Seminár o občianskych a ľudských právach v EÚ

Vo štvrtok 3. apríla 2014 sa na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne konal seminár na tému "Občianske a ľudské práva v EÚ". Splnomocnenkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva...

Vo štvrtok 3. apríla 2014 sa na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku a Inštitútom hospodárskej politiky konal seminár na tému "Občianske a ľudské práva v EÚ".

seminár na trenčianskej univerzite alexandra dubčeka v trenčíne

Splnomocnenkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva JUDr. Marica Pirošíková a JUDr. Andrea Erdösová zo Slovenskej spoločnosti pre medzinárodné právo pri SAV zoznámili študentov s témami občianstva EÚ a práv občanov EÚ, zákazom diskriminácie a rovnosti v práve EÚ, Chartou základných práv EÚ, Európskym dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Programom seminára ďalej boli inštitúcie EÚ, ktoré chránia práva občanov EÚ a na ktoré sa môžu obrátiť a aké sú procesy konania v oblasti občianskych a ľudských práv v EÚ.

splnomocnenkyňa sr pred európskym súdom pre ľudské práva judr. marica pirošíková

Študenti sa na seminári tiež dozvedeli, aké úradné jazyky sa používajú na pôde Európskeho súdu pre ľudské práva, odkedy majú občania Slovenskej republiky možnosť využiť tento inštitút ako i to, aký proces právnych krokov je nutné podniknúť predtým ako sa občan obráti na Európsky súd pre ľudské práva.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.