Metrologické overenie meračov tepla

Podstatnou časťou nákladov na byt je položka za vykurovanie, ktorú však môžeme ovplyvniť šetrením v prípade, že vieme koľko sme v uplynulom období spotrebovali tepla. Merače tepla sú dôležité pre našu kontrolu nákladov za kúrenie a keďže sa podľa nich vypočítavajú náklady za teplo, musia sa každé štyri roky metrologicky overiť pre správnosť presnosti merania,

ale aj pre to, aby sme mohli reklamovať spotrebu pri vysokom nedoplatku za kúrenie, keďže neoverený merač tepla je neplatný a nie je možné podľa neho účtovať spotrebu tepla v byte .

Správca domu, alebo spoločenstvo vlastníkov bytov musí na členskej schôdzi vybrať najvýhodnejšiu cenovú ponuku na overenie meračov tepla. Zákon o správe domov a bytov hovorí, že správca je povinný dojednať čo najvýhodnejšie podmienky pre vlastníkov bytov.

foto-155-r744_res.jpg

Na základe novely zákona o tepelnej energetike, ktorú dňa 8.1.2014 schválila vláda Slovenskej republiky, budú musieť majitelia obytných budov s veľkosťou väčšou ako 500 m2 namontovať merače tepla, alebo pomerové rozdeľovače vykurovacích nákladov do konca roku 2016. Zvýši sa tým efektívnosť spotreby tepla v bytoch, nakoľko sa predpokladá s tým, že majitelia bytov budú teplom viacej šetriť, ako pri rozpočítavaní nákladov na osoby a metre štvorcové, ako tomu bolo v niektorých prípadoch doteraz. Montáž meračov tepla môže vykonávať iba osoba s certifikátom a rozhodnutím od Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo, ktorá je odborne spôsobilá pre túto činnosť.

Spoločnosť Technická údržba budov za vás zariadi všetky potrebné úkony pri overovaní určených meradiel aj s demontážou a montážou za najlepšie ceny na trhu, ktoré nájdete v našom cenníku: http://www.tub.sk/cennik-vymeny-meracov-tepla/

Viac na www.TUB.sk

logo-r850_res.jpg

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.

Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov

Úlohou mestskej polície nemá byť kontrolovať parkovné v prospech súkromnej firmy, ale dohliadať na bezpečnosť v meste.

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.