ZIPCeM v SR a ICM Martin boli účastníkmi konferencie o mládeži

Konferencia, ktorá sa konala 18. a 19. 03. 2014 sa niesla v duchu Stratégie štátnej politiky SR vo vzťahu k mládeži na r. 2014 – 2020 s cieľom predstaviť zistenia zo Správy o stave a situácii mládeže.

Cieľom konferencie bolo predstaviť zistenia zo Správy o mládeži 2014, ktorá popisuje, v akej situácii sa nachádzajú mladí ľudia na Slovensku vo viacerých oblastiach ich života a aké sú v nich aktuálne výzvy, poskytnúť priestor na podrobnejšie oboznámenie sa so Stratégiou Slovenskej republiky pre mládež na roky 2014 – 2020, ktorá popisuje ciele v oblasti mládeže, ku ktorým je potrebné dopracovať sa do konca roka 2020.

Na konferencii sa zúčastnilo viac ako 150 zástupcov organizácií pracujúcich s deťmi a mládežou, zástupcov VÚC, miest a obcí zodpovedných za mládež, zástupcov rezortov, ktorých sa agenda mládeže dotýka a realizátorov práce s mládežou. V úvodnom slove sa prihovoril Dušan Čaplovič, minister školstva, vedy, výskumu a športu SR, Tomáš Malatinský, minister hospodárstva, zástupca mesta Bratislava, zástupca Ministerstva zdravotníctva SR  a Viliam Michalovič, generálny riaditeľ Iuventy.

Po úvodnom vstupe sa  účastníci konferencie rozdelili do workshopov k indikátorom Stratégie -  9 tém, a to: vzdelávanie, zamestnanosť, tvorivosť a podnikavosť, participácia, mládež a svet, zdravie a zdravý životný štýl, sociálne začlenenie, dobrovoľníctvo, práca s mládežou.  Zástupca ZIPCeM-u bol v pracovnej skupine Vzdelávanie a zástupca ICM v pracovnej skupine Zdravie a zdravý životný štýl. Zhrnutie výstupov z workshopov bolo prezentované na záver prvého dňa konferencie.

Druhý deň konferencie bol implementáciou Stratégie na regionálnej úrovni  - pracovalo sa v skupinách podľa zastúpenia účastníkov v rámci samosprávnych krajov SR. Výstupy, ktoré obsahovali potreby a odporúčania podľa  jednotlivých krajov, boli odprezentované a účastníci sa dohodli na spoločnom postupe a spolupráci pri implementácii Stratégie v jednotlivých regiónoch. Cieľom bolo urobiť prvý krok k realizácii Stratégie na regionálnej úrovni, pozbierať nápady na indikátory v jednotlivých témach Stratégie a dohodnúť sa na ich realizácii.

V závere konferencie sa  prítomným prihovorila aj europoslankyňa Katarína Neveďalová.

Kontakt:  ICM, n. o. , V. Paulinyho Tótha 3, 036 01 Martin

Mobil: 0903945987

Viac informácií:  www.iuventa.sk

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.