Zatočte s jarnou únavou a príďte načerpať sily do kúpeľov Sliač

Blížiace sa veľkonočné sviatky sú vynikajúcou príležitosťou na to, aby vaše telo po zime zrelaxovalo, a práve na to sú vynikajúce kúpele.

SLIAČ - Patríte k vyznávačom zdravého životného štýlu alebo ste sa práve rozhodli  naštartovať svoj organizmus k jarnej očiste a zrelaxovať telo i ducha? Určite vám príde vhod ponuka prežiť veľkonočný pobyt v Kúpeľoch Sliač, kde jedinečná minerálna voda dokáže s ľuďmi zázraky.

Jedinečný prameň

Prvá zmienka o liečivých sliačskych prameňoch pochádza už z 13. storočia, pričom v 15. a 16. storočí patrili kúpele medzi najvyhľadávanejšie v Uhorsku. „Vo svete sa nachádzajú len tri miesta s podobným zložením minerálnej vody – v Argentíne, Austrálii a Španielsku,“ hovorí Ing. Martina Vančová, vedúca obchodu a marketingu Kúpele Sliač, a. s.

Minerálna voda s vysokým obsahom CO2 a vzácnou izotermickou teplotou 33,2 stupňa je v celosvetovom meradle unikátom. Liečivé účinky však nemá iba samotná voda, ale aj žriedlový plyn. Ten je súčasťou minerálnej vody kúpeľného prameňa. Podľa hodnotení odborníkov je žriedlový plyn výnimočný a vďaka jeho jedinečným účinkom lekársky veľmi cenený. Všetky ostatné kúpele na Slovensku totiž využívajú umelý medicínsky plyn. „V kúpeľoch sa vďaka týmto cenným prírodným hodnotám liečia predovšetkým srdcovo-cievne choroby. Úspešne však liečime ženské a onkologické ochorenia, či choroby pohybového ústrojenstva,“ dodáva Vančová.

afoto5-r309_res.jpg

Príďte, neoľutujete!

Počas veľkonočného pobytu sa môžete počas piatich dní presvedčiť o priaznivom účinku minerálnej vody aj vy. „Pre hostí sme pripravili ponuku, ktorá je naozaj atraktívna – dvakrát vstup do minerálneho a rehabilitačného bazéna, soľnej jaskyne, aplikovanie biovaku a rašelinového zábalu. V cene pobytu je tiež vstupná lekárska konzultácia, pohár vína k večeri a vstupenka na zaujímavý kúpeľný veľkonočný program, ktorého súčasťou sú aj veľkonočné ľudové zvyky, opekanie jahňaťa, či vystúpenie Petra Lipu v sobotu 20. apríla v kinosále hotela Palace,“ dopĺňa Vančová.

Pobyt sa začína vo štvrtok 17. apríla večerou, pričom záujemcovia si môžu objednať rôzne typy izieb v štýle „štandard“, či „retro“. K dispozícii sú tiež apartmány.

1-lozkova-standard-c2-r410_res.jpg

apartme1n-r188_res.jpg

Kúpele a zdravé cievy

Nielen Veľká noc sa dá v Kúpeľoch Sliač stráviť príjemne. Jednou z noviniek medzi liečebnými pobytmi je aj program, zameraný na zdravé cievy. Práve ochorenie cievneho systému patrí k veľmi častým civilizačným chorobám, ktorých spúšťačom je stres, nedostatok pohybu, fajčenie a ďalšie rizikové faktory.  Pobyt s názvom Kúpele a zdravé cievy ponúka diagnostiku stavu tepien, na základe ktorej môžete konzultovať ďalšie kroky s kúpeľným lekárom MUDr. Imrichom Šimigom. Vďaka cielenej terapii dochádza k zlepšeniu prekrvenia celého tela, naštartuje sa organizmus, imunitný systém, znižuje sa výskyt migrén. Tento pobyt je ideálny pre všetkých, ktorí chcú predchádzať vzniku kŕčových žíl a iných cievnych ochorení.

V kúpeľoch sú v ponuke aj rôzne typy liečebných procedúr - balneoterapia, hydroterapia, teplotná terapia, fyzioterapia, či elektroliečba.

Kvalitná diagnostika i liečba

Veľkou výhodou sú odborné vyšetrenia, ktoré Kúpele Sliač ponúkajú napríklad aj v rámci pobytu Kúpele a pulz srdca. Počas vyšetrení absolvujete odbornú lekársku konzultáciu, urobia vám komplexné laboratórne vyšetrenie krvi vrátane stavu enzýmov, lipidov, obličkových a pečeňových testov, ergometrické vyšetrenie, echokardiografiu, artériografické aj elektrokardiografické vyšetrenie.

„Lekári majú dostatok času sa našim pacientom venovať, takže klienti dostanú nielen informácie o svojom zdravotnom stave, ale majú možnosť do detailov prekonzultovať aj spôsoby liečby a prevencie“ uzatvára Martina Vančová.

Ak sa chcete dozvedieť akékoľvek ďalšie informácie o veľkonočnom pobyte, prípadne o ďalších liečebných pobytoch, neváhajte nás kontaktovať na telefónnych číslach 045/ 5443 794, 0917 475 490, prípadne na emailovej adrese: sales@spa.sliac.sk

Ďalšie informácie nájdete aj na internetovej stránke www.spa-sliac.sk.

Už viac ako 36 čerpacích staníc OMV je v novom šate

Motoristi si vychutnajú príjemnú atmosféru aj nové služby.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.