Štvrtok, 25. apríl , 2019

Do práce na bicykli

Mesto MARTIN v spolupráci s ministerstvom dopravy vyhlásilo súťaž „Do práce na bicykli“. Do súťaže sa môžete zapojiť aj vy.

Súťaž „Do práce na bicykli“ vyhlásilo ako celonárodnú súťaž Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Organizačným a odborným garantom na celoslovenskej úrovni je národný cyklokoordinátor. Súťaž má podporiť využitie bicyklov na pravidelné dochádzanie do práce a aj týmto spôsobom podporovať rozvoj cyklistickej dopravy v mestách. Súťaž bude prebiehať počas celého mesiaca máj 2014.

Cieľom súťaže je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre bezpečné uloženie bicykla, priestor na prezlečenie vrátane sociálneho zariadenia a tiež aby prípadnými bonusmi motivovali zamestnancov, aby namiesto motorového vozidla použili na dochádzanie do práce bicykel. Mesto Martin sa s veľkým nadšením pripojilo k tejto výnimočnej iniciatíve.

Ako sa do súťaže prihlásiť?

Termín registrácie je od 11.04.2014 do 27.04.2014, prostredníctvom online formulára zverejneného na www.martin.sk.

Zaregistrovať sa môžu všetky firmy, organizácie, občianske združenia, inštitúcie na území mesta Martin, ktoré vytvoria 2 – 4 členné tímy. Z jednej spoločnosti sa môže zapojiť neobmedzený počet tímov. Každý týždeň bude jeden zástupca tímu zasielať týždenný výkaz najazdených kilometrov vždy do nedele do 24:00 hod. za príslušný týždeň. Týždenný výkaz bude zverejnený na www.martin.sk a je ho potrebné zasielať miestnemu koordinátorovi na adresu: stanclova@gmail.com. Bližšie informácie a podmienky súťaže nájdete na stránke Mesta Martin www.martin.sk.

Vyhodnocovať budeme najväčší počet najazdených kilometrov do a z práce bicyklom za jednotlivcov a tímy, najväčší počet ciest uskutočnených do a z práce bicyklom za jednotlivcov a tímy. Účastníkov takisto vyhodnotíme aj v bonusovej kategórii –  žrebovaní jedného účastníka spomedzi tímov, ktoré najazdili na bicykli do a z práce aspoň 2/3 ciest.

Kedy začíname?

Oficiálny „štart“ a rozdávanie účastníckych tričiek sa uskutoční 30.4.2014 (o čase a mieste budeme s predstihom informovať všetky prihlásené tímy).

A čo za to?

Pre všetkých Martinčanov sú pripravené atraktívne ceny, ale veríme, že nám pôjde hlavne o to, aby sme podporili bicyklovanie v meste a voľbou bicykla na presun po meste vytvorili vhodnú alternatívu k individuálnemu motorizmu. Takto i vďaka „usporeným“ emisiám prispeje každý z nás k zdravšiemu životnému prostrediu. Navyše Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR pripravuje vyhodnotenie súťaže aj na národnej úrovni, takže majú účastníci možnosť získať ďalšie zaujímavé ceny.

ENVIRO DEŇ v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.