Štvrtok, 17. október, 2019 | Meniny má Hedviga

Chudnite s kávou

Neexistuje žiadna vedecká teória, ktorá by vyvrátila pozitívny význam cvičenia pre vaše telo. A ak ste momentálne vo fáze, kedy chcete skutočne schudnúť, pravdepodobne uvítate čokoľvek, čo vašu snahu

Iste ste už niekedy postrehli, že kofeín je základnou zložkou mnohých tabletiek na chudnutie. A taktiež ste isto počuli odborníkov, ktorí pitie kávy či iných kofeínových nápojov vôbec neodsudzujú, práve naopak. Pretože...

Kofeín v káve zrýchľuje metabolizmus

Už len vypitím jednej šálky naštartujete proces lipolýzy, čo je proces uvoľňovania voľných mastných kyselín do krvného obehu. Deje sa to vtedy, keď telo načrie do svojich tukových zásob a začne ich premieňať na energiu. Inak povedané, kofeín mierne zvyšuje metabolizmus a pomáha spaľovať tuky.

Napumpuje energiou

Ak existuje vec, ktorú vedia o káve a kofeínových nápojoch či produktoch všetci, tak je to fakt, že kofeín je stimulant. Zvyšuje ostražitosť, sústredenie a dočasne zaháňa ospalosť, čiže môžeme určité aktivity vykonávať dlhšie ako zvyčajne. Neplatí to však len pre psychické aktivity. Kofeínom podporené fyzické úkony ako napríklad beh, posilňovanie či zumba majú vysoký predpoklad byť účinné na 100 %. A stopercentný záber počas tréningu znamená rýchlejšie dosiahnuté výsledky.

cafepoint káva pre firmy

Koľko kávy či kofeínu potrebujete?

V prípade kávy pripomíname, že hovoríme o kvalitnej káve, najlepšie bez cukru a mlieka.

Ľudia reagujú na kofeín rôzne, čiže neexistuje jednotná miera. Niektorí sú aktívni vďaka káve celý deň, iným káva zintenzívni ich funkčnosť na pár hodín. Taktiež závisí aj od vás, či kávu pijete často alebo si ju dáte iba raz za čas.

V prípade, že kávu milujete a pijete ju na litre, mali by ste najprv prehodnotiť svoju závislosť a dopriať si od kofeínu oddych. Akokoľvek však budete z cvičenia benefitovať už aj z malej šálky kávy. Pre vašu predstavu, v jednej šálke kávy sa nachádza 80 až 125 mg kofeínu.

Naopak, tí, čo pijú kávu striedmo, si dopomôžu k výkonu približne 100 mg dávkou kofeínu. Pred cvičením si tento aktivátor doprajte aspoň nejakých 30 minút vopred.

Okrem pozitívnych účinkov na vašu postavu káva dokonca znižuje riziko cukrovky či Alzheimerovej choroby.

Odrodové kávy z celého sveta a kvalitné talianske kávové zmesi nájdete v špecializovaných kávových obchodoch Cafepoint, alebo si ich môžete objednať v spoľahlivom a zákazníkmi overenom eshope.

Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii v spolupráci s EU v Bratislave zorganizovali medzinárodnú konferenciu.

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.