Seminár o občianskych a ľudských právach v EÚ

Vo štvrtok 3. apríla 2014 sa na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne konal seminár na tému "Občianske a ľudské práva v EÚ". Splnomocnenkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva...

Vo štvrtok 3. apríla 2014 sa na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku a Inštitútom hospodárskej politiky konal seminár na tému "Občianske a ľudské práva v EÚ".

seminár na trenčianskej univerzite alexandra dubčeka v trenčíne

Splnomocnenkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva JUDr. Marica Pirošíková a JUDr. Andrea Erdösová zo Slovenskej spoločnosti pre medzinárodné právo pri SAV zoznámili študentov s témami občianstva EÚ a práv občanov EÚ, zákazom diskriminácie a rovnosti v práve EÚ, Chartou základných práv EÚ, Európskym dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Programom seminára ďalej boli inštitúcie EÚ, ktoré chránia práva občanov EÚ a na ktoré sa môžu obrátiť a aké sú procesy konania v oblasti občianskych a ľudských práv v EÚ.

splnomocnenkyňa sr pred európskym súdom pre ľudské práva judr. marica pirošíková

Študenti sa na seminári tiež dozvedeli, aké úradné jazyky sa používajú na pôde Európskeho súdu pre ľudské práva, odkedy majú občania Slovenskej republiky možnosť využiť tento inštitút ako i to, aký proces právnych krokov je nutné podniknúť predtým ako sa občan obráti na Európsky súd pre ľudské práva.

Poďte kontrolovať novinárov denníka SME

Ponúkame vám možnosť prísť na niekoľko dní do redakcie SME.

Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť

Niekedy jednoducho nepomôže pravidelný prísun vitamínov ani iná prevencia.

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

Prognózy pre slovenský realitný trh v roku 2019

Prvé predpovede, ako sa vyvinie dianie na realitnom trhu v roku 2019.