Štvrtok, 25. apríl , 2019

Vybavujete hypotéku? Hypokalkulačka a hypotekárny broker pomôže.

V dnešnej dobe získate až 100% hypotéku s úrokom od 2,49% a hypotekárny úver so štátnym príspevkom pre mladých od 0,05%. Avšak pred tým, ako sa zadĺžite, počítajte a vyhľadajte pomoc odborníka.

V dnešnej dobe získate až 100% hypotéku s úrokom od 2,49% a hypotekárny úver so štátnym príspevkom pre mladých od 0,05%. Avšak pred tým, ako sa zadĺžite, počítajte a vyhľadajte pomoc hypotekárneho brokera.

Hoci je súčasný vývoj úrokových sadzieb na úverovom trhu pozitívny, pre niekoho môže toto obdobie predstavovať riziko. Dnes o hypotékach s Róbertom Posoldom zo spoločnosti Smart Brokers.

Pri nízkych úrokových sadzbách hypotekárnych úverov a iných úverov, môže mnohých žiadateľov zvádzať k predstave, že na pravidelné mesačné splátky budú mať aj po ukončení fixácie výhodnej úrokovej sadzby. Priaznivú úrokovú sadzbu získavajú klienti v súčasnosti hlavne na trojročnú až päťročnú fixáciu. Po jej skončení sa úrokové sadzby môžu podstatne zvýšiť, čo hypotekárny úver automaticky "predraží”. Stačí, aby sa úroková sadzba zvýšila len o pár desatín percentuálneho bodu a klienti môžu mať problém so splácaním úverov.

Uvádzame orientačné výpočty hypotekárnych úverov z web stránky www.hypokalkulacka.sk.

Na hypotekárnom úvere v sume 80 000€ s úrokovou sadzbou 2,50% so splatnosťou 30 rokov vchádza mesačná splátka vo výške cca 316,10€.
Na hypotekárnom úvere so štátnym príspevkom pre mladých v sume 80 000€ s úrokom 0,05% (50 000€ 3,05% - 3% + 30 000€ 3,05%) so splatnosťou 30 rokov vychádza mesačná splátka cca 267,23€.

Ak budú po ukončení fixácie úrokové sadzby o 1% až 2% vyššie, mesačná splátka hypotekárneho úveru sa zvýši o cca 57€ až 99€. Klientom, ktorým skončí nárok na štátny príspevok pre mladých, narastie mesačná splátka hypotekárneho úveru cca o 90€ až 129€. Aj preto by mal každý žiadateľ o hypotekárny úver, alebo iný úver počítať aj s možným  nárastom úrokových sadzieb a následným nárastom mesačných splátok už po prvom období fixácie výhodnej úrokovej sadzby.

Buďte SMART a riešte váš hypotekárny úver s rozumom. Požiadajte o bezplatné hypotekárne poradenstvo a sprostredkovanie úveru hypotekárneho brokera, ktorý vám pomôže získať najvýhodnejšie podmienky aj pri každej obnove fixácie úrokovej sadzby.

Spoločnosť Smart Brokers s.r.o. je registrovaná v Národnej Banke Slovenska ako samostatný finančný agent. Hypotekárne poradenstvo a sprostredkovanie poskytuje (klientom bezplatne) prostredníctvom podriadených finančných agentov - hypotekárnych brokerov s dlhoročnou praxou v bankovníctve.

ENVIRO DEŇ v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.