Seminár o občianskych a ľudských právach v EÚ

Vo štvrtok 3. apríla 2014 sa na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne konal seminár na tému "Občianske a ľudské práva v EÚ". Splnomocnenkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva...

Vo štvrtok 3. apríla 2014 sa na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku a Inštitútom hospodárskej politiky konal seminár na tému "Občianske a ľudské práva v EÚ".

seminár na trenčianskej univerzite alexandra dubčeka v trenčíne

Splnomocnenkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva JUDr. Marica Pirošíková a JUDr. Andrea Erdösová zo Slovenskej spoločnosti pre medzinárodné právo pri SAV zoznámili študentov s témami občianstva EÚ a práv občanov EÚ, zákazom diskriminácie a rovnosti v práve EÚ, Chartou základných práv EÚ, Európskym dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Programom seminára ďalej boli inštitúcie EÚ, ktoré chránia práva občanov EÚ a na ktoré sa môžu obrátiť a aké sú procesy konania v oblasti občianskych a ľudských práv v EÚ.

splnomocnenkyňa sr pred európskym súdom pre ľudské práva judr. marica pirošíková

Študenti sa na seminári tiež dozvedeli, aké úradné jazyky sa používajú na pôde Európskeho súdu pre ľudské práva, odkedy majú občania Slovenskej republiky možnosť využiť tento inštitút ako i to, aký proces právnych krokov je nutné podniknúť predtým ako sa občan obráti na Európsky súd pre ľudské práva.

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.

Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov

NBS vydala nariadenie, ktoré upravuje poskytovanie hypoték nad 90 % a 80 % hodnoty zabezpečenia. Platiť začína 1. 7. 2018.

Všetko, čo rodiny milujú

Ponuka rodinných dovoleniek v Burgenlande

Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek

Vláda chce od ľudí zinkasovať 60 miliónov navyše.