Veľká noc sa dá stráviť aj na pláži. Nečakajte na last minute!

Podľa informácií cestovnej agentúry Travel.Sk, ktorá predáva pobytové a poznávacie zájazdy slovenských cestovných kancelárií na portáli Travel.Sk a zájazdy rakúskych cestovných kancelárií ...

Blížiacu sa Veľkú noc a s ňou spojené dni voľna využijú mnohí Slováci namiesto tradičnej šibačky a oblievačky na oddych pri mori. Termín 18. – 21. apríl je už blízko k letu a umožňuje návštevu obľúbených letných destinácií našich cestovateľov ešte pred začiatkom hlavnej turistickej sezóny.
V tomto období najčastejšie cestujeme do Egypta, Turecka, Spojených arabských emirátov a na Kubu. Do Egypta so stabilnými teplotami nad 30 stupňov sa letecky prepravíte za štyri hodiny. Vzdušnou cestou je to ešte bližšie do Turecka, kde sa v čase Veľkej noci očakávajú príjemné teploty okolo 25°C. Spojené arabské emiráty od 22. marca zrušili vízovú povinnosť aj pre našich turistov. Destinácie ako Dubaj, Abu Dabí či Ras al Khaimah sú tak dostupné aj pre last minute dovolenkárov – nákup zájazdu už nekomplikuje čakanie na udelenie víz.
Bez toho, aby ste si museli brať dovolenku, sa môžete vybrať na predĺžený víkend do niektorého z európskych veľkomiest. Medzi našimi cestovateľmi je obľúbený najmä Paríž. Najkrajší je práve od polovice apríla do polovice mája, počasie je príjemné a rozkvitnuté mesto ešte nie je zaplavené turistami.
Veľkonočné termíny (podobne ako vianočné a novoročné) sú výnimočné tým, že pre všetky krajiny sú v rovnaký čas a nie sú rozložené na dlhšie obdobie, ako napríklad v lete. V jednom dátume sa preto zbieha veľký dopyt cestovateľov zo všetkých krajín a regiónov. Mnohé menšie, žiadané hotely už hlásia plný stav. V prípade exotických destinácií dopyt po letenkách vzrástol tak, že sa predávajú za vyššie ceny, ktoré s blížiacim sa termínom môžu ešte stúpať.
Vianočné, novoročné a veľkonočné sviatky sú termínmi, kedy je zbytočné čakať na last minute. Ak  má byť tento rok vaša Veľká noc na pláži, je najvyšší čas poobzerať sa po vysnenom zájazde.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.