11. apríl v znamení narcisu s chuťou pomôcť

Za predošlých 17 rokov sme si zvykli, že sa jeden aprílový deň vždy rozjasnil o niečo viac ako ostatné v tomto mesiaci.

Za predošlých 17 rokov sme si zvykli, že sa jeden aprílový deň vždy rozjasnil o niečo viac ako ostatné v tomto mesiaci. Ulice miest a obcí Slovenska boli spestrené žltou farbou a na odevoch množstva ľudí si našla miesto malá, no neprehliadnuteľná ozdoba - narcis - symbol nádeje a porozumenia. A nebude to inak ani tento rok.  11. apríla budete môcť v uliciach už po 18-krát stretnúť dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí vás radi obdarujú narcisom výmenou za akýkoľvek dobrovoľný finančný príspevok, ktorý pomôže ľuďom s onkologickým ochorením.

Tohtoročné posolstvo Dňa narcisov:  „Deň, keď sú slová zbytočné“,  oslovuje všetkých, ktorí chcú pomôcť  bez zbytočných rečí. „Častokrát sa aj v bežnom živote stretávame s tým, že sa o niečom veľa hovorí, no keď príde na činy, tak sa nič neudeje. Týmto posolstvom chceme preto  pripomínať, že rozhodujú reálne skutky a nie prázdne slová,“  objasňuje  headline kampane Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

Novinky osemnásteho ročníka Dňa narcisov

Každoročne je snahou Ligy proti rakovine priniesť v rámci zbierky i nejakú novinku, ktorá v tento deň ľudí zaujme, pobaví. Tento rok je to aktivita, do ktorej sú zapojení predovšetkým dobrovoľníci, pričom uvítame i pridanie sa širokej verejnosti. Prostredníctvom fotografií na sociálnej sieti Instagram je možnosť doslova „live“ zachytávať dianie v slovenských mestách a obciach. K popisu treba pridať #dennarcisov, čím sa následne všetky fotografie budú zbierať na špeciálnej podstránke www.dennarcisov.sk.

Okrem štandardných foriem, ktorými môžete prispieť na Deň narcisov, ku ktorým patrí príspevok dobrovoľníkom v uliciach  do pokladničiek -  výlučne 11.4.2014, zaslanie SMS s ľubovoľným textom  na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov od 31.3. – 18.4. v hodnote 2 eura či príspevok na účet zbierky č. 2629740400/1100, môžete tento rok využiť aj dva nové spôsoby.  „Jedným z nich je zakúpenie si „virtuálneho narcisu“ prostredníctvom portálu www.zľavadňa.sk  za poplatok 1 euro alebo akýkoľvek vyšš,í či platba kartou pomocou terminálov spoločnosti Wordline, ktoré budú umiestnené v Bratislave na Kamennom námestí, pri Eurovea, Poluse a Avione,“ približuje Eva Kováčová.

Ako spoznať dobrovoľníka Ligy proti rakovine

Ak ste sa rozhodli pre podporu Dňa narcisov a chcete mať istotu, že podporujete práve túto finančnú zbierku Ligy proti rakovine, zabezpečili sme viditeľnosť našich dobrovoľníkov ešte viac ako po iné roky. Dobrovoľníci Ligy proti rakovine budú tento rok vybavení: neprehliadnuteľnou oranžovou vestou, na ktorej bude priamo uvedené číslo dobrovoľníka,  textové označenie Deň narcisov 2014 a logo Ligy proti rakovine. Zmenou prešli aj pokladničky, ktoré budú tento rok modrej farby a priamo na nich bude vytlačené číslo povolenia zbierky a tiež jedinečné číslo samotnej pokladničky.

V mene Ligy proti rakovine Vám ďakujeme za Vašu dôveru počas predošlých 17-tich ročníkov Dňa narcisov i počas 25-ročnej existencie Ligy proti rakovine a v mene všetkých onkologických pacientov a ich rodín za prejav spolupatričnosti a akúkoľvek formu pomoci.

Liga proti rakovine

lpr-490-r893_res.jpg

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.

Park pod Kolibou prepája mesto s prírodou

Projekt Park pod Kolibou v prémiovej štvrti Bratislavy mení pojem rodinné bývanie.