Zatočte s jarnou únavou a príďte načerpať sily do kúpeľov Sliač

Blížiace sa veľkonočné sviatky sú vynikajúcou príležitosťou na to, aby vaše telo po zime zrelaxovalo, a práve na to sú vynikajúce kúpele.

SLIAČ - Patríte k vyznávačom zdravého životného štýlu alebo ste sa práve rozhodli  naštartovať svoj organizmus k jarnej očiste a zrelaxovať telo i ducha? Určite vám príde vhod ponuka prežiť veľkonočný pobyt v Kúpeľoch Sliač, kde jedinečná minerálna voda dokáže s ľuďmi zázraky.

Jedinečný prameň

Prvá zmienka o liečivých sliačskych prameňoch pochádza už z 13. storočia, pričom v 15. a 16. storočí patrili kúpele medzi najvyhľadávanejšie v Uhorsku. „Vo svete sa nachádzajú len tri miesta s podobným zložením minerálnej vody – v Argentíne, Austrálii a Španielsku,“ hovorí Ing. Martina Vančová, vedúca obchodu a marketingu Kúpele Sliač, a. s.

Minerálna voda s vysokým obsahom CO2 a vzácnou izotermickou teplotou 33,2 stupňa je v celosvetovom meradle unikátom. Liečivé účinky však nemá iba samotná voda, ale aj žriedlový plyn. Ten je súčasťou minerálnej vody kúpeľného prameňa. Podľa hodnotení odborníkov je žriedlový plyn výnimočný a vďaka jeho jedinečným účinkom lekársky veľmi cenený. Všetky ostatné kúpele na Slovensku totiž využívajú umelý medicínsky plyn. „V kúpeľoch sa vďaka týmto cenným prírodným hodnotám liečia predovšetkým srdcovo-cievne choroby. Úspešne však liečime ženské a onkologické ochorenia, či choroby pohybového ústrojenstva,“ dodáva Vančová.

afoto5-r309_res.jpg

Príďte, neoľutujete!

Počas veľkonočného pobytu sa môžete počas piatich dní presvedčiť o priaznivom účinku minerálnej vody aj vy. „Pre hostí sme pripravili ponuku, ktorá je naozaj atraktívna – dvakrát vstup do minerálneho a rehabilitačného bazéna, soľnej jaskyne, aplikovanie biovaku a rašelinového zábalu. V cene pobytu je tiež vstupná lekárska konzultácia, pohár vína k večeri a vstupenka na zaujímavý kúpeľný veľkonočný program, ktorého súčasťou sú aj veľkonočné ľudové zvyky, opekanie jahňaťa, či vystúpenie Petra Lipu v sobotu 20. apríla v kinosále hotela Palace,“ dopĺňa Vančová.

Pobyt sa začína vo štvrtok 17. apríla večerou, pričom záujemcovia si môžu objednať rôzne typy izieb v štýle „štandard“, či „retro“. K dispozícii sú tiež apartmány.

1-lozkova-standard-c2-r410_res.jpg

apartme1n-r188_res.jpg

Kúpele a zdravé cievy

Nielen Veľká noc sa dá v Kúpeľoch Sliač stráviť príjemne. Jednou z noviniek medzi liečebnými pobytmi je aj program, zameraný na zdravé cievy. Práve ochorenie cievneho systému patrí k veľmi častým civilizačným chorobám, ktorých spúšťačom je stres, nedostatok pohybu, fajčenie a ďalšie rizikové faktory.  Pobyt s názvom Kúpele a zdravé cievy ponúka diagnostiku stavu tepien, na základe ktorej môžete konzultovať ďalšie kroky s kúpeľným lekárom MUDr. Imrichom Šimigom. Vďaka cielenej terapii dochádza k zlepšeniu prekrvenia celého tela, naštartuje sa organizmus, imunitný systém, znižuje sa výskyt migrén. Tento pobyt je ideálny pre všetkých, ktorí chcú predchádzať vzniku kŕčových žíl a iných cievnych ochorení.

V kúpeľoch sú v ponuke aj rôzne typy liečebných procedúr - balneoterapia, hydroterapia, teplotná terapia, fyzioterapia, či elektroliečba.

Kvalitná diagnostika i liečba

Veľkou výhodou sú odborné vyšetrenia, ktoré Kúpele Sliač ponúkajú napríklad aj v rámci pobytu Kúpele a pulz srdca. Počas vyšetrení absolvujete odbornú lekársku konzultáciu, urobia vám komplexné laboratórne vyšetrenie krvi vrátane stavu enzýmov, lipidov, obličkových a pečeňových testov, ergometrické vyšetrenie, echokardiografiu, artériografické aj elektrokardiografické vyšetrenie.

„Lekári majú dostatok času sa našim pacientom venovať, takže klienti dostanú nielen informácie o svojom zdravotnom stave, ale majú možnosť do detailov prekonzultovať aj spôsoby liečby a prevencie“ uzatvára Martina Vančová.

Ak sa chcete dozvedieť akékoľvek ďalšie informácie o veľkonočnom pobyte, prípadne o ďalších liečebných pobytoch, neváhajte nás kontaktovať na telefónnych číslach 045/ 5443 794, 0917 475 490, prípadne na emailovej adrese: sales@spa.sliac.sk

Ďalšie informácie nájdete aj na internetovej stránke www.spa-sliac.sk.

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.

4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť

Nenechajte sa popliesť poverami či polopravdami o tepelnoizolačných materiáloch

Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva

V priestoroch Múzea dopravy v Bratislave 19. októbra 2018

XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry

XXIII. Seminár I. Poliačka s medzinárodnou účasťou – Rozvoj cestnej infraštruktúry.