Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Vybavujete hypotéku? Hypokalkulačka a hypotekárny broker pomôže.

V dnešnej dobe získate až 100% hypotéku s úrokom od 2,49% a hypotekárny úver so štátnym príspevkom pre mladých od 0,05%. Avšak pred tým, ako sa zadĺžite, počítajte a vyhľadajte pomoc odborníka.

V dnešnej dobe získate až 100% hypotéku s úrokom od 2,49% a hypotekárny úver so štátnym príspevkom pre mladých od 0,05%. Avšak pred tým, ako sa zadĺžite, počítajte a vyhľadajte pomoc hypotekárneho brokera.

Hoci je súčasný vývoj úrokových sadzieb na úverovom trhu pozitívny, pre niekoho môže toto obdobie predstavovať riziko. Dnes o hypotékach s Róbertom Posoldom zo spoločnosti Smart Brokers.

Pri nízkych úrokových sadzbách hypotekárnych úverov a iných úverov, môže mnohých žiadateľov zvádzať k predstave, že na pravidelné mesačné splátky budú mať aj po ukončení fixácie výhodnej úrokovej sadzby. Priaznivú úrokovú sadzbu získavajú klienti v súčasnosti hlavne na trojročnú až päťročnú fixáciu. Po jej skončení sa úrokové sadzby môžu podstatne zvýšiť, čo hypotekárny úver automaticky "predraží”. Stačí, aby sa úroková sadzba zvýšila len o pár desatín percentuálneho bodu a klienti môžu mať problém so splácaním úverov.

Uvádzame orientačné výpočty hypotekárnych úverov z web stránky www.hypokalkulacka.sk.

Na hypotekárnom úvere v sume 80 000€ s úrokovou sadzbou 2,50% so splatnosťou 30 rokov vchádza mesačná splátka vo výške cca 316,10€.
Na hypotekárnom úvere so štátnym príspevkom pre mladých v sume 80 000€ s úrokom 0,05% (50 000€ 3,05% - 3% + 30 000€ 3,05%) so splatnosťou 30 rokov vychádza mesačná splátka cca 267,23€.

Ak budú po ukončení fixácie úrokové sadzby o 1% až 2% vyššie, mesačná splátka hypotekárneho úveru sa zvýši o cca 57€ až 99€. Klientom, ktorým skončí nárok na štátny príspevok pre mladých, narastie mesačná splátka hypotekárneho úveru cca o 90€ až 129€. Aj preto by mal každý žiadateľ o hypotekárny úver, alebo iný úver počítať aj s možným  nárastom úrokových sadzieb a následným nárastom mesačných splátok už po prvom období fixácie výhodnej úrokovej sadzby.

Buďte SMART a riešte váš hypotekárny úver s rozumom. Požiadajte o bezplatné hypotekárne poradenstvo a sprostredkovanie úveru hypotekárneho brokera, ktorý vám pomôže získať najvýhodnejšie podmienky aj pri každej obnove fixácie úrokovej sadzby.

Spoločnosť Smart Brokers s.r.o. je registrovaná v Národnej Banke Slovenska ako samostatný finančný agent. Hypotekárne poradenstvo a sprostredkovanie poskytuje (klientom bezplatne) prostredníctvom podriadených finančných agentov - hypotekárnych brokerov s dlhoročnou praxou v bankovníctve.

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.