Seminár o občianskych a ľudských právach v EÚ

Vo štvrtok 3. apríla 2014 sa na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne konal seminár na tému "Občianske a ľudské práva v EÚ". Splnomocnenkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva...

Vo štvrtok 3. apríla 2014 sa na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku a Inštitútom hospodárskej politiky konal seminár na tému "Občianske a ľudské práva v EÚ".

seminár na trenčianskej univerzite alexandra dubčeka v trenčíne

Splnomocnenkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva JUDr. Marica Pirošíková a JUDr. Andrea Erdösová zo Slovenskej spoločnosti pre medzinárodné právo pri SAV zoznámili študentov s témami občianstva EÚ a práv občanov EÚ, zákazom diskriminácie a rovnosti v práve EÚ, Chartou základných práv EÚ, Európskym dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Programom seminára ďalej boli inštitúcie EÚ, ktoré chránia práva občanov EÚ a na ktoré sa môžu obrátiť a aké sú procesy konania v oblasti občianskych a ľudských práv v EÚ.

splnomocnenkyňa sr pred európskym súdom pre ľudské práva judr. marica pirošíková

Študenti sa na seminári tiež dozvedeli, aké úradné jazyky sa používajú na pôde Európskeho súdu pre ľudské práva, odkedy majú občania Slovenskej republiky možnosť využiť tento inštitút ako i to, aký proces právnych krokov je nutné podniknúť predtým ako sa občan obráti na Európsky súd pre ľudské práva.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“

Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?

Do registra ochranných známok si nemôžete prihlásiť primárne následovné označenia

Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?

Podnikateľom sa často stáva, že výborná služba alebo tovar sú odkopírované a vlastníkom spoločnosti.