Metrologické overenie meračov tepla

Podstatnou časťou nákladov na byt je položka za vykurovanie, ktorú však môžeme ovplyvniť šetrením v prípade, že vieme koľko sme v uplynulom období spotrebovali tepla. Merače tepla sú dôležité pre našu kontrolu nákladov za kúrenie a keďže sa podľa nich vypočítavajú náklady za teplo, musia sa každé štyri roky metrologicky overiť pre správnosť presnosti merania,

ale aj pre to, aby sme mohli reklamovať spotrebu pri vysokom nedoplatku za kúrenie, keďže neoverený merač tepla je neplatný a nie je možné podľa neho účtovať spotrebu tepla v byte .

Správca domu, alebo spoločenstvo vlastníkov bytov musí na členskej schôdzi vybrať najvýhodnejšiu cenovú ponuku na overenie meračov tepla. Zákon o správe domov a bytov hovorí, že správca je povinný dojednať čo najvýhodnejšie podmienky pre vlastníkov bytov.

foto-155-r744_res.jpg

Na základe novely zákona o tepelnej energetike, ktorú dňa 8.1.2014 schválila vláda Slovenskej republiky, budú musieť majitelia obytných budov s veľkosťou väčšou ako 500 m2 namontovať merače tepla, alebo pomerové rozdeľovače vykurovacích nákladov do konca roku 2016. Zvýši sa tým efektívnosť spotreby tepla v bytoch, nakoľko sa predpokladá s tým, že majitelia bytov budú teplom viacej šetriť, ako pri rozpočítavaní nákladov na osoby a metre štvorcové, ako tomu bolo v niektorých prípadoch doteraz. Montáž meračov tepla môže vykonávať iba osoba s certifikátom a rozhodnutím od Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo, ktorá je odborne spôsobilá pre túto činnosť.

Spoločnosť Technická údržba budov za vás zariadi všetky potrebné úkony pri overovaní určených meradiel aj s demontážou a montážou za najlepšie ceny na trhu, ktoré nájdete v našom cenníku: http://www.tub.sk/cennik-vymeny-meracov-tepla/

Viac na www.TUB.sk

logo-r850_res.jpg

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.