ofenzíva barcelonskej značky v segmente SUV

SEAT Ateca, Arona a Tarraco vyrazili na cesty v Barcelone, v meste kde vznikli.

Vyznáte sa v novom označovaní palív?

Nové značenie palív ste si mohli všimnúť na tankovacích pištoliach, no uvádzať ho musia aj novo vyrobené autá na palivovej nádrži.

Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave

Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave k diskusii o porušovaní autorského práva v akademickom prostredí