Pomáhajú, či škodia sociálne siete našej kariére?

Časť nášho súkromného i pracovného života sa definitívne presunula do virtuálnej roviny. Sociálne siete sa stali nástrojom na hľadanie práce aj potenciálnych zamestnancov.

Časť nášho života sa definitívne presunula do virtuálnej roviny. Sociálne siete sa stali súčasťou nielen súkromného, ale aj pracovného života. Stali sa nástrojom na hľadanie práce aj potenciálnych zamestnancov.

Sociálne siete vnímame ako priestor na komunikáciu s priateľmi, na zdieľanie zážitkov, i na získavanie informácií. Cez nich zároveň podávame obraz o sebe. Pomáhajú sociálne médiá našej kariére, alebo opak je pravdou? Aký vplyv má vlastne „virtuálna povesť“ na profesionálny život?  Dbáme vôbec o svoju reputáciu na internete?

Odpovede na tieto otázky v súčasnosti hľadá personálna agentúra Adecco prostredníctvom rozsiahleho online prieskumu až v 60 krajinách sveta. Je určený jednak pre verejnosť, ale aj pre personalistov. “Naším cieľom je zistiť a podložiť štatistikami, či a ako pomáhajú sociálne siete spájať zamestnancov so zamestnávateľmi a ako k nim obe strany pristupujú,” vysvetľuje Bruna Beata Jakub, riaditeľka Adecco Slovakia. „Chceme získať predstavu, ako sa využívajú sociálne médiá pri hľadaní práce, či je tento nástroj užitočný, či nám niekedy nerobí skôr medvediu službu.“

Anonymný prieskum bude prebiehať až do konca mája tohto roku. Svoj názor môžu vyjadriť všetci, ktorí používajú sociálne siete – ľudia hľadajúci prácu a aj personalisti, otázky sú v slovenčine. Zber dát bude ukončený 1. júna, prvé výsledky celosvetového prieskumu by mali byť známe už v septembri.

Vyjadrite svoj názor aj vy, otázky sú v slovenčine:

Všetci, čo prácu hľadajú alebo si ju už našli: https://unicatt.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3zahgHTRKVKJtXv

Personalisti:

Jazdili sme na novom Volkswagene T-Cross!

Nové štýlové malé SUV od Volkswagenu nás prekvapilo variabilitou a tým, ako je schopné predčiť všetky očakávania.

Alori: upratujte efektívne a bez námahy

Produkty Alori sľubujú čistý a bezpečný domov pre vás, vašich blízkych aj pre vašich domácich miláčikov.

Gansberg Koliba - Housing as a symbol of success

The apartments are designed to meet even the most demanding requirements.

Slovensko čaká najdôležitejšie politické rozhodnutie roka

A na faktoch vtedy záleží.