Seminár o občianskych a ľudských právach v EÚ

Vo štvrtok 3. apríla 2014 sa na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne konal seminár na tému "Občianske a ľudské práva v EÚ". Splnomocnenkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva...

Vo štvrtok 3. apríla 2014 sa na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku a Inštitútom hospodárskej politiky konal seminár na tému "Občianske a ľudské práva v EÚ".

seminár na trenčianskej univerzite alexandra dubčeka v trenčíne

Splnomocnenkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva JUDr. Marica Pirošíková a JUDr. Andrea Erdösová zo Slovenskej spoločnosti pre medzinárodné právo pri SAV zoznámili študentov s témami občianstva EÚ a práv občanov EÚ, zákazom diskriminácie a rovnosti v práve EÚ, Chartou základných práv EÚ, Európskym dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Programom seminára ďalej boli inštitúcie EÚ, ktoré chránia práva občanov EÚ a na ktoré sa môžu obrátiť a aké sú procesy konania v oblasti občianskych a ľudských práv v EÚ.

splnomocnenkyňa sr pred európskym súdom pre ľudské práva judr. marica pirošíková

Študenti sa na seminári tiež dozvedeli, aké úradné jazyky sa používajú na pôde Európskeho súdu pre ľudské práva, odkedy majú občania Slovenskej republiky možnosť využiť tento inštitút ako i to, aký proces právnych krokov je nutné podniknúť predtým ako sa občan obráti na Európsky súd pre ľudské práva.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch