BSK: Deviataci z regiónu skúšajú svoj talent

Na štrnástich stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja prebiehajú až do 10. apríla talentové prijímacie skúšky.

„Na rôznych akciách, ktoré ako župa pre mládež organizujeme, sa nám potvrdzuje, že decká z nášho kraja sú cieľavedomé a talentované. Každému jednému držím palce, pretože ukázať svoj talent je oveľa zložitejšie, ako zvládnuť testy z jazyka či matematiky,“ poprial deviatakom župan Pavol Frešo.

Štrnásť stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK organizuje už od 25. marca talentové prijímacie skúšky. Posledná bude 10. apríla na bilingválnej sekcii Gymnázia Alberta Einsteina.

„Väčšina uchádzačov potvrdila na talentovej skúške svoj výtvarný talent. Viac ako polovica z nich dosiahla v hodnotení prijímacej skúšky veľmi dobré výsledky, ktoré okrem špecifických schopností potrebných pre štúdium na našej škole, dokazovali aj ich dobré výsledky v štúdiu na základnej škole. Veľa uchádzačov sa na skúšky starostlivo pripravovalo v rôznych kurzoch, doučovaním u výtvarníkov alebo v základných umeleckých školách,“ zhodnotila priebeh a výsledky talentových prijímacích skúšok riaditeľka Strednej umeleckej školy scénického výtvarníctva v Bratislave na Sklenárovej 7, Mgr. Alžbeta Lehotská.

Talentové prijímacie skúšky majú za úlohu preveriť špeciálne schopnosti a zručnosti žiakov záverečných ročníkov základných škôl. Termín prijímacej skúšky i kritériá na prijatie žiaka na jednotlivé školy zverejňujú riaditelia škôl na svojich webových stránkach ako aj na stránke Školského výpočtového strediska Bratislava. Prvé kolo prijímacích skúšok na ostatných stredných školách prebehne v dňoch 12. a 15. mája 2014, druhé kolo na doplnenie počtu voľných miest bude 17. júna 2014.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.